Prvosnažilky po 35-ke
Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?
@gelinka75 na genetike mi zistili nejaký zdvojený zmutovaný gén... vysvetľoval mi to, ale aj tak som trt makový pochopila, podčiarkol to červenou fixou a povedal, aby som to ukázala gynďákovi, že mi dá lieky alebo injekcie... ten sa nato mrkol a povedal, potom to budeme riešiť a nechal to tak... to, že to trebalo riešiť hneď, mi povedala hematologička po tej katastrofe, ktorá sa mi prihodila naposledy... preštudovala materiály, zbadala podčiarknutú vetu a povedala, tááák toto je príčina č.1 a druhá je tu... ukázala my výsledky ohľadne vysokej intolerancie na bielkovinu z mlieka (kravského, kozieho, ovčieho!!) z počiatku som si myslela, že trepe nezmysli, ale povedala som to švagrine a tá mi s úsmevom na perách povedala, tak máš to isté čo ja... pamätáš ako som sa pred rokom trápila a nemohla skoro nič jesť... to bola tá diéta, ktorú máš držať teraz aj ty... a po pár týždňoch som sa stretla s kamarátkou, ktorá potratila 7x!!!! teraz má už ročné dievčatko a povedala mi, že si dala sama robiť kde jaké testy, aby zistila, prečo stále potráca a jej príčina bola na počudovanie taká istá!!! Hematologička povedala, že je hrozne veľa báb, ktoré majú alergiu, iba o nej nevedia a nie každej to robí až takú šarapatu... neviem, či je to skutočne tak... mám pocit, že lekári toho toľko narozprávajú a sami iba tápu a skúšajú... a po tých mojich negatívnych skúsenostiach lekárom verím už iba na 50%... radšej sa pýtam skúsenejších, straších, múdrejších a samozrejme sa spolieham na toho hore...
takže myslíš, že ten ovu test je blbosť 😕 😕 už som behom dnešného dňa urobila tretí a stále je rovnaký 😕 😕 ja budem fakt nejaká divná do čerta 😠 😠 prečo všetci môžu byť ako z učebnice iba ja som vždy výnimka 😠 😠 manžela zneužiť zatiaľ nemôžem, lebo je v tramtárii... resp. na ceste domov 😖 jáááá sa nato vytoto 😠
a áno lekár napísal inú diagnózu... a aj sestrička sa na mňa usmiala, keď som odchádzala a povedala, nebojte sa nič, napíšeme to tak, aby vám to poisťovňa schválila, lebo inak by vám to neprešlo.
Ahojte zienky, tak vcera mi oznamili ze z osmych je dobrych 4 embrijok....zajtra transfer...
(dufam, ze bude co transferovat 🙂)
a inak...zacinam byt tak trochu aj v strese... 😎
@lubanka hm zaujimave ovu testy, ja som ich nikdy nerobila, ale co som citala niekomu ukazal aj tehu 😀 no tak to je zaujimave co pises o tom mlieku a intolerancii, ved aj ja moc neverim lekarom a selektujem, kebyze nemam zdravy rozum tak uz mam o jeden vajecnik menej 😠 tak aspon v car robia ustupky, ale u vas je ovela vyssia sanca na otehu ako u nas ☹ takze mne tie diagnozy ani nemuseli na ten papier vymyslat, aj ked dr. aj vek spomenula
dobré ránko , takže som menzes dostala presne 29 DC, inak ho mávam aj 30, velmi som sa bála, že mi aj nepríde velmi dlho aj to mi ten iný gynekolog spomenul po telefone, že potom by sme dali vyvolávačku...tak začínam pit alchemilku a máčat sa v rebríčku.
lubanka - áno aj ovu testy ukazuju tehotnost 😉 , nikdy som nepočula, že mliečna bielkovina toto môže spôsobovat....ale ked aj iné baby sa vyhýbaju takýmto produktom, tak potom áno a už cvičíš toho mojžíša ?
@gelinka75 nám prvý krát poslali žiadosť s upravenou diagnózou - žiadosťbola schválená takmer hneď... druhý krát mi prišlo domov po týždni, že neprešla... volala som do CAR, tak sestrička povedala, že omylom poslali originál manželov spermiogram..., ale že oni to už dajú do poriadku a pošlú tak ako treba, resp. ako poslali prvý krát... no a za 2týždne prišla žiadosť schválená... 😉 aj preto viem, že tomu "troška pomáhali" 😝 ale veď to je fuk... všetky máme nejaké problémy, či už to lekár povie alebo nie... keby sme žiaden nemali, tak tu dnes neklábosíme, nesťažujeme a nezverujeme sa so svojími obavami, pádmi, či úspechmi... ani sa nedivím, že to o tom mlieku ti pripadá divné... lebo aj mne... a najviac mi bolo divné, že v mojom okolí sú až dve, ktorým povedali presne to čo mne... 😕 viem, že švagrina mala problé počať, držala asi pol roka bezmliečnu diétu a podarilo sa... a kámoška to isté, tá síce otehotnela hneď,ale do 2mesiacov to bolo vždy preč... tak isto mala diétu a dotiahla to do konca... ale dôkaz, že to bolo práve mliekom... nemám... síce ma presviedčajú, ale ja tomu veľmi neverím... ja som si dala asi 2mesačnú diétu, ale potom som sa nato vytoto... bolo to na nervy... nesmieš chlieb, maslo, syry, mlieko, jogurty, čoko, keksy, cestoviny, dokonca ani vraj biele víno, no to už čo je 😕 ..odrazu som zistila, že všade pridávajú aspoň sušené mlieko... ešte aj do mojích obľúbených kyselých želviček!!! 😠 😠
píšeš, že tebe tie diagnózy nemuseli vymýšľať... to aj tebe niečo ,,prišili" alebo iba mangelova?
