Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@simkarobkova chudatko,to ma mrzi :( aj kamaratke sa v novembri postastilo a bohuzial v decembri to nevyslo.teraz maju cakat do marca a potom idu na to.tak drzim palce,nech sa zadari 🙂
@simkarobkova ahooooj , juuuj, to mi je luto, ze to tak nestastne skoncilo ☹ , to si ani predstavit neviem, ze sabudem snazit tolko mesiacov, potom konecne sa to stane a skonci to tak nestastne ☹ . My sa snazime od leta. najprv som 3 mesiace neovulovala, pretoze som vysadila antikoncepciu, potom nabehla ovulka konecne, brala som 2 mesiace clomid na podporu vajicok, jeden,esiac som mala 3 a druhy 4 a nepodarilo sa ani tak. Teraz mi v nedelu vecer opat prisla MS ☹ , tak som volala doktorke a objednala sa na rontgon vajcovodov, ci to mam priechodne. Nech sa zbytocne nesnazim a neviem, ci je vsetko ok. A ked si v 2. tyzdni o to prisla, to znamena, ze islo o biochemicke tehotenstvo alebo to bol vlastne 2. tyzden. lebo vies, ty si asi bola niev 2 tyzdni, ale asi vo 4 alebo 5. tie tyzdne sa pocitaju VRAJ tak, ze ked otehotnies, tak vlastne od zaciatku predchadzajucej MD. ( sa mi zda 😝 )
@lenkaa33 fiha no to by mohlo aj moje "super" vypocty ohladom ovulky posunut 🙂 ale my sa budeme pre istotu snazilkovat cely tyzden kazdy druhy den zase 🙂
Drzim silno palce na ten prefuk,si odvazna! inak ako vznikaju nepriechodne vajcovody? To neni asi len tak nie? Nasledok mozno zapalu,PCO alebo coho...ty to urcite nemas,verim tomu.
Drzkaj sa drahaaaa
zuzuzu30: no mi sme chválabohu nemuseli čakať, lebo som nemusela podstúpiť kyretáž(čistenie) tak hádam to víde okolo 15-má dojsť mrcha tak hádam si dá odpich 🙂
lenka33 : Ahoj Lenuš 🙂 Vieš, že ani neviem jak to bolo brané, proste mi sestrička povedala, že nemám byť sklamaná, vraj keď som len v druhom týždni tak to je úplne normálne a radšej nech to ide preč akoby to malo byť choré..ale viš, taká podpora.. :/
@mistisa Ja ti vobec neviem povedat , aly je tam rozdiel ... som z toho jelen. Pretoze aj HSG je vraj take, ze tu tekutinu do teba vpustia, takze by to mali tam aj zpojazdnit tym... ak by tam bola bokacia, tak asi potom musia nieco urobit, ak by tam boli len nejake male prekazky, tak to ta tekutina asi 'vyplachne', pretoze som citala, ze aj HSG nsa niektorym zenam podarilo otehotniet. tak ja neviem. Ja sa opytam. No tato moja doktorka laparku ani nespominala. Asi maju zastarale sposoby alebo ja ti neviem. Tak ja dufam, ze nemam ziadnu blokaciu, ze vlastne len sa pohneme o krok vpred, ze budem vediet, ze je to priechodne a mozem dat z hlaviny von, ze by tam bola nejaka takato pricina. 😉 ? ano ano, vlastne rataj akoby od stredy.,, juuuj, tak si onpardni skor ako ja 😉 . Cajickujes? Avokadujes? Ja som dnes papala chlebik s maslom a polovica avokada nakrajana na platky navrchu a myslela som na teba 😉 .
