icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

mamamonika
27. aug 2013

@zuzu1104 HEJ TO urcite kukadielko pisala o nejakom doktorovi, co je ok, tak cakam na jej info. 🙂

zuzu1104
27. aug 2013

@mamamonika potom daj vedieť ako to dopadlo. Ja som zas počula o nejakej hematologičke v Košiciach, že vraj je veeeľmi dobrá. Tu na fóre som to čítala, ale neviem prísť na to, ako sa volá

mia005
27. aug 2013

@mamamonika Vidíš, niekto to príjme a vyrovnáva sa s tým svojsky s humorom. Ja to napríklad nedokážem. Nie som ten typ čo sa na tom "zabáva", ani časom to nedokážem. Vždy som bola skôr uzatvorenejšia a problémy som si riešila v sebe. Niektoré tu máte "výhodu", že už aspoň nejaké deti máte. Ja nemám ani jedno.. U mňa nie je problém otehotnieť. Obidva razy to bolo na prvýkrát. Stačilo mi odsledovať si presne plodné dni pomocou ovu testov a bolo to.. Lenže čo z toho, keď sa nevyvinul plod? Viem, že príroda to zariadi po svojom a radšej skôr ako neskôr. Len ma na tom mrzí to, že pri druhom som nekrvácala, nemala som najmenší problém, mala som všetky tehu príznaky, dokonca som grcala a to všetko pre prázdny gestačný vak..

mamamonika
27. aug 2013

@zuzu1104 Jaaaaaj , ale ja to mam do KE dost daleko ja byvam pri BA. 🙂 😉

mamamonika
27. aug 2013

@mia005 Pozri, ale si mlada, takze urcite raz babatko budes mat. 😉 Ja mam uz 37, tak uvidim, ci to vobec stihnem do 40. Ja som to zobrala "pragmaticky" presne ako pises, lepsie teraz v 8tt ako neskor, teraz kamoska, co ma dve zdrave deti tiez druhykrat MA v 17tt. Toto je taka vec, ktora sa neda ovplyvnit, nepila si nefajcila, zdravo si sa stravovala a srdiecko nebije, nikdy nezistia preco sa to stalo vacsinou to uzavru, ze ten plod sa zle vyvijal bol chory a ked tak nad tym rozmyslam sedliackym rozumom, aj mne to nejak tak vyslo, ze ked sa spojilo vajicko so spermiou tak sa zacal vyvijat chory plod a to ci ti bolo dobre alebo zle to nema na to vplyv.Ja pri dcerke som ani nevedela, ze som tehu, nic mi nebolo. Preto som poslala muza na spermiogram, ci on ma ok spermie, aj tam moze byt pes zakopany, pretoze pri druhom raze , ked som v 7tt videla srdiecko , tak plod bol mensi ako mal byt a to uz nieco naznacovalo, ale mala som pri plodovom vaku velky hematom, tak neviem, ci ten branil alebo ako a uz sa to nedozviem. 😒 Takze mozem len dufat, ze next time sa trafi zdrava spermia a spoji a nebudem musiet ist na dalsi kyret. 😠

zuzu1104
30. aug 2013

@kukadielko Ahoj, tak ako to s tebou vyzerá? Už sa niečo črtá alebo ešte nič?
Mne práve dnes končí menzes. Od zajtra začínam merať teplotu to budem 6DC a od takého 10 DC začnem robiť ovu testy. Mám z toho všetkého také mierne obavy, ale hádam to zvládnem. Manžel bude tento týždeň len jednu noc mimo domova, tak sa hádam trafíme v ten správny čas. 🙂

kukadielko
31. aug 2013

@zuzu1104 ahooooj, no vcera prisla mrcha, takze nic z toho nie je. Caka nas dalsi mesiac merania a testovania a snazenia... ☹ Ale beriem to tak, ze vsetko je tak, ako ma byt. Nase vytuzene babatko ma asi prist az buduci mesiac 😉 A aj ten odstup od kyretu bude vacsi, tak snad uz nebude nic hrozit...

zuzu1104
31. aug 2013

@kukadielko och, tak to ma mrzí :(, ale hor sa opäť do snaženia už o pár dní 🙂, už to určite vyjde, budem držať palce

kukadielko
1. sep 2013

@zuzu1104 jasne, netreba z toho robit dramu. Bude nabuduce. Aj tebe drzim palce. Ak by si mala pri merani a testovani nejake otazky, kludne sa pytaj. 🙂

zuzu1104
1. sep 2013

@kukadielko si silná, že to takto pozitívne berieš 🙂, veľmi držím palce, aby to už tento raz vyšlo. 🙂
No dnes ako na potvoru mi vypovedal službu teplomer, takže som ráno teplotu nemohla odmerať:(, včera mi akurát skončila mrcha. Dnes mi dúfam mamina kúpi v lekárni nový teplomer, aby som si tú ovulku odsledovala. Ale premýšľam aj nad tým, že sa na to meranie vykašlem a budeme sa s mužíkom milovať každý druhý deň alebo proste, keď budeme mať na to chuť. Urobím si aspoň ovulačné testy a už podľa toho sa potom budem riadiť. Ešte len včera som si začala merať tú teplotu a už mi muž vynadal či mi šibe. Už ma to tak štve, že to tí naši muži tak berú. Keby si aspoň on ten teplomer strčil do zadku, ale o neho sa vôbec nejedná, on si musí urobiť len dobre, tak neviem, čo ho to vôbec trápi. Ma to veľmi hnevá, že má takíto postoj.

