icon

Pomáha Pycnogenol na zlú morfológiu?

12. apr 2024

Naozaj pomaha? Citala som vo viacerych forach (starsich), ze ano.

autor
12. apr 2024
milka1988
12. apr 2024

Nám sa zlepšila morfologia % a pritom každú tvrdí že morfo už zlepšiť ničím nejde. No začala som si čítať presne štúdie o pycnogenole. Ale tam fakt zázraky zas nečakaj že z 1% to skončí na 10%. Hlavne až po dlhodobom užívaní to má vplyv. Cca za pol roka pri užívaní okrem vitamínov sa manželovi zlepšila morfologia z 0,5 na 0,8 🙈 no aj to stačilo aby prvé IUI vyšlo

autor
12. apr 2024

@milka1988 a ktory konkretny pripravok je fajn? Da sa kombinovat napriklad s multivitaminom (teda speci pre plodnost)?

milka1988
12. apr 2024

Tie multivitaminy sú blbosť si často x slabé... Nízke dávky akonapr folandrol. Ani nekupuj. To radšej každý vitamín samostatne. Škoda že už nemám ten papier kde som mala všetko spisane ale bolo tam omega 3-6-9
Zinok a selén
Vitamín c
Vitamín E
Musím vydolovať v pamäti čo ešte
Je ich veľa ale pravidelne treba brať aby mali účinok
Dokonca veľký vplyv na morfologiu má aj oxidačný stres a na to je tiež dobre brat vitamíny. Musíš si to naštudovať aké presne. A dokonca niekde robia aj merania oxidacneho stresu. Ak bude vysoký vieš čo spôsobuje zhorsenu morfologiu a viete to riešiť.
Ale celkovo pri zlej morfologii bude lacnejšie a aj pre psychiku asi skúsiť radšej to IUI.
Predsa tam oni v špeciálnej centrifuge prečistia spermie zle od dobrých, pridajú roztok s glukozou tak sa trochu "prebudia" k životu a rovno ti ich také aktívne a pretriedene vstreknu dnu