icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

mistisa
3. máj 2013

@acerka11 no pekne moja a coze to hm.no nevadi budes po laparke a budes vediet na com si. ale tam ti len priechodnost pozru nie? ci aj nieco ine? no drzim palcekyyy aby bolo vsetko okik 🙂 🙂 no to zacina je to pestre ja uz som si tymto presla tak viem o com hovoris 🙂 🙂 drzkam palceky moc moc moc 🙂

acerka11
3. máj 2013

@mistisa dakujem......no dufam ze pozru tu priechodnost pripadne odstrania to co tam nema byt.....ci nema endometriozu.....mozno mam hrubu stenu vajecnikov alebo nieco so sliznicou.......no neviem nejdem to riesit lebo mi pukne hlava a zistim ze mam vsetky choroby sveta 😀 ......ale verdikt po laparke ma bude urcite zaujimat ovela viac

mistisa
3. máj 2013

@acerka11 no je mozne ze mas zhrubnute steny ked vajka nenarastli.ale to by ti povedal hned zo sona ze mas PCO a s krvi.no uvidis jasne takto je zbytocne sa nad tym trapit ked ta pozru budes vediet na sto pro 🙂 🙂 🙂 drzkam palceky 😉 😉 😉 😉 takze 16 teho na teba mysliiiim 🙂 🙂 a to ides lezat tam hej? ci ako?

acerka11
3. máj 2013

@mistisa no to som fakt zvedava akeho votrelca mi tam najdu 😀 ......nejdem lezat no teda idem ale len na jeden pripadne dva dni......idem na jednodnovku.....povedal ze podla toho ako bude treba vo vnutri riesit sa bude odvijat aj moje prepustenie......no mozno vecer by ma pustili domov ak nebude vela roboty somnou a ak viac tak na druhy den rano ma pustia.......ako zvladas cakanie na mrchu?.......inac dakujem ze na man budes mylsiet

mistisa
3. máj 2013

@acerka11 no dufam ze ziadneho moja 😀 😀 co tam maju byt co aky votrelci 😀 😀 no tak super ked nebudes lezat.a tak ja som bola tiez tak narychlo stvrtok ma prijali piatok operovali a sobotu som isla domov 🙂 🙂 joooj hrozne ved nech je uz tu.v zivote som sa tak netesila na mrchu.a to este nemam tuto a uz sa neviem dockat tej dalsiej najradsej by om skocila rovno na tu dalsiu 😀 😀 😀 to cakanie je na nervy 🙂 🙂 zamalicko ocakavam dobre spravicky 🙂 🙂 🙂 a bez votrelcov 🙂

zuzuzu30
3. máj 2013

@lenkaa33 spravne analyzujes lenik. Presne to iste ma napadlo a aj ked som ta bola v takom polodeliriu,vypytovala som sa Dr co sa dalo. Zevraj uzky krcok maternice nevadi vobec otehotneniu,lebo spermie su mini a prejdu. A ze v case ovu mi este krcok zostupi a mierne sa otvori. A ze ked odteka menstruacna krv v pohode,aj opacnym smerom to ide v pohode.Dr sa tvarila,ze totok vobec neni postatne. skor povedala,ze pri umelej inseminacii by to mohol byt problem mi tam zaviest ten nastroj.eeej.nadtym sa radsej este ani nezamyslam!
no a videla som na obrazovke aj fotku urobila - ten lavy priechodny potvrdila akoze este tym,ze ta tekutina pretiekla niekam,co v sprave nazvala cavum Douglassi,asi brusna dutina. Ten pravy to bola nejaka neidentifikovatelna machula dole pri maternici,takze povedala,ze nevie co to je,ze nemoze na 100% vylucit sactosalpinx (rozsireny nepriechodny vajecnik koli zapalu). takze vidim to maj skusame,jun laparka.bojiiiiim.popises mi presne postup laparkovy?

zuzuzu30
3. máj 2013

@acerka11 draha ako si si mohla vsimnut na miuske,kt Dr na usg povedal,ze ovu nebola a ona otehotnela ten cyklus,neber vsetko na 100%. grafiky BT mas pekne,urcite ovulujes,mozno tento je anovulacny alebo aj Dr slepy 🙂
budem na teba myslet 16.5.,vsetko mi napises potom oki? ak nezarobil v maji,v juni idem nato.
drzim ti palce moja,nech vsetko dobre dopadne.