@zuzuzu30 hmmmm, to je dobra otazka zuzi na zaklade coho. ja neviem. Zapal som nikdy nemala. Odvazna nie som , ale vobec 😀 😀 , ja si len chcem urobit fajocku, ze toto je ok, toto nie je 'ten' problem 😉 . Preto idem. Pretoze sa hrozim predstavy, ze by som sa snazila vyse roka a potom by som zacala absolvovat taketo vysetrenia a ky, by som sa dostala napriklad k tomuto, tak by ubehol dalsi pol rok. Ja si tiez myslim (dufam ) , ze tam nemam problem. No bojim sa strasneeeeee. Ale este mi to nedochadza 😉 . Ja som poserko No 1 😕 😕
@lenkaa33 no moja drzkam palceky aby to len dobre dopadlo vsetko a aby tam ziadny problem nebol 🙂 🙂 hned napis potom budem cakat a myslet na teba aby si to lepsie zvladla posielam ti vela vela sil 🙂 🙂 ano ano cajickujem a cakam na mm mal mi kupit avokado tak snad sa k tomu dostal.ak nie tak zajtra chceme ist do tesca tam snad bude 🙂 🙂 ale uz sa tesim ked ho ochutnam 🙂 a este som sa ta chcela opytat to normalne osupes ked ho davas na chlebik ze? 😉 😉 😉
@mistisa dakujem,m ;) ... silbo, silno na mna mysliet treba, budem tam vyvadzat ako trulko ako sa poznam 😀 , ale ja vam to tu vsetko este vo stvrtok pripomeniem 😉 ano, ano, pekne ho osupem, ale to sa da tak lahucko vybrat, ked je zrele, ze ho rozrezem na dve polky ( v strede je velka kostka ) a potom to koru, ci co to je tak olupem resp to zelene avokadko z nej tak vylupnem... supku nepapaj 😉 kuk link :
https://www.youtube.com/watch?v=T4MYJcorxIsTu kostku nemusis vyberat tak s tym nozom ako vo videu, ja to tak nerobim, to nevyzera velmi bezpecne 😖 . a mimochodom ja pouzivam kludne aj iba priborovy nozik.
@simkarobkova no, oni to tak beru niekedy necitlivo. Asi si mala to biochemicke. A je pravda, ze asi nebolo to v poriadku, takze telo vie, co robi, ze to vylucilo. Ale aj tak je to smutne. Ta radost z dvoch ciarok na teste a potom o to vacsie sklamanie. Ale neboj, podari sa opat coskoro. My tu vsetky poslisne pijeme alchemilkovy caj, niektore aj caj z ostruziny malinovej, 5 dni pred ovulkou grepovu stavu 100% , najlepsie z cerstvych grepov a 5 dni po ovulke cerstvy ananas aj s tym stredom. Tak skus aj ty, ak to uz nerobis 😉 . A tie cajiky najlepsie sypane 😉
@lenkaa33 nebojkaj dobre bude 🙂 aj ked ti to pise ta prava co je strachoprd este vacsi ako ty hadam ale zvladnes to. ja som mala take nervy pred laparkou.prvy krat v zivote v nemocnici prvy krat uspata a este aj 120 km od domu ☹ ale zvladla som.ani som nevedela ako ma uspali chichi.len doktorka ze nadychnite sa vydychnite a ja len nosom a ona ze zhlboka a ja som sa nadychla vydychla nadychla a neviem nic.az ked ma o 14:30 zobudili 🙂 🙂 a bol tam pekny osetrovatel chacha ten ma viezol naspat na oddelenie 🙂 bolo tam hadam 5 sestriciek okolo mna chichi 🙂 ale tak dalo sa.🙂 🙂 zvladnes nebojkaj urcite budem na teba mysliet.na kolku ides? aha idem to kukiii 🙂 🙂 super dakujeeeem idem na avokadkovu stravu 🙂
@zuzuzu30 zuzi, nasla som si spravu, kde mam vysledky mojich testov a mne robili tie krvne testy na 1) anti mullerian hormon 2) prolaktin 3) progesteron ( raz mi horobili spolu s ostatnymi a raz individualne na 23. den cyklu ) 4) thyroid profil = TSH a Free T4 ...jelen som z toho poriadny .. 😀 😀 . Musim sa popytat na co mimto vlastne robili 😉
