Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@acerka11 ano, je aj detailnejsi. vacsinou robia ten klasicky, ale ten moze dat skreslene vysledky. takze co sa tyka pohyblivosti su : 1) pohyblive a 2) nepohyblive ... a tiie pohyblive su dalej rozdelene na :
a) progresivne pohybujuce - tie idu pekne vpred ako maju, dobrym smerom
b) nelinearne pohyblive - tie sa hybu vpred, ale idu kadejako do boku , krivo , nejdu priamociaro ako by sa na spravnych bojovnikov patrilo
c) neprogresivne pohyblive - tak tieto sa vobec nepohybuju vpred, su na mieste a trepu sa im iba chvostiky
tak si predstav, ze na normalnom spermiograme ti daju pohyblive a nepohyblive ... no ale v ramci pohyblivych su v skutocnosti aj take, ktore idu pekne, potom take " opite" a potom take, co vlastne su na mieste, ale hybu iba chvostikmi. ... tak a to ti v tom klasickom nepovedia, ze kolko mas ktorych. v detailnom ano.
a preto z obycajneho spermiogramu ti aj tazko vedia povedat vela ..ako daju ti info, ale take vseobecne...
to len na okraj k tomu spermiogramu 😉 ...do buducnosti, aby si vedela. no a potom je tam dolezita aj morfologia a samozrejme objem a podobne. a ani mne o tom nikto nepovedal, kym sme neprisli do centra. a velmi som sa tam ohanala spermiogramom, ze uz mame.. a oni, ze no my robime detailny a mi to vysvetlili.
a jasne, co sa tyka laparky, tak v tom ta velmi podporujem, nech vies ako na tom si. ale ja si myslim, ze to budes mat vporiadku 😉 . v kazdom pripade sa mi paci, ze ako to tu postupne vsetky berieme do svojich ruk a blizime sa krok po kroku k babatku 🙂 a necakame na zazrak ako niektori lekari nam hovoria..snazit sa rok a potom riesit ...slimacim tempom... 😝
@lenkaa33 dakujem za úpriblizenie a vysvetlenie......no fakt neviem aky mame my ale asi klasicky no fakt neviem 😒 ......laparka to je pre mnaako zaklad na dalsi krok.......ja som aj mm vravela asi pred troma tyzdnami.....tesne pred tym ako som zmenila lekara, ze ak by bolo na mne tak prve co urobim idem na laparku a beriem krv na HP........a vidis ako som zmenila dr tak ideme na vec........mam aj ja radost z toho ze sa tu baby snazia si same pomoct resp. ako vravis beru to do svojich ruk a pripominame sa nasim doktorom v zmysle,, haloooooo ved mi chceme dieta tak nieco s nami robte, ked nam to uz priroda skomplikovala"........co sa tyka toho snazenia my teraz v maji mame rok snazenia......vies co ma dnes este zarazilo?........len tak ma napadlo ze si trosku prelustrujem uspesnost IUI.....a tie % su strasne 😲 ......na jeden pokus uspesnost 5 až 15%........strasne.....podla mna je to strasne malo a stoji ten zakrok v porovnani s uspesnostou strasne vela penazi
@acerka11 ani nerozmyslaj na IUI. zatial sa tym nezatazuj. A keby ste aj isli na IUI, tak by ti to neprepalitla poistovna? Inak IUI je lepsie robit s kombinaciou nejakych liekov, ktore podporuju tvorbu folikul ako napr clostil. vtedy sa ti zvysuje sanca k tym 20% . a dobre na IUI je, ze oni tie spermijky preperu a vyberu tie najlepsie 😉 ... a zober si, ze aj prirodzene na otehotnenie je dost nizke percento ... ☹ ... no nie je to ziadna slava. ale ako som ti uz pisala, ani nad nejakym IUI nerozmyslaj. sustredsa na laparku, s tym, ze ti to tam vsetko krasne preplachnu, nech sa moze vsetko smykat 😉 . Na ktory den cyklu mas ist na laparku? ze cieste stihas snazilkovat ten mesiac 😉
@lenkaa33 neaksa tym IUI nezatazujem ja som to len obzrela koli tomu ze manzelovi po spg spomenuli tuto moznost......ale to je mizeria sanca......no ale nejdem to riesit teraz ani nahodou a nemienim svoj mozog zatazovat co keby........na laparku idem na 25DC.....takze stihame este nieco dovtedy poriesit........vies idealny scenar aky som si vymyslela je, že sa budeme snazit do laparky a oni mi to potomtak refuknu ze odfuknu moje vajicko so spermijkou na to idealne miesto kde sa jej bude 9mesiacov najlepsie darit 😀 .....a IUI sa nepreplaca vobec
@acerka11 tak, vela zien otehotnelo vdaka IUI, nikde to nie je 100%, pozeraj sa na to tak. ale viem o com hovoris. ja by som tiez chcela istotu a 100%. ... 😠 .... dlho tu nikto nedal tehotensky testik, som myslela, zesa to po miuske troska rozbehne a nic 😒 ... aaaach boze, kedy uz budeme mat baby ?
