Problémy s panvovým dnom po pôrode a ďalšie tehotenstvo
Ahojte, podelíte sa prosím o skúsenosť, ktorá ste mali po pôrode dosť veľké problémy s panvovým dnom a potom ste absolvovali ďalšie tehotenstvo? Ide o to,že už som viac ako rok po pôrode a chceli by sme sa snažiť o ďalšie dieťatko, ja som však mala pomerne dosť zranení po prvom pôrode a svaly panvového dna boli takmer nefunkčné,takisto som mala veľkú diastázu. Chodím pravidelne ku urogynekol.fyzio, ktorá mi už veľmi pomohla navrátiť sa do "normálneho" života, ale stále má trápi ťahanie maternice na začiatku menštruácie. Prvé dva niekedy aj tretí deň poriadne neviem vydržať v stoji, čo je to také nepríjemné. Pri chôdzi sa to dá zvládať,prípadne si sadnúť...moje obavy sú,či to takto môže byť aj prípadne celé ďalšie tehotenstvo? Podľa gynekologičky nález primeraný pôrodu, vraj to od pohľadu nevyzerá na nejaký ďalší problém s pripadným počatím...budem vďačná za vaše skúsenosti 🙂
Ak gynekologicka hovori, ze nalez je v poriadku, tak ked to schvali, mozes otehotniet. V priebehu tehotentva sa maternica postupne vytiahne hore. Problem bude skor po porode druheho dietata. To sa zvykne zhoršiť. U mna tak bolo. Ze po prvom tehotestve boli problemy, potom po druhom to bolo este horsie. Ale najlepšie sa poradit s gynekolohom aky je tvoj konkretny pripad

Urcite dva roky pockat v tomto pripade. Tak odporucaju aj lekari, ze to telo sa za 2 roky da idealne dokopy. Tak este by som trosku pockala a uvidis ci sa to este zlepsi, alebo to potom uz risknes proste a pojdes to toho