icon

Prvosnažilky po 35-ke

dada7701
11. apr 2012

Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?

janap76
20. nov 2012

@timona väčšinou odporúčajú túto liečbu na 6 mesiacov, tak asi je to dobre keď ti to dávajú na 3 ... a môj operatér v KE povedal, že práve po skončení tej liečby je nyjvyššia pravdepodobnosť otehotnieť ...treba to hneď aj skúšať a keby sa ti to nepodarilo v priebehu pár mesiacov, určite by som to riešila IVF, pretože endometrióza je mrcha. Ja z nej našťastie nemám nič poškodené, mám ju viac v brušnej dutine. Túto diagnózu má údajne každá piata žena, len o tom nevedia. Neboj bude dobre, len sa čím skôr na to vrhni.... mnoho mnoho žien som našla aj na koníkovy čo otehotneli s endometriózou.... a keď nie tak to istí IVF 🙂 🙂 🙂

timona
20. nov 2012

@janap76 ja mam uz aj IVF za sebou tiez neuspesne.Ja tym ich liečbam uz neverim, mam pocit ze je s liečbami alebo bez nich-vysledok je stale ten isty.

janap76
20. nov 2012

@azzura tak tak aj ja im držím čo sa dá 🙂 🙂 🙂

gelinka75
20. nov 2012

@janap76 janka a ta endometrioza sa ako prejavuje?

janap76
20. nov 2012

@timona úprimne ti poviem že ja som odmietla brať 6 mesiacov injekcie do brucha ... že akože liečba, tak mi dal na 6 mesiacov antikoncepciu, ale efekt 0 ... bola si na jednom IVF ?

timona
20. nov 2012

@janap76 na jednom, ale embryo si ani neškrtlo. Tie tri mesice, mi mozno tiez nepomozu na endometriozu, akurat mi to cyklus rozhadze na rok.

janap76
20. nov 2012

@gelinka75 to je tá zrada .... väčšina dr tie príznaky priradí k menštruačným syndrómom...tažším, ale menštruačným... a to je chyba ... prejavuje sa väčšinou ... veľmi veľkými bolesťami počas mrchy a najmä bolesťou pred mrchou, bolesťami pri styku a tráviacimi problémami počas mrchy. Ako je hnačka alebo nadúvanie .... je to pliaga 😒

janap76
20. nov 2012

@timona a IVF si mala pred určením diagnózy, alebo po ?

timona
20. nov 2012

@janap76 este pred, ale tazko povedat, ci endometroza bola pricina preco sa to nepodarilo, to nikto nevie..

gelinka75
20. nov 2012

@janap76 tak mna tiez v prvy den boli brucho, ale az ked sa spusti a naduva ma, ale zatial mi nikto nespomenul, zeby som take daco mohla mat..

janap76
20. nov 2012

@gelinka75 stretla som sa už aj s tým že žena nemala príznaky, a mala endometriózu .... najlepšia a najdvôveryhodnejšia je laparka ...tá dá odpoveď ..... vlastne to sa počas menzesu nevyplavuje celé endometrium, ale usádza sa kade tade .... vytvára ložiská .... jedno mi pred 3 rokmi vyberali .... ale to som už mala aj vysoký tumor marker ...ale pekne to vybral a viac nemám ani bolesti a ani žiadne problémy s tým ... je akoby v štádiu neaktívnom ...našťastie 🙂

janap76
20. nov 2012

@gelinka75 dr endometriózu pdceňujú ale myslím že si bola na laparke...tam by to to zistili. tak ju určite nemáš 😉

gelinka75
20. nov 2012

@janap76 mne robili TU markery vlani kvoli cyste, boli v pohode..ja na laparku nepojdem pokym nebudem musiet, posledna operacia bola pred 8 rokmi a tam nebolo nic take

mates777
20. nov 2012

@janap76 ahoj moja...az dnes osdpisujem, aj u nas pocasie o nicom...len by som spala...
ja nemam nove nic okrem toho, ze ta moja cysta sa vstrebava takze je to OK co som nesmierne rada...teraz rychlo na operaciu a potom hned na ET...ale to bude uz len v novom roku si myslim...
a ty ako?

janap76
20. nov 2012

@mates777 Ahooj 🙂 tak konečne nejaká super správa, som rada, nech to pekne mizne ....asi mi už šibe, ale keď sa ti sama vstrebáva, tak prečo operácia ? .... v novom roku to dáme spolu a aj s Monikou 🙂 🙂 🙂 ja teraz intenzívne rozmýšľam ako vyriešiť naše bývanie 😉 lebo si hodííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím 😠