@mata_ba http://www.womenzone.cz/uzivatelka/chorucka/gra... nic moc ale aspon mi povies svoj nazor 😀
@mata_ba ale mne sa zda ze ovu nebola Zacala som merat len preto ze ovu testy boli biele jak sneh a ked som chodila na folikulometriu tak som mala ovu na 12dc ale vecinou ovu ani nebola nedozrel mi folik Naposledy co ma prestimuloval tak ovu nabehla potom sama 2x A ty moja ako sa mi mas ako pokracujete?
@mata_ba po ovu mi vzdy stupne na 37 niekedy aj trosku vacej A preco idete na spg sak ked sa zadarilo tak by malo byt vsetko ok Ten HP mne tiez robili vela krat a vzdy bol ok Rozmyslala som ze by som si dala este testosteron ci nemam zvys. Mimule som si robila doma celiak test 😀 fuj to bolo nedokazala som si do prsta pichnut 😀 😀
@seraa ja viem, ze je to otravne. len niekedy ozaj treba mat aj dobreho lekara, ktory ide po spravneh cesticke smerom k babu. Ale ked citis, ze chces chvilku pauzicku, tak si ju daj, resetnes hlavinu a mozno sa prave podari v tom case podari 😉 .... niekedy je to o psychike ..... a ked budes citit, ze je cas zabojovat opat, tak si daj vsetko aj s polovickou prekontrolovat, ci je vsetko ok..... drzim ti palce ... 😉
@acerka11 no mojka na slovenske zdravotnictvo si treba pripravit pevne nervy a tucnu penazenku :( a to sa nejdem rozculovat,kolko mi z platu mesacne ztrhnu a vsetko,ale vsetko si aj tak platim a priplacam!!! No comment.
V ramci pozitivnej nalady a pripavy na snazilkovanie a tehulkovanie si musime udrzat dusevne zdravie 🙂
s tym internym je to divne,ze nechcu spravit zadarmo,hm..
Drzim palce na laparku buduci tyzden mojka a potom sa uvidi co dalej. Ten "podrobnejsi"spermiogram ako pise lenik si aj my chceme dat urobit budu mesiac..
my tento vikendik snazilkujeme,tak drzkaj palce 🙂
@seraa vies co,dobre robis.daj si chvilu pauzu,niekedy sa zrovna vtedy zadari!
a neboj,raz sa zadari,a potom si povies,ze to stalo za to cakanie a nervy,lebo zrovna to babatko,bude uplne najuzasnejsie a ziadne ine by si nechcela 🙂
PS som na pozitivnej vlne,lebo ideme snazilkovat teraz.pockaj jak tu budem hromzit,ked dojde MS 🙂
@chorucka ja viem..uz sme sa obaja ukludnili,v utorok ideme k odbornikovi a potom sa uvidi 🙂
@azzura ahoj.no fakt...aj ked lekar povedal,ze sa moze jednat len o zapal..takze v utorok ideme k urologovi,vystri co sa bude dat a potom uvidime..a no jo..aj moj gyndos povedal,ze a viete,niekedy staci jedina dobre spermia...a vy ako?minuly tyzden som na teba myslela,ako sa dari..?

@veeeron ja som sa snazila mm vyskladat PROFERTIL ktorý stoji nehorazne prachy a takto to vinde na polovicu.....uz mi to pride ze zacnem za chvilku zarabat na lekarov a lieky 😀