icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

lenkaa33
18. feb 2013

@seraa no dufajme, ze su to len nejake znaky teho a nie MS. kamoska tiez mala v podbrusku raz bolesti ako pri bliziacej MS a uz plakala manzelovi, ze sa to blizi a nakoniec to bolo tehotenstvo. nadej zomiera posledna. teho test si si nechcela urobit? drziiiim palce, nech MS zabludi aspon na viac ako 9 mesiacov niekde 😉

lenkaa33
18. feb 2013

@lenuskaa33 ano? super. dnes som na teba inak myslela, ze si sa troska vytratila niekam...a ake vysledky to boli? ultrazvuk alebo krvne? a ktory den cyklu mas? super, ze to riesis, treba na tych lekarov troska pritlacit..... ja zatial nic nove 😖 ...cakam, cakam, cakam trpezlivo na vysledok 😉

acerka11
18. feb 2013

@11miuska11 mne sa nikdy nestalo aby mi vynechala mrcha......vzdy som ju dostala ako tak presne teda v ramci normy podla lekarov......ja viem ze meranie BT nieje tazke ale mne sa cez vikend nechce vstavat koli meraniu tak ako cely tyzden na budik 5:30........mozno vyskusam niekedy aj to ale verim tomu ze sa nam to podari coskoro......ja si idem dat cerstvy grep ale pomoze mi s nim manzel cely nedam 😉

acerka11
18. feb 2013

@11miuska11 ja som tiez pred tym brala HAK...... teda uz dva krat v zivote som vysadzovala HAK a nemala som nikdy problem s mrchou........poviem ti ze niekedy by som bola redsej keby nebola........mavam strasnu ale chvalabohu to nieje pravidlom

lenkaa33
18. feb 2013

@zuzuzu30 😀 😀 😀 ..... jasneeeee vyjde a to bude teda prekvapko, ked uvidime na teste / .... ... 😉 taky prijemnyyyy sok.... a netestneme skor ako v utorok? ja mam tolko tehotenskych testov nakupenych a ani som sa nedostala k tomu, aby som ich pouzila, ta MS ma vzdy predbehne 😠 ty uz si dopapala ananas?

seraa
18. feb 2013

@veeeron

no vzdy som mala cyklus 27-29 niekedy dosla skor, od duphastonu az po 30 az do 34 dna
a minule mi meskala asi 5 dni a bolo mi tiez zle

lenkaa33
18. feb 2013

@seraa si urobila test ? negativny? 😠 😠 😠 .... niekedy ten teho test nemusi ukazat hned. aaach tie bolesti a migrena. blbe, ze dokonca mas taketo stavy, ked ti ma prist, ja velmi ani necitim prichod MS, tak minimalne. juuuj, snazme sa verit do poslednej chvile, ze MS nepride ....

seraa
18. feb 2013

@lenkaa33

nooo ved to ze som si robila a je negativny ☹

seraa
18. feb 2013

@lenkaa33

no mne nebyvalo az tak blbo to odkedy beriem duphaston mi je takto,
cyklus sa mi predlzil a pred menstruacny syndrom je eextra silnjesi nez bol, mne nikdy na zvracanie nebolo pred ms
iba posledne 3x , presne od duphastonu

lenkaa33
18. feb 2013

@acerka11 ahooooj, ziadne pocity nemam. ani na MS ani na teho 😀 .... ale intuitivne citim, ze asi idem do boja aj buduci cyklus ... 😖 ...aj ked ja uz nechcem bojovat 😖 ... No nadej si drzim este , ta umiera ako posledna. ja len nechapem, niekedy ludia , ktori ani nechcu a neplanuju baby a podari sa im ... takmer akoby 'zo vzduchu' a ludim, co sa snazia - nic. tak skus sledovat ten hlienik, ked testy nechces. a nejako odhadnut tych 5 dni pred ovulkou, aby si tu grepovu stavu mohla nasadit, nech sa spermijky mozu smykat, nech maju troska zabavy deculka na smyklavke 😉