zuzuzu30
3. máj 2013

@seraa no laparku pre to,lebo tam to naozaj vidia a vedia potvrdit na 100%.vies tieto rontgeny a usg to nie su zarucene info a niekedy mi to pride,ze tiez len tak hadaju.proste neni to tam dobre vidiet.na laparke mozu odstranit zrasty (snad sa hned nevytvoria nove nie?) a tiez je to prevencia proti mimomaternicovemu otehotneniu,ak su vajcovody len ciastocne priechodne.no ja ti neviem.proste sa mi zda,ze baby,kt dlhsie nemohli otehotniet prisli na "problem" az po laparke..hm
a ty necakas MS,ze? juuuj drzim ti palceky nech sa zadari.potrebujeme tu rozbehnut poriadne tehulky 🙂

zuzuzu30
3. máj 2013

@pollyanna ahoj vitaj.este len zacinate pozeram 🙂 aky dlhy mas cyklus?kedy je ovulka?grafik BT sem nedas?nech ta okukame troska 🙂 drzim palce,je maj lasky cas,tak baby nech vsetky otehotnieme uz!!!!

seraa
3. máj 2013

@zuzuzu30
No ved to ze raz citam tak a raz tak, ja uz tiez neviem na vsetko je 10 nazorov...
No mne prisli vysledky z gynekologie dala som si urobit vsetko , kultivacia, ureaplasmy, mykoplazmy, chlamydia.
No a mam jednu bakteriu tu co vzniknde ak mas naurusenu floru tak musim uzivat nejaky krem .... No stale cosi
Aale Aspon nemam tie ine blbosti hmm ach joj baby
Ano ano ja necakam ms okolo 8,10 maj. Estee velaaa dni na ratanie....
Zuzu ktory dc si?
Treba snazilkovat sk sa da, vatsinou po tomto vysetreni vsetky ZZazracne otehotnia hehe

acerka11
3. máj 2013

@zuzuzu30 jasne som v pohode.....laparka ma zaujima najviac resp. vysledky z nej......budem referovat do bodky 😀 .....a miuska to dala presne ako vravis.....ja som si hned nanu spomenula ked mi povedal ze nic nevidi ani na jednom domnantne.......no som si pomyslela reku fasa som bez vajicka 🙂 .....ale neva tomu dr. verim ze ma da doporiadku a budem znasat vajicka ako najlepsia sliepka v kurniku aj bez kohuta😀 ....pekny vikend prajem

lenkaa33
3. máj 2013

@mistisa tak ja cakam na utz a potom podla toho 😉 ... ty si cislo 😀 , ze uz sa tesis na tu druhu 😉 ... 😀 ... a preco nejdes uz teraz po tejto prvej?

lenkaa33
3. máj 2013

@seraa mne len teraz pred nedavnom skoncila a bola veeelmi silna a bolava tento mesiac 😠 .... teraz cakam, ze co bude dalej ... zajtra budem hadam vediet nieco viac a pozitivne 😉

lenkaa33
3. máj 2013

@seraa a ty mas nejake pocity, ze to vyslo? tak nech NEPRIDE mrcha jedna!!! 😉 ... jediny, kto sa tu tesi na mrchu je momentalne @mistisa 😉 nech jej uz pride a potom nepride a nam nech nepride 😉 😉 😉

mistisa
3. máj 2013

@lenkaa33 doki povedal ze treba este jednu taku cistu nech sa to prelieci lebo tu dalsiu uz od prveho dna budem brat lieky 🙂 no ved fakt chachachacha 😀 a nakoniec nikomu nepride chachacah 😀 ako si to zlato napisala 😀

lenkaa33
3. máj 2013

@acerka11 nie je dominantny folikul!!! 😠 😠 ... nevadi, buduci cyklus bude. mozno aj tento dorastie, jednej babe tiez povedali, ze nema a v ten mesiac otehotnela! s tou sliznicou ti asi vravel, ze si ju nemala dostatocne vysoku na uhniezdenie.... tolko veci musi byt v suhre, aby to vyslo!! tehotenstvo a babatko je zazrak! ale uz sa hybes spravnym smerom, to je dobre. a laparka ti da jeden otaznik prec, budes vediet na com si a ide sa dalej! vraj po laparke je aj rychlejsie otehotnenie! vsetko ti tak prefuknu a bude sa to tam krasne klzat 😉