lubanka
20. nov 2012

@mates777 výborne 😅 😵 aspoň niečo je dobré 😉 keď sa vstrebáva... super 😉

lubanka
20. nov 2012

baby som si s vami nemohla ani pokecať, len čo som sa vám ozvala, prišiel otravovať ríďo 😖 a nakoniec som musela ísť zastúpiť do expozície, lebo si všetci teraz ako o život berú dovolenky 😠 😠 už sa ma aj začali vypytovať, či si musím od budúceho týždňa brať toľko voľna, že ich treba zastúpiť 😠 😠 hlavne, že to hučím už 3týždne, že cca koniec novembra a začiatok decembra čerpem dovču... teraz začnú pyskovať 😠 😠 mám ich na háku... od vkladu minimálne týždeň ležím doma, nedvíham telefón a môžu mi všetci fúkať práškový cukor do zadku... (že už musím byť tak vulgárna 😠 )
tak zajtra mi držte paľuchy, idem na kontrolný ultz, tak dúfam, že je všetko ako má byť a že nebude do mňa zasa hučať ohľadne počtu vkladaných embryí... som posledné dni strašne "vyrovnaný jedinec", tak nech skúsi...a uvidí tanec, aký ešte nevidel... 😝
@gelinka75 vybavila si dnes všetko na tom internom? podľa mňa je to strata času, aspoň moja lekárka ma tak vyšetrovala... no presne ako azzuru... tlak, EKG, kukla žili... hlavne, že som sa v čakárni osedela jak idiot...

lubanka
20. nov 2012

😀 😀 keď som vás tak preletela, čo sa tu dnes rozoberalo... tak Monička sa už vracia do neutrálu, Angelička si celkom udržiava "piánko", Janka je stále plná optimizmu, elánu a humoru.... len ja som tu jak divoký pes dingo... 😀 😀 😀 ešte taký týždeň a začnem mať nervový tik... 😀 😀 😀

gelinka75
20. nov 2012

@lubanka kasli na nich, ved makas cely rok tak par dni volna ich nezabije, hej vybavila som, ale poviem ti fakt robila zbytocne ukony, 5 minut mi mackala brucho a este mi pozerala aj krcnu chrbticu a klopkala po celom chrbte... 😝

gelinka75
20. nov 2012

@lubanka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak dingo?

lubanka
20. nov 2012

@gelinka75 😀 😀 😀 na to brucho som zabudla... áno,áno... mi raz bývalý kolega vravel, aký trapas zažil... mal nejaké problémy a mal ísť na nejaký zákrok, tak musel absolvovať interné, objednaný bol poobede a on si dal na obed fazuľovú.... povedal, že keď mu raz zatlačila brucho... 😀 😀 😀 😀 že tak zdúchol z ordinácie, iba smrad po ňom ostal... 😀 😀 😀 😀 keď mi to rozprával, som sa splakala od smiechu, lebo on je taká "maska" taký komediant, on keď rozprával vtip... len povedal, že poviem vám vtip a my sme sa už smiali...
koľký DC si dnes?

gelinka75
20. nov 2012

@mates777 tesim sa, ze to mizne a podme do toho 🙂

gelinka75
20. nov 2012

@lubanka 😀 tak to si viem predstavit, tato mi dobre ze nevysetrovala chrbticu cez brucho 😀 dnes som 8DC, ty asi 10?

lubanka
20. nov 2012

@gelinka75 😀 😀 😀 ach áno, šak to sme skoro spolu mali mrchu... ja sa len tak informačne pýtam, že koľko ešte musíš čakať. no vyzerá to tak, že mi pôjdeme spolu. ty na odber a ja na vklad... že? alebo u vás to robievajú inak?

gelinka75
20. nov 2012

@lubanka neviem kedy mi vyjde odber, kebyze skor okolo 15DC tak mozno pojdeme spolu na vklad, ale bohvie, minule som mala opu az 18DC, ale to mi pomaly rastli

lubanka
20. nov 2012

@gelinka75 tak vidíš.. teraz ti dali vyššie dávky, tak všetko bude o.k. a nebudú musieť naťahovať. 😉 a u nás sa KET robí 19DC (aspoň tak to doteraz robievali), tak predpokladám, že budúci týždeň vo štvrtok pôjdem 😔 poď aj ty, nech si tu vzájomne môžeme "žrať pečienku" 😀 😀 😀 😀 😀

lubanka
20. nov 2012

nepozeráš správy na markíze? teraz ma tam ukázali 😀 povedali, že nejaký ďalší besný pes pohrýzol nejakého chlapíka a záchranári sa pred ním museli schovávať v sanitke... to som bola ja... ten pes 😀 😀 😀

gelinka75
20. nov 2012

@lubanka kebyze zalezi na mne kkedy idem na opu, tak idem aj hned, nech to mam za sebou 😝 🙂
a co si jak besny pes, ved znies uplne v pohode ja som z tych hormonov uplne KO a kludna som ako baranok 😀

lubanka
20. nov 2012

@gelinka75 tebe predpísali Dithiaden? 😀 😀
momentálne som o.k., no mala si ma vidieť dnes v práci... hotový hurikán Katrina 😀 😀

lubanka
20. nov 2012

@gelinka75 už viem, už si spomínam, to aj ja keď som si pichala, tak som bola stále unavená a len spať sa mi stále chcelo... 😉