Prvý deň cyklu a opätovné sklamanie
Prvý deň cyklu a opätovne sklamanie - poraďte ako sa nesustrediť na otehotnenie, ako žiť život bez toho aby som sa stale na to nesustredila, čo vam pomohlo?
Bolo to síce ťažké, ale proste som sa zmierila s tým že keď to pridw tak to príde, a čo netušiac do pól roka to tu bolo… mysli na iné veci, kúp si psa alebo utekaj na nejaký výlet vypnut a premýšľať nad niečim iným a hlavne nikdy na to netlač
Prijat deti ako moznost pre svoj zivot, ktora bud pride alebo nie. A nezakladat si svoje osobne stastie a zmysel zivota na tom, ze tie deti budem mat.
@tamarkissova ďakujem za radu neviem niejak ovplyvniť myšlienky, po strate nášho bábätka veľmi túžim po bábätku a neustale na to myslim, dokonca som v strese počas ovulacie a tak, niekedy by som chcela vymeniť hlavu :(
@kniznicocka ked to mne každý hovoril, že netreba na to myslieť, hovorila som si aká somarina... ale ked sa 1,5 roka nedarilo, bolo leto a ja som si v duchu povedala, že no tak deti nebudeme mať (taká chvíľková rezignácia) a našla som si pozitíva - môžeme byť na grilovačkách do kedy chceme, môžem si dať dobré vínko, ísť do kina a prísť o 11 v noci domov a tak.. :D a neriešila som ta.. vypustila som ovulačné testy a bazálku (hlien som si nevedela pozorovať a ani ovulačné bolesti som nemala žiadne) a presne ten mesiac sa podarilo.. a ani som si nerobila žiaden test, kedže som to nečakala... až ked mi doktorka kázala urobiť :D
psychika to strašne dokáže ovplyvniť... môžeš mať aj hlien, aj pozitívne ovulačné, aj presne načasovaný styk...ale ked to raz je v hlave, že nastavenie len na plodenie a celý mesiac riešiš koľko máš do ovulácie, potom kolko si DPO, ako su na tom testy, teplota, ide to na mozog...
veľa žien aj má skúsenosť, že sa im zadarilo bud na dovolenke, na chate, niekde mimo.. proste ked to všetko vypustili z hlavy a užívali si dovolenku, more, alebo niečo také....
za pokus to určite stojí
@kniznicocka skus si viac uzivat to, co prave mas. Bud to pride neskor a ty budes lutovat, ze si si tento cas neuzila... Oebo uz nikdy to nebude ako predtym... Alebo to nepride vobec a neoplati sa preto tolko smutit. Rob tak, aby si citila, ze robila maximum a skus sa do toho citovo nevkladat. Co sa ma stat, stane sa.... Drzim palce, lebo je to fakt tazke a dobre to poznam.
@ailiba ďakujem za povzbudenie, veľmi tüžim po bábätku ,ale ešte ma aj veľmi boli strata nášho bábätka
@veronika3110 snažim sa , takže vobec sa nesustrediť na plodne dni? Ja Si nemeriam teplotu, no stale sledujem hlien rozmýšľam nad tym či sa zadarilo snažime sa už vyše polroka s predošlym otehotnenim nebol problem
@kniznicocka rado sa stalo... Chapem, ze to mas tazke. My sme sa tiez dlho snazili, ale nastastie som o babo neprisla. Na druhu stranu... Ked to uz raz vyslo, tak to urcite vyjde znovu🙏. Drzim palce❤️
@ailiba ďakujem si zlqta po akom čase sa vam zadarilo? Bol niejaky problem?? Či oba v hlave?
@kniznicocka zmysel života nie je mať dieťa. Bude a pride budeme šťastný ak nepride aj to je život a ideme ďalej. Treba byť šťastná že mate milujuceho manžela a že ste dali tomu šancu mat dietatko. Uzivat si spolu každý voľný čas a nemysliet na to. Držím palce.
@kniznicocka ja som v tomto divna,ale nikdy som nestresovala a neplakala pri prichode menstruacie. Beriem zivot taky,aky je,neplacem za niecim,co nie je. Nastastie mam taku povahu vo vsetkom a preto sa mi lahsie zije. Obcas pride smutok,nie som ani ja stroj. Obdivujem kazdu jednu zenu,s povahou,ze si to pripusta a ktora to zvlada a ide dalej. To musi byt velmi tazke. Ale raz urcite prides do stadia,ze sa s tym zmieris,len musis chciet a mozno prave potom sa zadari.
@kniznicocka Ja si nemyslim,ze je to problem v hlave. To si len zeny nahovaraju. Je nas viacero,ktore mame hlavy ciste,nezufame a predsa nemame deti. To iste hovorila gynekologicka,ze to nie je v hlave.
@kniznicocka viem, co prezivas, je to velmi tazke❤️. Nam sa zadarilo az po siestich rokoch🙏. Aj to sme nakoniec boli na IVF. Po stimulacii 3 folikuli a mame z toho 2 deti s odstupom 2 rokov. Bohuzial nam nic nezistili a to sme boli snad na vsetkom, co sa len dalo... Preto sme aj tak dlho cakali. Ale jedneho dna som si proste povedala, ze to skusime cez IVF a bude, ako ma byt. A bolo🤩. Kazdy ma svoju cestu. Psychika je zaklad... No najtazsie sa ovplyvnuje. Je to zly pocit, ked clovek bojuje s veternymi mlynmi.
@marca12 ja už jedno dieťatko mam ale druhe nam odišlo do nebička, je pravda že veľmi za nim smutim a myslim si že len prichod ďalšieho by to trošku zmiernil, možno si len domyšlľam, veľmi tužim pp babatku

Zmierila som sa s tým, že asi deti mať nebudem 😃