lenkaa33
3. máj 2013

@mistisa aha .... tie lieky utrogestan? uz od zaciatku? kazde centrum ma ozaj iny postup. v kazdom pripade je fajn, ze budes od tych hormonov mat dva mesiace precistenie. a preliecit sa ti maju vajecniky? ... vsetky sa tu presunieme postupne do inej temy 😉

lenkaa33
3. máj 2013

@zuzuzu30 ok zuzi... tak.... nieco ti poviem.... je dobre, ze ides na laparku. pretoze ja som to mala tiez tak, ze na obrazkoch, ktore dali take video, bolo vidiet ako sa jeden vajcovod naplnil v hornej casti do takeho tucneho ovalneho tvaru ... a potom zrazu pol dole.. sa prevratil a jeden doktor si myslel, ze to mi vyteka ta tekutina do brucha... a ze mozno nie je to upchate a nebolo to tak. bol to vajcovod, ktory sa naplnil hned na zaciatku tou kontrastnou latkou, vajcovod zapchaty, tak sa ta latka hromadila do ovalu a potom sa tak z tej vahy pretocil dole , co zrazu bolo akoby v bruchu pod maternicou, ale to bol cely vajcovod tak pretoceny. rozumies mojmu opisu? .. a podla toho ako to opisujes, myslim, ze to moze byt to. Zuzi! a v jednom tom vajcovode som mala tu tekutinu, ktora moze pri blokovanom vajcovode vyplavit vajko a sa neuhniezdi. hydrosalpinx sa to vola sa mi zda. alebo moze sposobit mimomaternicove tehotenstvo, lebo moze to vajko vyplavit alebo dokonca z maternice uz oplodnene vajko vyplavit, takze sa neuhniezdi.... takze urcite laparka, nech vidia, co to je! a teraz daj rec s doktorom o alternativach. lebo oni ti daju taky papier, ktory musis podpisat, ze keby tam nieco bolo, ze mozu urobit, co uznaju za vhodne. takze s nim pred operaciou este porozpravaj, ze ak bude upchaty a bude tam ta telutina hydrosalpinx, ze co navrhuje. a aj ,u povedz obavy, ze z jedneho by si mozno otehotnela vajcovodu a ci hrozi, ze ta tekutina to moze vyplavit. nech mas jeho nazor a nech ti povie ako to bude riesit. su rozne alternativy. nechcem to ani pisat, lebo DUFAM, ze to nemas, zbytocna komplikacia. len ta chcem upozornit, co to moze byt, ja som nemala ani tusenie o tomto vsetkom a kiez by mi niekto vedel dopredu povedat a upozornit, aby som bola pripravena to rozobrat s lekarom a tak. vsetko som si studovala, ale pokec s lekarom pred laparkou som nemala, ze co ak tam bude toto a toto, ze co dalej a ako to riesit. preto ti to pisem, ze nech mas nejake info, keby nahodou. K laparke : takze 2 dni pred operaciou som pila magnezium z lekarne, dali mi na to recept, je tomprehanadlo, lebo potrebuju mat creva ciste a dva dni som jedla lahku stravu a den pred operaciou som mala lahke ranajky a na obed iba cisty vyvar ( ziadna zelenina, slize, nic ). o 12 som mala mat ten vyvar a potom uz nic, iba vodu pit, a od pol noci, nejest, nepit. samozrejme ziadny alkohol a myslim, ze ani fajcit, ale ja nefajcim, tak je to jedno. prisla som tam, potrebujes nocnu koselu. dali mi tabletku, ktora ma tak oblbla, zesi vobec nepamatam ako som isla na operacnu salu, ale vraj som si to sama precupitala a nevedeli ma zobudit, aby som isla nanoperacnu salu 😀 ... a potom si pamatam,ked som sa zobudila z narkozy. este pred tou tabletkou mi dali take nadkolienky a inekciu do brucha, stiplavu. a po operacii som tam lezala asi 3 hodky alebo 4 a isla som domov a doma som bola v posteli asi dva - 3 dni, ale niektore babule maju lepsie to znasanie, . neprijemne, ked som si isla lahnut a vstat... ale prezila som to 😉 ale asi prve 2 dni boli najhorsie a potom o 4 dni uz v pohode, ale stale nie uplne ok. tak pomalicky som chodila a ma to tak tahalo, ved je to normalna operacia, aj ked su to iba dierky dve, ale ta rana pri pupku je vacsia, tam ide kamera a tam sa mi urobila aj krvna zrazenina , take modre som to mala. a potom som isla o 6 dni na vyber stichov. drzim palce, nech ti to zpriechodnia 😉 a prefuknu, aby sa spermijky mohli smykat.