11miuska11
18. feb 2013

@lenkaa33 ahoj, teplotu si meriam aj od zaciatku MS, tak verim, ze bude vsetko OK. Nikdy som nemala taky dlhy cyklus, ked mi meskalo, tak maximalne tyzden, dva. Ale to mam vsetko od vysadenia HAK v septembri, uplne mi to blbne. Uz do mna chceli lekari dalsie hormony pchat, a ja som si povedala, ze nie, necham telo vydychnut a snad sa spamata. Presne, ako si pisala, ako keby mi ovulka ten cyklus uplne vynechala (lenze ja som aj bola akurat pocas ovulky koncom decembra chora, zapal priedusiek, presne tyzden, tak si myslim, ze mozno aj preto som neovulovala, co ja viem ☹ ) ale dufam, ze tento mesiac to bude OK, som tak nastavena psychicky. Co ja viem, tak by sa nemalo 2 kratr za den snazilkovat, lebo to sa nestihnu obnovit zubrienky, dobre si urobila, ze ste tentoraz obden cukrovali 🙂 toto je moj graf z minuleho mesiaca http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra... , tak som celkom vytesena a pojdem aj na folikulometriu, tak som zvedava, co mi najdu, ze ci bude vsetko OK. Ja verim, ze sa mi uz po tej dobre ustalila MS 🙂 To mas super, ze mas presnu MS , budem drzat palec, nech ti tentoraz nedorazi, mrska jedna 😀 😀 😀 Ja pijem odvary na vyzivovanie krvi noe preto, zeby som mala zlu krv, som zdrava, ale kedze som 8 rokov brala HAK, a ta zatazuje pecen, tak mi terapeutka z tradicnej cinskej mediciny povedala, ze musime dostatocne vyzivit krv a pecen, tym padom bude lepsie prudit krv po tele, tym padom by mali mat aj vajecniky a aj maternica dostatok energie a zivin na spravne fungovanie 🙂 a teda to napomaha otehotneniu 🙂 a odkedy tam chodim, aj na akupunkturu, tak sa citim ovela lepsie, nemam pnutie v prsiach pred MS, nemam PMS, no proste krasna MS a vsetko super, tak ako ma byt, bez bolesti. Len ten minuly cyklus neviem, co sa porobilo, to asi z tej choroby, inak si to vysvetlit neviem. Lebo to som bola tento rok prvy raz chora, inak nebyvam. A este som prisla o miesto v decembri, tak asi sa rto vsetko spojilo dokopy, teraz mam novu pracu a som happpy, tak to snad bude ok 🙂 takz idem hura do boja tento mesiac 😠

lenkaa33
18. feb 2013

@acerka11 a alchemilka nezabrala pri ms bolestiach? pretoze vraj aj utlmuje menstruacne potiaze. Vidim, ze aj ty mas deticky naokolo zo vsetkych stran , tak ako ja. ja uz pomaly ani nebudem poznat ludi bez deti, mnozi sa to okolo mna, tak ja uz iba cakam, kedy sa tiez mozem pridat do klubu 😎 ... moj vikend bol ok, rychlo ubehol. mm mal vela prace a v nedelu odisiel na sluzobku. Uz si zaznacoval do kalendara, ak to opat nevyjde tento mesiac, ze kedy mame ' maraton' opat 😀 😀 😀 , pretoze niekedy je to aj tazke sa snazilkovat s jeho pracovnym tempom. Ale tento cyklus sme to pekne vystihli, tak ja neviem.... no nic, pojdem na sluzobku s nim , ak to teraz nevyjde a bude v snazilkovacom obdobi prec ....tak ma bude musiet zbalit so sebou 😀 😉 😀 ...

11miuska11
18. feb 2013

@acerka11 jasne, chapem, 5:30 je velmi skoro. Ja to robim tak, ze mam budik, ked zazvoni, strcim hned teplomet, odmeriam a spim dalej., A ked sa normalne zobudim, teplomer ma pamat, tak az potom hadzem do programu 😎 ja by som si asi tiez nemerala, keby mam pravidelny cyklus, ale nemam, tak musim 🙂 ale my to dame tento mesiac. Juchuuu 🙂

lenkaa33
18. feb 2013

@seraa ten prvy prispevok som pisala, este pred tym ako som videla tvoj druhy o testovani .... ja by som tiez chcela urobit test skor, len asi pred 3 mesiacmi som si urobila a sklamanie , ze nic a potom dalsie, ked dorazila MS.

lenkaa33
18. feb 2013

@seraa ale ten duphaston je na upravu cyklu, ze? a nefunguje? skus ist na to nejako prirodne , nejake cajiky. ta alchemilkamupravuje cyklus tiez. a ja som si kupila inak aj taku kuru, co eternity odporucila. stale na nu cakam. Ja som brala clomid, na podporu ovulky, ale tiez buduci mesiac idem do boja bez neho, tak uvidime. teda, ak by MS dorazila, ja len stale dufam, ze nepride. Ale pre istotu sa pripravujem, ked pride, ze ake kroky idem postupovat. ....Takze si asi jedna z tych, na ktore tie vedlajsie ucinky takychto liekov zaberaju. Blbe.... no ozaj sa vykaslat na taleto stavy .

