Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@11miuska11 tak ako sa darí?ja momentálne neviem či som alebo nie som ...mrcha bolo taká divná a testy negatívne
@macusa03 ahojko no nechcem ti robit nadeje ale moja sestra mavala vzdy rovnaku mrchu a nacas a zrazu jej dosla slabunka na dalsi mesiac tiez slabunka a potom jej to neslo do hlavy urobila test a bol negativny.na dalsi tyzden jej ostalo hrozne zle zvracala tak si urobila dalsi testik a mala pozitivny isla k dokine a ta jej povedala ze konci 3 mesiac tehulstva. takze bola tehu a mala dve mrchy total slabunke 🙂 🙂 skus pockat este 🙂 mozno ze to je tak aj u teba 🙂
@macusa03 ahoj,a BT si si merala? Keby ano,tak vidis,ci je BT hore a keby je hore a krvacas,je to urcote tehu 🙂 nechaj tomu este chvilku casu. Mozno si otehu pred MS a to ti este neukaze testik 🙂 vies,kedy si mala ovu?
@mistisa ja som mala mrchu prvý deň normálnu s tým,že mi ale nevyplavilo tú vystelku maternice ako predtým a ďalší deň som mala už len nejaké dozvuky a už od včera som čistá a príznaky tehu žiadne 😒 akurát,že som teraz nejaká nachladnutá a neviem teda či mám ísť k lekárovi dať si niečo predpísať a trpnuť či som v tehu a ublížim bábike alebo sa len liečiť sama doma....dilema 😨 .....ale ďakujem za radu 🙂 možno pôjdem nakoniec na gyn aby som si bola istá 🙂
@11miuska11 ahojky...ovulku som mala 2.marca a s priateľom sme išli naplno 4dni okolo ovulky a dokonca som ležala s nohami dohora 😀 minule sme to prapásli tak sme si dávali teraz pozor aby aj on bol doma keď budem mať ovulku...BT som si nemerala ale teda by som aj mohla začať.. 🙂
@macusa03 ked si prechladnuta,mozes uzivat sinupret tabletky. Maju ich v kazdej lekarni,su bylinkove,rozpustaju hlien a su aj pre tehulky a mimcu neublizia. Ale zaroven moze byt upchaty nos aj priznak tehu...juuuuj,keby tak si..drzi paleeeec..testuj kazde dva dni a uvidis..ale asi by bolo najlepsie ist na krv,nech ti tak zistia hcg 😀 to by bolo super,keby tu mame dalsiu tehulku 🙂
@11miuska11 ďakujem miuska veľmi by som sa potešila 🙂 tak len dúfať,že ten upchatý nos bude príznakom tehu 🙂
@11miuska11 ahojko mojka a vy ako pokracujete? 🙂
@mistisa veď práve toho chodenia po doktoroch sa práve bojím :-/ málo kedy som mala ženské problémy takže aj na gyn som chodila len veľmi málo aj to len na tiež každoročné vyšetrenia ktoré absolvuje každá jedna z nás 🙂
ďakujem budem veriť,že sa podarí 🙂 už sa neviem dočkať kedy tu oznámim peknú novinu 🙂
@macusa03 my snazilkujeme vyse 4 rokov. ☹ uz by sme velmi chceli ale bohuzial. ja mam PCOS a navyse nepriechodne vajickovody. mame uz schvalenu ziadost na IVF len cakam na mrchatu a od druheho dna cyklu idem pichat injekcie 🙂 takze proste to vide a hotovo sme si povedali s mm a som tak nastavena.inu moznost tu nevidim 🙂 ja nebudem moct ist na vklad hned koli OHSS al nevadi dva mesiace ujdu ako voda a budem mat fazulku v brusku 🙂 🙂
@mistisa ojojoj tak to už teda riadne ťaháte 😨 tak teda aj ja Tebe prajem aby si už mala fazuľku čo najskôr 🙂 veď si to už aj zaslúžite 🙂
nevie síce čo všetko znamenajú tie skratky ale pochopila som,že asi to u Teba nie je také ľahké otehotnieť..držím palčeky teda nech už Ti to vyjde 🙂 🙂 🙂
