icon

Psychické výzvy pri snahe o dieťatko

22. feb 2026

Ahoj, neviem ani kde mam začať, veľmi veľmi túžime po bábätku, ale proste nejde to, 6 potratov za sebou (16tt,MMT,20TT, 11TT a teraz v 6 TT prázdny vak), neviem proste to babi do nosiť, mame spravené všetky vyšetrenia okrem VVCH maternice relatívne všetko poriadku, v poslednom tehu už pichanie aj intralipidy a aj tak to nedopadlo dobre.. Ja už som z toho tak psychicky vyčerpaná vrátili sa mi panicke ataky, úzkosti.. Proste ja už nenávidím byť ten pocit byť tehotná, nezvládam to ale aj tak si tak strašne prajeme mat bábätko. Adoptovať si nechceme to sme sa s partnerom zhodli, už mi povedal aj nech sa na to cele vykašlem keď mi to proste psychicky dobre nerobí a ja som tiež k tomu naklonená ale viem ze časom by som ľutovala to ze tie detičky nemáme. Neviem proste co mam robiť. Na toto posledné tehotenstvo sme sa tak tešili a tak ma to zničilo že zasa z toho nič nebude. Viem ze veľa ludi sa rozhodne byť bezdetnymi ale mňa tá túžba stále ťahá k tomu bábätku len keby to bolo také jednoduché bez tehotenstva.

anonym_5645c7
22. feb 2026

Ostatné vyšetrenia máte? Nie sú problémy so spermiami? Nemáš nejaké hematologické alebo endokrinologické choroby?

anonym_ec9b11
22. feb 2026

@anonym_autor prežívam momentalne to iste presne chápem tvoje pocity, ale teda “len” po druhy x strata teraz v 22tt je to strasne tiez sa bojim ist znova dotoho ale zároveň po tom dieťatku túžim, my sme otvorení aj adopcii ale este to asi skúsime… ale viem ze ked otehotneniem znova bude to velky nápor na psychiku uz teraz sa budím s úzkosťami takze sa potrebujem dat najskor opäť dokopy

anonym_ec9b11
22. feb 2026
@anonym_ec9b11

@anonym_autor prežívam momentalne to iste presne chápem tvoje pocity, ale teda “len” po druhy x strata teraz v 22tt je to strasne tiez sa bojim ist znova dotoho ale zároveň po tom dieťatku túžim, my sme otvorení aj adopcii ale este to asi skúsime… ale viem ze ked otehotneniem znova bude to velky nápor na psychiku uz teraz sa budím s úzkosťami takze sa potrebujem dat najskor opäť dokopy

@anonym_ec9b11 a čakajú ma teda ešte vysetrenia hematologia, genetika, imunologia, endokrinológia

anonym_8c5e3e
22. feb 2026

@anonym_autor to nič, bude lepšie a možno tie deti neboli ani zdravé a takto je to lepšie a predstav si ženy, ktoré sa 24/7 starajú o postihnuté deti

kiki68
22. feb 2026

Daj trosku pauzu a potom mozno nechat na nahodu. Niekedy je psychika strasny nepriatel. Dali urcite lieky na udrzanie a riedenie krvi pri tych predoslych tehu, ci? Mne to totiz pomohlo.

mullerova46
22. feb 2026

@anonym_autor v Čechách si vieš nechať vynosiť dieťa z tvojho embrya ale je to dosť drahé 🥺

autor
22. feb 2026
@anonym_5645c7

Ostatné vyšetrenia máte? Nie sú problémy so spermiami? Nemáš nejaké hematologické alebo endokrinologické choroby?

@anonym_5645c7 mame vyšetrenia spravené všetky, nikde sa nič nenaslo tak neviem, možno nám to ozaj nieje sudene

autor
22. feb 2026
@kiki68

Daj trosku pauzu a potom mozno nechat na nahodu. Niekedy je psychika strasny nepriatel. Dali urcite lieky na udrzanie a riedenie krvi pri tych predoslych tehu, ci? Mne to totiz pomohlo.

@kiki68 neviem ci mi ta pauza pomôže, toto trvá už 7 rokov, toto posledné tehotenstvo sme si naplánovali po 2 rokoch pauzy.. Ze okej som pripravená... No ale očividne som nebola a už ani nikdy nebudem co sa psychického hľadiska tyka

autor
22. feb 2026
@mullerova46

@anonym_autor v Čechách si vieš nechať vynosiť dieťa z tvojho embrya ale je to dosť drahé 🥺

@mullerova46 áno viem pozerali sme to, aj o tom uvažujeme ale nikde niesu nejaké podrobné info, čo som sa dočítala tak klinika nemá ani tie náhradné matky, tiež to tam nemajú veľmi právne všetko doklepnute aby to bolo naozaj okej..

anonym_5645c7
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5645c7 mame vyšetrenia spravené všetky, nikde sa nič nenaslo tak neviem, možno nám to ozaj nieje sudene

@anonym_autor aj genetiku páru?

petkavka
22. feb 2026

Test na NK bunky mas? Neni to bezny test, ale sestra si to priplatila a fakt bol problem v tom ...inak zmenit urcite kliniku, kazda sa na to pozera troskku inak

autor
22. feb 2026
@anonym_5645c7

@anonym_autor aj genetiku páru?