@klaudia001 😀 tehu určite nebudem... počula som, že ovu testy môžu ukazovať tehotnosť v rannom štádiu, že sú citlivejšie ako tehotenské... skôr si myslím, že to mne ešte včera len ovu dorazila... no veď uvidíme koľko dní budem ťahať tento cyklus 😝 a Mojžišovku som cvičila až raz 😝 a skoro som zdochla... doriadená z toho hektického týždňa, čo som mala som sa večer podujala cvičiť... vyzerá to jednoducho, ale jednoduché to veľmi nebolo, aspoň pre mňa nie... to večné stahovanie brucha a ešte viac stiahnuť a držať... téééda 😝 😝
@lubanka noooo to som tak mala ked som začala cvičit pilates....a to som ešte fajčila, tak moja výdrž bola ta tam 😀 prestala som pred vyše rokom a výdrž sa mi ovela zlepšila, aj ty piješ ananasový džus po ovulácii ? vela báb to pije , že je to dobré na uhniezdenie, ja zatial len tu alchemilku a kys. listovu mám, ale šak ananás jem stále, he lebo v tesku maju furt v akcii 😀
@klaudia001 cauko, ak mas cerstvy ananas, tak po ovu sa je len ten stred...nakrajas ho na 5 kuskov a papas 5 dni, ci tak nejak som to citala 🙂
@azzura 😀 ja práve ten stred nelubim 😀 , lebo je tvrdý
@klaudia001 😀 tak mas smolu ci ten ananas
@lubanka ahoj, ano ovulacne testy skutocne dokazu indikovat aj tehotenstvo, pretoze reaguju na LH hormon, ktory sa od HCG lisi iba jedinou molekulou 😉
@klaudia001 pred ovu po ovu... 😀 všetko jedno pila som ho od 1DC každý deň po 2dcl... 😉 vraj to má byť taká kúra, že všetko dohromady... 😀
@lubanka ja mam jeden vajcovod a robia sa mi cysty na vajecniku, takze neni to bohvie co, dnes sme boli na genetike a to je teda des, zobrali krv a vypytovala sa na vselijake veci, inak sa tam nic neriesilo, ze az keby nieco vyslo tak pojdeme na dalsiu konzultaciu, tak teda cakame, fu co si vsetko vymenovala co nesmies tak a co vlastne papas? 😕 a ako zistim ci mi to robi zle ci nie
@gelinka75 😀 aj vás sa vypytovali na celú famíliu? či boli nejaké choroby, koľko detí atd...
teraz už jem všetko, iba obmedzujem vyslovene mlieko, jogurty, syry a maslo... z toho mi býva často ťažko na žalúdku a vyhádže sa mi po tele ako keby koprivka alebo ako sa tomu vraví... také tie drobné vyrážky, ktoré hrozne svrbia 😉
ty si mala mimomaternicové tehotenstvo? že máš iba jeden vajcovod? ak sa teda nenahneváš, že sa ťa to pýtam...
@lubanka ano, pytala sa na vsetky deti az bratov mojho otca a sestry mojej mamy a ich deti 😅 to iste u muza, vsak asi to je vsade rovnake tie otazky 😉 mala som problem aj v rychlosti si spomenut 😀 ja som mala mmt 8 rokov dozadu, nie je to tajne, ahaa tak uz chapem, ze si z toho vyhadzana, mne to teda zatial nic nerobi, aspon som si nic nevsimla, jem aj syry a mlieko sice pomenej, ale acidko a tak si kupujem, maslo obmedzujem
@gelinka75 😀 😉 tak aspoň vieš, že si v tomto o.k., mne je po tom ťažko ako keby som zjedla pol kila globás, slaniny a čo ja viem čo ešte, tak mi je blbo 😝 a prečo sa ti robievajú cysty ☹
nielen ty si mala problém pozliepať všetkých z rodiny... ja som tak isto habkala a paril sa mi tam mozog 😀
@gelinka75 diky gelinka, no prve dni idem prespat, aspon som sa tak rozhodla...a potom uz asi nabehnem do prace....ani neviem co je lepsie...a hlavne sama seba presviedcam uz teraz, ze ziadne domace testovanie nebude 😖
ale uvidime, nech sa stane, co sa ma stat....priroda to zrejme zariadi ako ona uzna za vhodne 😎
@lubanka neviem moja, uz som kde co o cystach citala aj B kompleyx papam, teraz som vycitala ze cysty vznikaju z nahromadenych skodlivin, tak som si kupila enzymm ktory odburava toxiny z tela, no skusam kde co, inak brala som nato 3 mesiace antiku tak zmizla, tak sa snazim aby sa nevratila
ahoooojte konečne som našla to pravé fórum pre mňa ! Príjmete ma prosí ? 🙂 v decembri budem mať 36 rokov - dieťa žiadne ☹ a snažíme a snažíme a nič .

@lubanka ano celemu som porozumela co si napisala, takze keby som mala problem s krvou tak to zistia aj na genetike? ale je to zvlastne, ze z mliecneho potracas, to sa mi nejak nezda, mlieko zahlienuje, niekto moze byt alergicky na bielkovinu kravskeho mlieka, ale zeby to nieco sposobilo aj tymto smerom o tomto som este nikde necitala, aj si okolo toho nieco studovala? mas to komplikovane, tolko neuspechov za sebou a si velmi statocna a silna, ale mas pravdu, nemozes sa poddat, lebo to k nicomu nie je dobre a musime verit, ze to raz vyjde, hm, taky silny ovu test? ved skus skocit na mm a uvidite o 2 tyzdne 😀 inak sranda a potom ti ten lekar napisal inu diagnozu pre tu poistovnu?