mistisa
3. máj 2013

@lenkaa33 ano aj utrogestan a este nejake na rast sliznice.ale to vsetko budem vediet az ked budem volat po mrche do centra 😉 tak tak a to bude zachvilu mojkooo 😉😉 ani sa nenazdame 😉😉

lenkaa33
3. máj 2013

@mistisa aha, jasne., na rast sliznice. ozaj kazde centrum ma ine postupy... tak pekne papaj zdravo zatial, nech mas telicko pripravene 😉 a bojovnickovia nech maju domcek na 9 mesiacov pekne pripraveny 😉

pollyanna
4. máj 2013

@zuzuzu30 zatial to este s grafmi BT nesilme, takze take nemam 🙂 ale uz dlhsie fungujem inych pozorovaniach, tak trochu prehlad kde sa nachadzam mam 🙂

acerka11
4. máj 2013

@lenkaa33 no nieje....nedorastol......ale nerobim z toho ziadnu tragediu......po laparke to smikneme jednym vrzom 😀 😀 😀 .....no nie teraz vazne dufam ze ta laparka nam vela napovie a ze bude uzitocna....co s atyka tej sliznice fakt nemam ani potuchy co splechol ale plne mu doverujem a verim ze ma da doporiadku a ze nam pomoze

mirka1011
4. máj 2013

Baby potrebujem trosku poradit, vcera som bola na sone a na ultrazvuku mi doktor ukazal, ze mam asi 25 mm vajicko a ze cez vikend by som mala mat ovu, este som ju nedostala a kazal mi od zajtra, cize nedele brat duphaston, lenze niekde tu som citala, ze ak ho zacnem brat pred ovu, tak mi ju blokne, tak mam podla vas cakat do ovu???? a potom ho mam zacat brat v den ovu alebo az na dalsi den???

seraa
4. máj 2013

@lenkaa33

hmm nemam, naopak dnes ma uz trosku boli brucho ako pred ms.... som 23dc ci 24..

zuzuzu30
5. máj 2013

@seraa no ako sa citis? Pobolievanie podbruska moze znamenat aj dobre spravy 🙂 neboj,bakteriu preliecis a hned si fit. ja som 11DC, ovulka cca okolo 16DC,takze cez vikendik ideme na tooo 🙂 a pre istotu aj pred a po haha. no uvidime,mohlo by sa uz podarit. drzim palce,nech MS nepride!

zuzuzu30
5. máj 2013

@veeeron ahoj ako si na tom?blizi sa ovulka ci? Ja 11DC,tak na vikednik sa pripravujeme 🙂
@baby uz by to chcelo nejake dalsie paliceeeee //

zuzuzu30
5. máj 2013

@acerka11 pocuj inak ty ides 16.5. na tu laparku,ale co ked budes tehu?! vsak MS mas dostat az neskor ci?
to sa moze ist na laparku hocikedy?

acerka11
5. máj 2013

hej 16-teho idem.....no som etraz 14DC......no mylsim ze ak by som bola tak sa to uz nedozviem ale podla tej folikulometrie ani nahodou aj ked tomu netreba verit vzdy......ved je to kopa pripadov kedy baby aj tak ostali tehu a dr. nevidel dominantný folikul......moj dr. povedal ze nieje zacim cakat ze 16-teho je idealny cas pre mna.....potom bol este termin 21 alebo 23-tieho ale to uz bude mrcha.....teda ak bude....ja neviem ci sa to laparkou neak nenarusi ale myslim ze by to nemalo rozhadat cyklus......ty si ako na tom?......uz mas termin na laparku?.......a ty pojdes na diagnosticku laparku alebo mas na nieco podozrenie?

acerka11
5. máj 2013

@zuzuzu30 kuk hore....zabudla som ta oznacit 🙂

seraa
5. máj 2013

@zuzuzu30

zuzu super drzim palce !! nech to date...
no ja sa citim ako pred ms ked som mala duphaston, dost skoro ma uz boli ,pobolieva brusko sem tam
a uz zacina aj halve, ale to moze byt aj z clostylu...
no neviem