@11miuska11 ja sa tiez takto sledujem ako pises......ten hlien ako popisujes je podla mna ten pravy aj mam takyto pocas ovu.......tiez sa natahuje az az a je takmer priehladny.......mne BT dnes tiez isla trosicku hore a tiez mam pocit ze sa ovu blizi.......uvidime zajtra co bude na teplomeri a tiez ocakavam za chvilku hlien a to ze zacitim vajecniky.....no ale predpokladam ze skor ako stvrtok piatok to nebude.......uvidime striehnem 😉 ....a ty jedavas grep resp. pijes grepovy dzus?.....uz som aj mala posit na sekundy ze citim tie svoje vajcia ale to sulen take falosne zatial pocity 😀
@11miuska11 no a mas uz ovu hlien?.......tu krv co pises som si uz nasla aj ja a uz aj viac ako vlakna......a bola to ovulka.......len ked so zistovala preco sa objavi krv pocas ovu v hliene zistila som ze bud to moze byt sposobene neorvnovahou hormonou alebo je to sposobene tym ze sa uvolnil folikul a vznikla vacsia ranka takze ja si mylsim ze ti ovu zacina.......radsej poistiteto bude to naj riesenie si myslim a veeeeeelmi drzim palce aby to bol ten pravy den ked sa to uz chyti.......ja som mala vcera a predvcerom teplotu 36,5 a dnes 36,6.....som zvedava na zajtrajsiu
@lenkaa33 na tu BT ma nahovorila 11miuska11 .......ale nezarucujem ze to budem dodrziavat.......ale aj tak si myslim ze to neviazne v merani BT.....to mi uz pride take zufale........uz neviem co by som esste mala urobit tak este meriam......ja uz sa nestacim cudovat sama nad sebou ako sa prekonavamcez tie caje,grepy, BT sleodvanie sa na zachode a pocity no uz mi to ide na mozog a plne si to uvedomujem......aj my mame doma STOP kupovaniu PL vyrobkov.......nestravujeme sa v tych vyvarovniach obedov kde sa vsetko vari z praskov a Ečiek.........ja varievam doma a nosim si do prace......ja neverim jedlam za 3ečka.......a na obed 20 ečiek si nemožem dovolit vyhodit
@lenkaa33 tak v piatok doobeda budem na teba mysliet.....neboj to das take jedno vysetrenie to je nic........my sme silne bojovnicky.........fuuuuu to mas super mrchu co ja by som za taku dala.......ja mavam proti tvojej zluuuuu ☹ .....trva celych 7 dni......bolesti mam tak 2-3dni ale take ze ma klepe od bolesti......v noci je to katastrofa.......nespim dobre a za noc musim menit tampon min raz a to ten so 4kvapockami........a ked si dam ibac tak mi zaberie az po viac ako hodine a to mi vydrzi tak na dve hodky a bolest je spat.......co mi obcas pomoze je supnut si frtana silnejsej palenky ale to tiez len na chvilu......ked som to dr povedala nepovedala mi nato nic extra len to ze ak to bude take zle mam si prist nechat pichnut neaku injekciu ale zhoda nahod je ze tieto dni mi vychadzaju na vikend takze som si este ani raz nic nedala pichnut 😀 avydrzala som......ja neznasam lieky, injekcie a inu chemiu.......budem drzat bolest az do poslednej chvile ale uz ked sa neda tak si dam