@anonym_5645c7 áno aj genetiku mame spravenú, všetko už sme pochodili toľko toho ze už neviem kde by sme ešte mohli ísť

autor
22. feb 2026
@petkavka

Test na NK bunky mas? Neni to bezny test, ale sestra si to priplatila a fakt bol problem v tom ...inak zmenit urcite kliniku, kazda sa na to pozera troskku inak

@petkavka áno aj NK bunky mam vyšetrenie na reproimunologiu, kôli tomu dali preventívne aj intralipidy, aj keď som ich nemala zvýšené

kiki68
22. feb 2026
@anonym_autor

@mullerova46 áno viem pozerali sme to, aj o tom uvažujeme ale nikde niesu nejaké podrobné info, čo som sa dočítala tak klinika nemá ani tie náhradné matky, tiež to tam nemajú veľmi právne všetko doklepnute aby to bolo naozaj okej..

@anonym_autor u nas v Rakusku si nechali teraz vynosit na Ukraine. Ona uz nemala ani svoje vajicka, maju aj svoje deti a teraz chcela dalsie. Vraj 40tis za yo zaplatila, totiz jedna mamicka zo skoly im upratuje dom a zrazu pride a tam babo. Tak ze susedin mensi projekt. Oni maju strasne vela penazi akoze, ta mamicka, co upratuje u nich ma 4 deti a je Rakusanka. Ta skoro onemela.

anonym_d8cf5d
22. feb 2026

A terapeutka?

anonym_cc003b
22. feb 2026

@anonym_autor aku VVCH mas?

petkavka
23. feb 2026
@anonym_autor

@petkavka áno aj NK bunky mam vyšetrenie na reproimunologiu, kôli tomu dali preventívne aj intralipidy, aj keď som ich nemala zvýšené

@anonym_autor takze neboli v norme?

autor
24. feb 2026
@petkavka

@anonym_autor takze neboli v norme?

@petkavka boli, ja som mala nedostatok Dcka iba ale už aj to je OK

patriciaa_
25. feb 2026

@anonym_autor je mi ľúto čo prežívas, je to veľký nával na psychiku. Ja som zrazu po dvoch rokoch otehotnela keď som si povedala a dosť a nebudem sa o nič snažiť nič riešiť nič chcieť naplánovala som si celý rok pre seba, no vtedy práve trhu prišlo asi z dvoch stykov v mesiaci 😀 neviem aká zhoda okolností tam bola 😀 už som bola zúfalá tiež sme mali dobré výsledky až na manželov spermiogram ten mal zlú morfologia no došiel potrat a po ňom som sa zložila prišla som o dvojičky... Bola mi ponúknutá psychologicka a lepšie som spraviť nemohla mám tam čas na seba a svoje myšlienky... Odporúčam ✨
Každopádne po treťom potrate mi spravili na jednej klinike 3D sono diagnostiku maternice, zistili že som tam mala septum čo na bežných ultrazvukoch nebolo vidno a teda mohlo spôsobovať že som potracala... odstránili mi ho a čakám či ďalšie tehu už bude dotiahnuté dokonca. Neviem čo znamená ta skratka vo vašom príspevku tak možno skúste ešte takuto diagnostiku maternice 🙂 veľa šťastia prajem ✨

autor
25. feb 2026
@patriciaa_

@anonym_autor je mi ľúto čo prežívas, je to veľký nával na psychiku. Ja som zrazu po dvoch rokoch otehotnela keď som si povedala a dosť a nebudem sa o nič snažiť nič riešiť nič chcieť naplánovala som si celý rok pre seba, no vtedy práve trhu prišlo asi z dvoch stykov v mesiaci 😀 neviem aká zhoda okolností tam bola 😀 už som bola zúfalá tiež sme mali dobré výsledky až na manželov spermiogram ten mal zlú morfologia no došiel potrat a po ňom som sa zložila prišla som o dvojičky... Bola mi ponúknutá psychologicka a lepšie som spraviť nemohla mám tam čas na seba a svoje myšlienky... Odporúčam ✨
Každopádne po treťom potrate mi spravili na jednej klinike 3D sono diagnostiku maternice, zistili že som tam mala septum čo na bežných ultrazvukoch nebolo vidno a teda mohlo spôsobovať že som potracala... odstránili mi ho a čakám či ďalšie tehu už bude dotiahnuté dokonca. Neviem čo znamená ta skratka vo vašom príspevku tak možno skúste ešte takuto diagnostiku maternice 🙂 veľa šťastia prajem ✨

@patriciaa_ áno ja mam vrodenú chybu maternice tiež, septum ale moje je neoperovatelne už sme to riešili s veľa doktormi ale každý od toho dával ruky preč že nie ze môžem vykrvacat, aj keď mi povedali ze to septum nemusí byť problém keď sa uhniezdi dobre. Tak ja neviem už teda kde ten problém môže byť