icon

Prolaktín - liečba a snaženie sa o bábo

amalka147
16. jan 2022

Dievčence, ktoré ste liečili dlhodobo prolaktin napr. Cabestom, vysadili ste lieky keď ste sa pokúšali o bábo ?? Ale ste pocely čas brali lieky? Niekde tu som skôr čítala, že je potrebné ich vysadiť, s lekárom ma akosi nenapadlo sa o tom baviť..

e1i
16. jan 2022

@amalka147 v tehotenstve sa uzivat nemajú takze by som ich vysadila, kedze kym by si na to prisla by si ich asi brala dalej. Určite pories so svojim dr
Aj tu je podobna odpoveď https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

amalka147
autor
16. jan 2022

@e1i takže môže byť aj to príčinou, že sa nedarilo, že mi asi lieky blokovali možnosť...

amalka147
autor
16. jan 2022

@e1i písala som môjmu gynekológovi a mi napísal že ich mám brať, lebo sa mi zvýši prolaktin a sa mi zablokuje ovula..

e1i
16. jan 2022

@amalka147 v tom linku odpoveda dr gynekologicka tak by som jej verila. Pise ze aj ona brala a ze treba sa snazit hned mesiac nasledujuci po vysadeni. Zas tak rýchlo sa nezvýši

monkabohdalova
16. jan 2022

@amalka147 ahoj, ja užívam cabest,. Dr. mi povedala , že ho mám prestať brať až keď by som zistila , že som tehotná

amalka147
autor
16. jan 2022

@monkabohdalova mne napísal doky že by sa mi zastavila ovulácia....ako asi mesiac ich neberiem už a 2x mi prešla ovula ale že či mi lieky neblokuju vôbec možnosť mať dieťa...doteraz som ich brala asi pred mesiacom som ich vysadila tak uvidíme..nebudem aspoň 2 mesiace brať a keď sa podarí tak budem tvrdiť že to bolo kvôli liekom

kandrea
16. jan 2022

@amalka147 no keď máte vysoký prolaktin dosť ťažko otehotnieť...záleží veľa aj od hodnot prolaktin...

dejna_
16. jan 2022

@amalka147 pri vysokom prolaktine neotehotniete ...musí sa znížiť a to jediné užívaním asi tých liekov...kedy máte kontrolu ideálne keď vám klesne tak vysadiť a až potom sa snažiť.

amalka147
autor
16. jan 2022

@dejna_ tak ja už to dlhodobo beriem, asi cca 5 rokov čiže hladinu si držím pod normou, keďže mi prebehla ovula už 2x to znamená že hladinu mám zatiaľ v norme 🙂 ale mne doktor napísal že mám brať pocely čas.. aj počas snaženia..

dejna_
16. jan 2022

@amalka147 aha jasné už chápem ..tak by som vysadila asi keď zistím že som tehotná ale pre istotu sa ešte poraď s lekárom ..ja som mala zvýšený prolaktine po potrate ale po mesiaci mi klesol aj bez liekov.

amalka147
autor
16. jan 2022

@dejna_ no ale ja mám nador hypofyzy, preto ho dlhodobo beriem.. 🙂 ale čítala som že je potrebné ho vysadiť keď sa chcete snažiť o bábo tak preto sa pýtam či niekto má skúsenosti 🙂

monkabohdalova
17. jan 2022

@amalka147 no napr. ja keď ho neužívam, tak mi prolaktín vyletí riadne hore, a vtedy je problém otehotnieť, tak som na udržiavacej dávke, s ovuláciou mi nerobí žiadny problém, presne viem , ktoré dni ju mám. a v prípade, že otehotniem, tak ho mám hneď vysadiť,.... inak ja som mala tiež dva nádory na hypofýze , ktoré mi vyoperovali .. vám neplánujú operáciu?

amalka147
autor
17. jan 2022

@monkabohdalova Nie, nie je potrebná. Mam ho vo veľkosti do 4mm. Ale aj keby tak by som nešla na operáciu. Predsa je to zásah do mozgu. Mojej známej sa tak niečo poškodilo a odvtedy chodi na samé vyšetrenia...

kandrea
17. jan 2022

@amalka147 ja som brala iný liek ale mala som brat stále a až keď otehotniem vysadiť ...podľa mňa sa nič nestane ak na chvíľu vysadite...ja som momentálne bez liekov skoro rok...mikroadenom mám niekoľko rokov 5mm nemeni sa veľkosť a z liekov je mi zle tak lekárka povedala že skúsime vysadiť.