@acerka11 ja som zatial takto s grafom http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra... . No ano, uz mam hlien, ale mam pocit, ze pred takymi troma dnami som ho mala viac. No neva, hlavne, ze sa stale "ťaháá" 🙂 hej hej, o tej nerovnovahe som aj ja citala, ale to je vtedy, ked v strede cyklu spinis. Toto boli len take tenke cervene vlakna, tak dufam, ze to je zacinajuca ovulka. Hmmm. Bolo by naj, keby je najneskor vo stvrtok 😉 Dzus nepijem, ale kazdy den si odstavim minimalne 2 grepy rano a 1 vecer. Ja na tie ečka proste nie som. 🙂 juuuj, tak som rada, ze je niekto v rovnakom stadiu ako ja 😎
@zuzuzu30 hej hej, poistime. No ja tiez dufam, ze to je to. Hmmmm, Uz sa neviem dockat, ked sa manzel vrati z prace. dnes az po deviatej. hmm. :D a ovu hlienu dnes celkom pozehnane 😅
@lenkaa33 @lenkaa33 tfuj tfuj tfuj. Myslime na teba. Mne tiez lekar povedal, ze si mam zapisat aj hodinu, kedy mi prisla. Ale nevedela som preco, mozno prave pre toto. Pocuj, ja sa dnes taaaak cudesne citim. Cela horim normalne. Ale nie horuckovito, tak inak. Ja sa modlim, nech je to priznak pred ovu 😖 a este k tomu dnes aj ten plodny hlien s tenkymi vlaknami krvi.hmmm
@11miuska11 noja sa celkom este v tych grafoch nevyznam a ja mam pomerane zatial len 3 dni........ty si mrchu dostala presne naraz somnou len ako pozeram tvoja trvala 4 dni a moja 7......inac ja si tak celkom nedokazem rpedstavit ako by som si zmerala BT cez mrchu tie najhorsie dni.......to by som urcite vynechala to sa neda u mna.......ja jem cerstve grepy ale nie kazdy den mam chut tak striedam z dzusikom.......no som zvedava kedy budem mat hlien ja a ci sa mi teraz objavi krv lebo posledne tri cykli som ju spozorovala a ci zacitim tie moje vajecniky........mas pravdu je super tu mat niekoho s rovnakym cyklom teda aspon teraz rovnakym 😉
@acerka11 no ja sa k BT zatial nedokopem. Pokusam sa prave objednat si ovulacne testy a nejde mi to. vklada sa minto do kosika velmi dlho , akoby to zamrzalo. Fuuuuuuu, ta tvoja MS!!! To je sila. Fakt som vdacna, ze nemam taky priebeh ako ty. Ja mam az podozrivo slabu. Nechapem. Je utorok a ja ani tampon nemusim mat. Nikdy sa mi nestalo, ze by som si zaspinila gatky 😀 ...siiissss, ake veci tu rozoberame, ale neva, ved sme babyyyy 😉 . A v noci absolutne nic. Ani prvu noc. Keby som to mala mat tak ako ty, tak mam asi pekne vykyvy nalad ,ved uz len to, ze tak dlho y trvala a k tomu bolesti a neprijemne pocity? vrcala by som na kazdeho asi 😀 😀 . Inak podla tvojich obrazkov, co si piekla, ty musis aj dobre varit 🙂 🙂 .
@acerka11 ja som dnes troska flakala tie cajiky. Rano som nemala kedy, ani na obed, tak az nejako po obede som si urobila. mam sklz, idem si teraz zaloat dalsie dva - aj tu alchemilku, aj tu ostruzinu... a potom este aj tie tinktury z tej kury. Nieco musi uz zabrat. Ved vsetko robime tak krasne vzorovo... 😉

@lenkaa33 ajooooj. no supeeer tak sa hybete dopredu mojka 🙂 a to ti rovno aj spriechodnia ak by tam nieco bolo? mna posielal rovno na laparku lebo mi povedali ze tym HSG to len pozru ci su alebo niesu priechodne a ze ak by neboli tak ci tak musim na laparku.ze je lepsie ju urobit rovno. hm.no budem na teba siiiilno mysliet moja nech to mas uz za sebou 🙂 noo vidis to je zaujmave vediet. ja som dostala v utorok vecer takze ratam az od stredy hm. 🙂 🙂 joj moja nech mas vsetko okik 🙂 🙂 som rada ze sa pohnete dopredu 🙂