acerka11
18. feb 2013

@lenkaa33 nevzdavaj to ani nahodou a nie vzdy intuicia vinde.......to inac ani ja nchapem ze tie cierne spiny nasej spolocnosti su schopne otehotniet aj od pľuvanca na chodniku......no nejdem sa rozculovat nad nimi......stres nam neprospieva.......grap konzumujem uz aj teraz mame doma cerstvý a kupim si aj dzusik....... 😉

seraa
18. feb 2013

@lenkaa33

hej skusim bez nabududce a pojdem aj k lekarov uvidime co povie ze co dalej,
ale urcite skusim mesiac bez duphastonu ze kedy mi pride ms a ako bude
no ved to ze je na upravu ale mne ho nedal na upravu mne povedal ze mam dobry cyklus mne ho dal
na hormon ktory mi zavcasu klesa ale vidim ze nepomohlo.. tak bude asi problem inde.. joj ,, neviem

acerka11
18. feb 2013

@lenkaa33 eeee ta alchemilka na bolesti nezabrala ale o nejake to percento tu mrchu zvladam lepsie ako min mesiac..........no to dnesne pracovne nasadenie je sialene........clovek si musi dokonca aj znacitdo kalendara sexik........resp. mysliet nato ze dnes este musim sexikovat........niekedy to urcite tak nebolo.....sialena doba.....nestihame ani deti robit.......ale ked ste vsetko super postihali hadam sa chytilo......uvidime este do koca tyzdna casu dost....verim ze ti to vyslo 😉

seraa
18. feb 2013

@lenkaa33

no ja som sa poucila z minula ked mi meskala ms 5 dni, zle mi bolo a uz som si myslela a ked dosla
tak riadne sklamanie preto som si povedala hned od 30 dna ak nedojde ms testujem nech necakam do 35 dna cyklu
s nadejou a potom zase nic, takto je lepsie ze viem ze ci hej alebo nie
a vidis mala som pravdu takto ktovie kedy pride uz byy som dufala a zbytocne 😒
takze babule jeto na vas roztrhat vrece z tehulkami !! niekto to uz zacat musi !!

acerka11
18. feb 2013

@11miuska11 je super ako si veselo naladena.........vzdy treba verit to vyslo.......a raz sa nam to vsetkym splni.....ale fakt som velmi zvedava ktora bude prva 😉

lenkaa33
18. feb 2013

@11miuska11 fiiiiii, ten tvoj graf, ako poctivo si si to zaznamenavala. jednicka s hviezdickou 😉 no ja som lajdak 😝 , to nie je nic pre mna 😝 , aj ja som brala HAK, ale o trocha menej ako ty. inak o tej akupunkture som pocula, mozno by som skusila aj to 😉. Ja uvidim , ked pojdem na vysetrenie tento mesiac, ze ako sa veci maju...a kupila som si aj tu kuru , co mi eternity009 poradila, tak uvidim. A inak v decembri si mala pekne nalozene, prist o pracu, priedusky.... ja si tiez myslim, ze to , ze si mala taky dlhy cyklus bolo sposobene stresom a chorobou. ale teraz si pekne vyzbrojena, tak ides do toho 😉 ...a tvoj manzel/ priatel bol na spermograme uz?

lenkaa33
18. feb 2013

@acerka11 hahaha, nerozculuj sa , ale je to nefer. alebo nejaki narkomani alebo len tak ludia, ci si dali sexik jedenkrat, len neviazane.... no co uz a ked kupis dzus, tak kup ten 100%. na slovensku som videla taky v Tescu, tam kde je ovocie a zelenina, tam maju grepovy cerstvy. aj pomarancovy a mrkvovy. je to tam, kde maju kyslu kapustu a uhorky kysle, blizko salatov ( mysli, ze kazde tesco ma podobne rozmiestnenie vyrobkov) , je to v chladnicke. tie ostatne su blbost. su z koncentratov.