@mistisa ahoj, no nic moc, aj som si myslela, ze uz KONECNE ovu, kedze som 35 DC a staaale nic. Tak budem asi pekne cakat do toho minulomesacneho 45 DC, kedy moja ovulka raci prist 😀 ale tak co uz. Pijem uz cez 2 tyzdne inofolic, tak uvidime, mozno v dalsom cykle to uz bude aspon z casti tak, ako ma byt 🙂 graf zatial takto, http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra... dnes ma nemilo prekvapil pokles BT na 36,5. Ale vyzera to tak, ze inofolic zabera, lebo v predovulacnej faze som nemavala 36,7, maximalne bolo 36,6 , takze mozno sa tie hormony uz snazia znormalizovat, alebo co. Ale beriem to tak, ze aspon mam celych 60 dni sancu na otehu a nemusim sa otravovat s MS. Proste vzdy,ked klesne BT, mam nadesj, ze to uz je konecne ovu. haha
@11miuska11 nooo je mozne ze sa to dava dokopy 🙂 🙂 tak vidim ze tiez mas take kratke cykly ako ja 😀 😀 chachacha.ja cakam som 29 DC tak dufam ze mrchata pride ako ma lebo chcem uz zacat pichat tie injekcie.ved ma caka uspesny pokus IVF takze nech uz je tu 🙂 🙂 aj robis ovu testy? ja som jednu dobu aj tie robila 🙂 aj merala teplotku ale prestala som lebo chcem mat cistu hlavu na toto vsetko 🙂 🙂
@mistisa ano, meriam BT, takze sa tym tak trosku riadim. Naposledy som mala 60 DC a ovu na 45 DC ( http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra...) a lutealna faza celkom pekna, len sa tym vajam nechce nejako dozrievat. 40 DC som mala odsledovany pekny dominantny folikul, takze ovu to bola. No a myslela som si, ze tento mesiac to pride skor, ale vyzera to tak, ze asi nie. Ovu testy nepouzivam, lebo vela bab hovorilo, ze ovu test moze vyjst pozit, ale ovu nenastane. Mna len dalsi cyklus este caka HP a stitna zlaza, Muza na buduci tyzden spmg a tak sa pomalicky kotulame do vytuzeneho ciela. Vysadila som sept HAK a odvtedy som mala 41 DC, 45 DC a 60 DC a cakam teraz, ze aky bude tento. snad to bude pokracovat len do kratsieho a kratsieho. Inak na sone, ked mi pozeral vajecniky, sa mi tiez zdalo, ze to vyzera ako PCO vajecnik!!! ale povedal, ze nesplnam dalsie kriteria na tuto poruchu, tak, ze nemam panikarit, ale vylucime to az HP. Ale zatial som plna optimizmu, kedze minuly mesiac ovu bola. Tak sa na moje telo spolieham aj tento mesiac. A mavala si ake dlhe cykly? A kedy ovulku?
@11miuska11
@mistisa Kočky a aké sú príznaky toho pco vaječníku?
@11miuska11 no ja som kolko krat aj dva tri mesiace nedostala mrchatu.az po injekcii. od 18tich som sama od seba dostala asi 3 krat a to mam 29 rokov. teraz mi naposledy dosla na 28 DC co som bola mimo 😀 😀 😀 tak uvidime co bude teraz 🙂 ovulka u mna asi nebola nikdy. jamam vyslovene PCO.dr povedal ze odfotit a dat do knihy ako nemaju vyzerat vajecniky.ako vyzeraju prave PCOS. hovori ze vidite? mate mat 4-5 folikov a mate 50 takze vyslovene PCOS.a koli tomu mrchatu ani nedostavam sama od seba. hm. no budem drzat palceky nech to vylucia 🙂 🙂 a nech uz ta pekne nastavia aby si bola tehulienka 🙂 🙂 🙂
@rica1 ahojko no priznaky neviem u mna napriklad je priznak uz len to ze nemavam mrchatu sama od seba musim ist kazdy mesiac na injekciu aby prisla.a to vidi na sone ci mas alebo nie. 🙂 dr mi povedal ze odfotit a dat do knihy ako nemaju vyzerat vajecniky.ako vyzeraju prave PCOS. hovori ze vidite? mate mat 4-5 folikov a mate 50 takze vyslovene PCOS.a koli tomu mrchatu ani nedostavam sama od seba.a ake su este priznaky neviem u mna asi aj nic ine. je to to ze vlastne sa ti tvori vela vajicok ale prazdnych , nekvalitnych. nie dominantnych 🙂 aspon u mna viem ze je viac druhov PCOS. 🙂
@mistisa aha, no teda, clovek fakt ked takto nečíta ani nevie... no mne dnes na sone tiež doktorka povedala že vidí vela malých folikulov.. ja neviem kolko ich má vlastne byt tak normálne .... ale dominantný som vzdy mala ked tak jeden .. ale na začiatku cyklu ich zevraj je vela u mna..
