Prvosnažilky po 35-ke
Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?
@klaudia001 ja robim dobrucke buchty a davam tam svoj domaci lekvar, mam marhulovy, broskynovy a slivkovy 😉 muz ich tiez dost lubi
@gelinka75 toto poznáme... my to máme podobne... najprv silácke reči a keď treba "máknuť" tak niet s kým... môj sa už začal niečím ládovať, že vraj aby bol v správnom čase nachystaný... už to vidím... ako naposledy 😝
ja mu vždy vravím, že som si kúpila mačku vo vreci... keď sme spolu randili, tak skoro každý deň... išli sme na dovolenku na 15dní a neuveríš (vlastne ani ja už tomu nemôžem uveriť, hlavne že on sa tým stále chvasce, aký bol býk...) každý deň ráno-obed-večer... to už mi ako jedlo pripadalo, že raňajky-obed-večera... som sa normálne tešila domov, že už konečne budem mať pokoj... šak tak to aj dopadlo... o pár týždňov som zistila, že som tehu (žiaľ mimo) a o rok nato znova dovča a repete (žiaľ MA), tak sme sa zošobášili (môj tata chytal záchvaty, že reku 2x tehu a co to za chlapa, že si ťa nebere...) a od vtedy akoby uťal... z roka na rok ideme dolu vodou... 😠
@klaudia001 no ja som sa dobre zasmiala 😀 jak si sa pýtala na ovulku .... to presne ako ja !!! 😀 keby si vedela jak ja som nad tým koumala 🙂 hľadala obrázky ....jaako 14 ročná 🙂 že chcem dieťa a pomaly neviem ako sa robí 😀 😀 😀 no vlastne viem ako sa robí 😀 🙂 ...a podľa môjho doterajšieho štúdia hmmm som to aj ja pochopila presne ako si napísala 🙂 a gelinka nám to už odsúhlasila ...ďakujeme 🙂
...nemohli by ste nám gelinka a lubanka / myslím klaudi že aj ty máš záujem 😉 😀 / dať dobrý recept na kysnuté cesto ? robíte aj z polohrubej múky ?
...tak ja idem ráno do tej BA 🙂
@janap76 neviem či je dobrý tento recept, ale ja robím kysnuté takto:
1kg poloh.múky, droždie, (cca 3 štipky) soľ, 5 PL lyžíc kryš.cukru, 1 vajce, 1dcl oleja.
do misky si dáš múku, vajce a olej, urobíš si kvások (cca 2dcl mlieka, soľ+cukor ohreješ pridáš droždie), ktorý prídáš do toho no a miesiš, až kým sa ti cesto neodliepa od misky... necháš v teple kysnúť asi 1hodinu a je to... 😉
mimochodom to s tým mliekom nemám odmerané, lebo ja to len tak od oka robievam podľa cesta, keď je málo pridám, tak aby nebolo ani husté ani riedke... 😉
@gelinka75 a ináč doteraz som sa držala s teplotami okolo 36,8 - 36,9 a dnes mi klesla až na 36,2 takže tehu určite nebudem... to je na mrchu 😒 ale vieš čo je zaujímavé... do včera som tam mala tú červenú čiaru, ktorá značí ovu, ale dnes keď som tam zadala teplo... odrazu tá čiara zmizla... je to normálne? ja sa v tých grafoch celkom ešte neviem zorientovať ☹
@janap76 ja robim podobne ako lubanka, vzdy robim od oka a teraz robievam z celozrnnej spaldovej a miesam ju s polohrubou cca 1:1, inak ked sa buchty upecu tak horuce potieram vo vode rozmiesanym cukrom a potom necham vychladnut vyberiem do misy a este pocukrujem a posypem vanilkovym celu varku, je to potom take prevonane 😉
inak dnes 1DC, uz dorazila 🙄 asi to zaznacim az od zajtra
ahojte zeny, aj ked neprispievam, snazim sa vas aspon obcas citat, ked mam volno...ja teraz pomaly ocakavam mrchu, len nepoznam svoj cyklus teraz po liekoch, tak to moze prist za dva dni, alebo aj za tyzden...zatial sa majte, drzte sa, hlavky hore...
@janap76 ahoj ...chodíme tam už 2 rok,ale ten prvý rok s nami nič nerobili,len sme chodili stále na spermiogramy....BIZNIS!....a tento rok sme začali s IUI v apríli....2 bola v auguste a teraz som mala mať 3,ale dominantné mám folikuli v pravom vaječníku a bohužial mám pravý vajcovod nepriechodný....musím vydržať až sa to všetko udeje na tej druhej strane.....potom po 3 iui už sme rozhodnutyna IVF....takže tak......a vy ste ako na tom? 😉
@zvolsiinylogin ahoj a ake lieky beries?
@mates777 😕 keby si to prečítali čo tu píšeme resp. keby si môj prečítal čo tu píšem, tak by som utekajúc z domu brala schody po tri a pri tom by som si veselo húdla, že "tri dni ma naháňali..." 😀 😀 by to bolo pre ňho poníženie, urážka na cti... 😝 😝 a podobné somariny, čo mi hovorí, ak sa náhodou (hoci iba letmo) "dehonestujúco" vyjadrím o jeho "výkonoch" a nástroji, ktorý ten výkon vykonáva... 😕 😕 to čo za veta zo mňa vyliezla? 😕 idem si dať kávu... asi som sa ešte nenaštartovala... 😝
@gelinka75 takže anovulák... 😕 čiže môžu byť tie ovu-testy, ktoré som si robila na 22DC zblbnuté 😕 ja už ničomu nerozumiem ☹ tak ja tu hučím do mm, že premrhal šancu a nakoniec zistím, že žiadna nebola? 😕 😲 (a dnes mám opäť 36,2 ) prosím ťa a koľko dní by som mala mať tie vyššie teploty aby to tak nebral?
@lubanka si mila, uz sa tešim ako si "omlatim" hubu, ale mam tu vas tak sa budem sem chodit zalovat. Vcera ma mama poslala do kelu, že furt nieco riesim, že uz ma nemože pocuvat 😒 . Asi uz vsetkym leziem na nervy, zda sa ze aj mm. Ale to že teraz kolegovy sa narodila dcera a on furt o nej basni a tomu mojmu je to luto, a doma sa furt stazuje , tak to je ok. Co uz, uz budem drzat hubu a krok a nezatazovat okolie nicim

@klaudia001 😀 ty ako športovkyňa a naša budúca predcvičovateľka 😀 😀 nemáš nárok na žiadne buchty! 😀 stačí, že ich chálujeme my... 😀 😀 ty maximálne tak tú kocku cukru... aj to len s prižmúrenými očami 😀 😀 ťažko budeš mojím vzorom, keď namiesto 57 budeš mať 75kg... 😀 😝 takže pŕŕŕŕŕ...