lenkaa33
18. feb 2013

@seraa urcite chod k lekarovi. necakaj, aby si zbytocne nemrhala dalsim mesiacom. Zajtra volaj doktorovi a objednaj sa, aby si hned po MS mohla nabehnut k nemu. Vlastne pockaj najprv, kym ti pride 😉 ako sa vola ten hormon? skus najst na google, ci sa neda nejako stimulovat niecim inym ako duphastonom alebo nejako prirodne. Ja pojdem tento cyklus na prefuky. nechcem sa tu snazilkovat so 100% tnym nasadenim a potom zistim, ze tam bolinejake zrasty. chcem kazdy mesiac nieco vyciarknut zo zoznamu, kym sa to nevydari ..lebo ozaj neviem, vsetko robim spravne, ak to ani tento mesiac nevyjde, tak neviem,kde je chyba .....

lenkaa33
18. feb 2013

@seraa hej, aj mna laka si urobit ten test skor.... juuuuuj, ano tie tlaky teraz, hahaha, ze je to na nas pretrhnut to vrece s tehulkami, no uz by sa to mohlo niekomu podarit. ja som zvedava, kto to bude tento mesiac. aspon jednej z nas to musi uz podarit. nejaku pozitivnu spravu, nech su babatkovske vibracie vo vzduchu a nie MS vibracie ... 😝

lenkaa33
18. feb 2013

babuleeee , zacinam mat nejake zvlastne pocity, take akoby bolesti troska v pobrusku, ale uplne v pobrusku a aj pichanie. Ja dufam, ze ma MS neprekvapi nejako velmi skoro, aby ma este naschval podpichla, ze pride a este aj skor ako ma ... 😠 😠 no to by bolo ☹ 😖 😠 ☹ 😠 😖

veeeron
18. feb 2013

@acerka11 tak to som zvedavá aj ja...stále to tu čekujem ktorá sem dá prvá testík s //...😀

lenuskaa33
18. feb 2013

@lenkaa33 no veru nejak sem menej chodím, bola som v práci a nejak som tu nebola... 🙂 boli to krvne, mam ist na 17. den cyklu...dnes som s dr. len volala..povedala mi ze tento hormon tam je, ze v celku ok, uvidime ci tam bude aj tento druhy pri dalsich testoch... hlavne nech som v klude ked pridem, bo tam bude aj nejaky stresovy hormon - teda bude sa nan robit test..juj dufam ze vsetko bude ok... ja chcem uz byt maminkou....

lenkaa33
18. feb 2013

@zuzuzu30 ...haha, ja som v tom mojom prispevku, co som tinposala dala iba jednu / a chcela som // .... 😀

lenkaa33
18. feb 2013

@lenuskaa33 aha, to je zaujimave, ze ti tie krvne testy tak rozkuskovala. Mne zobrala 3 skumavky naraz. A ten moj hormon stresu tam bol a riadne vyskoceny 😖 , ale nakoniec sme to uzavreli s tym, ze mi vyskocil , pretoze som bola totalne vystresovana z odberu krvi. bola som tam strasne dlho a nevedeli mi zobrat krv.... ten hormon prolaktin ( stresu ) sposobuje, ze zena neovuluje. tak bud v klude, ihla picha iba ako ked ta komar stipne 😉 ... dufam, ze ro bude ok. drzi,mpalce a daj vediet vysledok.

11miuska11
18. feb 2013

@acerka11 heh, no najprv budeme "sutazit", ktora bude mat prva ovulku 😀 a potom uz to bude lahka matika. I ked, myslim si, ze ovulku urcite vyhras ty, kedze mne moze prist kedykolvek 🙂 hlavne, ja sa uz megatesim, ze mozeme snazilkovat 🙂 Na buduci tyzden vo stvrtok idem na HP a folikulometriu 🙂 snazim sa byt velmi v pohode, nestresovat sa a mysliet na pekne veci. Lebo stres vraj zvysuje prolaktin, ktory zabranuje ovulke, takze ja budem tento mesiac taka pokojna, ako budha 😎
@lenkaa33 no tak vies, budik kazde rano v tu istu hodinu, len sa naciahnem po teplomer a meriam. Asi len 2 dni som si merala v inu dobu, to som musela skoro vstavat a velmi mi to skreslilo teplotu, takze to som ani nezapisovala do tabulky 🙂 Muzik este nebol na spmg. Ale povedal, ze ked budem velmi chciet, tak pojde. Ja musim dat hlavne seba poriadne do poriadku 😉 ale mozno na buduci mesiac fesaka poslem 😵 A ano, tiez si myslimm, ze vsetko sa nakopilo a ovulka to nezvladla. Tentoraz budem mat super truper ukazkovy cyklus, ktory zavrsime // alebo MS. Nic ine neberiem 😝