@mistisa ale hej chodíme,, manžel mal zhoršený spg, sme si už aj písali ak pametáš.. aj dnes som bola, bola som tam na 13DC a doktorka vyhlásila cyklus ako anovulačný lebo ja mávam pravidelnu MS 28-30 dní, no a na 19DC som mala pozitivne ovutesty, a dnes som bola na kontrole 22DC a doktorka povedala že ovu bola 😕 mali sme zatial klasické vysetrenia a este ma caka priechodnost vajcovodou.. coho sa dost bojím, a potom neviem asi IUI ak sa dovtedy nezadarí alebo sa rozhodneme a bude cakat prirodzene ale to pochybujem lebo mame zhorsenu tu morfologiu tvar spermii
@rica1 aha anooo 🙂 🙂 pamatam 🙂 no dufam ze mm sa polepsili vysledky uz 🙂 ja som tiez bola na priechodnosti ale ja priamo na laparke 🙂 no ved uvidite ked sa bude dat na to IUI chodte 🙂 my sme chceli tiez ist ale u mna so rovno skocilo na IVF lebo nema vyznam riesit IUI ked mam tazko priechodne vajickovody 🙂 tak uvidime musi to vyjst a hotovo. nikdy veru az ked som zacala brat femigard tak som dokonca aj mrchatu sama odseba dostala a vtedy som mala aj pichanie zhruba na 13-14 DC.len nic z toho koli vajickovodom. ☹
ahojte vsetky, my sa prave zaciname snazit a este stale som z toho taka vseliaka ze neviem ako sa mam citit a co cakat tak so svetkymi radami prosim sem 🙂
@mistisa no, ja som tam teraz naposledy, ked to uuuplne priblizil, mala tiez vela tych folikov, ale 50 asi nie 🙂 ale ked to oddialil, tak tam bolo vidno asi 6 ciernych guliciek, takze predpokladam, ze tych 6 bolo vacsich, ako tie ostatne, ale neviem, snazim sa verit lekarovi a ked tvrdi, ze nemam robit paniku, tak nebudem 😅 😅 no a minuly cyklus som mala na 40 DC kraaasny dominantny folikul v jednom a aj v druhom vajecniku. Takze keby sme snazilkovali, tak mozno by sme mali dvojicky rteraz 🙂 ale vtedy mi lekar povedal, ze su to zlte telieska a ze uz je poo ovu, ja som si zacala merat BT a ovulka mi vysla az o 5 dni na to ap otom on spatne povedal, ze ano, mohli to byt dominantne folikuly a nie zlte telieska. Takze
@rica1 mozno aj u teba to nebolo zlte teliesko, co videla lekarka, ale dominantny folikul, tak skuste snazilkovat aj dnes, a mozno ovu skoci zajtra abo bola dnes! tak nic nie je stratene a smelo do toho 🙂
Mistisa a mala si aj ine prejavy, co su s PCO? ako nadmerne ochlpenie, hrubsi hlas, nadvahu?

Ahojte Babenky tak som tu znova nakukla a nemám dobrú správu ☹
Teda neviem mrcha mi prišla ale taká netypická len dvojdňová čo ja mám úplne pravidelnú a vždy rovnakú...ale test bol negatívny tak neviem čo si o tom myslieť 😕
Máte niektorá takúto skúsenosť?