kukadielko
1. sep 2013

@zuzu1104 muzi rozmyslaju inak ako zeny. Je to normalne a tak to priroda zariadila. U nas nastastie tento problem nemame. Ale nic si z toho nerob. Rob si aspon ovu testiky, on o tom ani nemusi vediet a tak ci tak si to odsledujes ty... 🙂 a testovat staci od nejakeho 8 DC. Drzkam palceky!!!

zuzu1104
1. sep 2013

@kukadielko dík za povzbudenie 🙂 Dnes sme už započali snažilkovanie aj keď som fakt mala obavy, ale teraz už viem, že všetko bude ok 🙂
testovať začnem od 9 DC, už som sa rozhodla, čiže pozajtra
inak aj mne trvala mrcha dosť dlho,6 dní a dnes ešte trošičku špiním, myslela som, že po kyrete budem mať menzes kratší, že my ho skráti, ale vyzerá to tak, že nie.

kukadielko
6. sep 2013

@zuzu1104 ahooooj 🙂
Ako pokracujes v testovani?

zuzu1104
6. sep 2013

@kukadielko zdravím ťa 🙂
tak testuje, dnes je 12DC a náznaky po ovulke žiadne, ale brutálne ma bolia prsia a aj v podbrušku ako pred menštruáciu

danula1238
6. sep 2013

Ahojte baby, ja som prišla o babatko v 8 tt , mesiac nato som otehotnela a zajtra má moj syn už 11 rokov. Držím Vám palce!!!

katelyn
6. sep 2013

Ahojte dievčatá 😉 necitala som co píšete napisem len svoju skúsenosť😉 ja som potratila v 14tt dieťa pri hospitalizácii mi vtedy veľmi mladý doktor povedal hore hlavu ste mladá budete mať deti este vyckajte sest týždňov po kyrete to je ako sestonedelie na vyčistenie a môžete to skúsiť opäť. Druhy lekár povedal aby som vydržala dva tri cykli a môžem otehottniet. Môj gyno že skôr ako za pol roka neprichádza do úvahy, nakoľko by som to isto opäť potratila. počkali sme 6tt a som si povedala co má byť bude ak nie príde to inokedy. Presne po roku na deň potratu sa nám narodil chlapček a o 7 m.som na to zistila že čakáme druhé dieťa a to som kojila, užívala som antikoncepciu pre kojace mami a dávali sme si aj pozor , menstruovala som a ked som zsistila že som tehu skoro má kleplo a som si myslela, že asi treti tt podľa poslednej menstruacie a ked lekár zavalil je koniec prvého trimestra skoro som z kozy spadla. Plakala som v čakárni a sestrička sa smiala že to mám za odmenu za to potratene. Teraz mám doma dvoch chalanov ktorí večer ked zaspia tak sa cítim ako zbity pes keďže sú jak tornádo 😉 niekedy mám pocit že možno to treba nechať na prírodu a nechciet to za každú cenu a hlavne sa s tým netrapit lebo to telo cíti že nie je v pohode a potom nemôže prijať "niečo cudzie" 😉

emma93
6. sep 2013

Ahojte dievčatá 🙂 , ako sa máte??? čo nové??? ešte nepribudla žiadna tehuľka?? myslím na vás stále a držím palce!! my sa máme zatiaľ dobre, dieťatko sa má k svetu a krásne nám rastie do krásy!!! tešíme sa veľmi a dúfam, že bude aj naďaľej všetko ok...držte sa a teším sa, až vás privítam medzi nami tehuľkami!! tak hor sa do snaženia 😉

zuzu1104
7. sep 2013

@danula1238 ďakujeme za povzbudzujúce slová 😵

zuzu1104
7. sep 2013

@emma93 Ahoj Emi, tak vyzerá to tak, že ešte nepribudla. Ja by som mala teraz niekedy ovulovať, ale ovulačné testy sú negatívne, tak som z toho už jeleň. Ale už druhý deň je mi poriadne zle a aj dosť citlivé prsia mám. Tak buď to je znak ovulky alebo som už aj ja tehotná. Uvidíme, čo ukáže čas. Myslím na teba a aj na tvoju fazuľku, len ďalej nech rastie do krásy a hlavne nech je všetko v poriadku. 🙂

emma93
8. sep 2013

@zuzu1104 dakujem Zuzi🙂..tak to by bolo supeeer keby to bolo tehotenstvo!!!! budem držať mooc palčeky a potom sa určite ozvi čo a ako!!! 😉 ...už by to konečne mohlo vyjsť!pekný dník🙂

zuzu1104
9. sep 2013

@emma93 ozvem neboj, ale včera mi prebehla ovulácia. Viem to podľa hlienu a aj ovu testov, tak snáď aj tie znaky, čo som pociťovala pred tým boli ovulačné, s manželom sme sa snažili celý víkend. Drž palce, aby to vyšlo a hlavne, aby to bolo ok

fetinko
10. sep 2013

ahojte,ja som prirodzene potratila v 7tt bez kyretaze,teraz cakam na prvy menzes,zatial nechodi..mali sme jeden nechraneny sex tak uvidime..aj dufam aby to bolo aj nie..priroda rozhodne sama

zuzu1104
13. sep 2013

@kukadielko ahoj, tak ako sa darí? Mrcha skončila? A čo ovulka, už prebehla?
Ja som dnes 5DPO a mám pocit, že to vyšlo, ale mám veľký problém. Dostala som silnú chrípku a veľmi sa obávam toho, že keď sa podarilo, tak ten vírus bábo zabije. :( Ževraj chrípka v začiatkoch tehotenstva je veľmi nebezpečná, ale chcem veriť aj tomu, že môj imunitný systém bude bojovať a ten boj vyhrá. Ale musím povedať, že takto chorá som už fakt dlho nebola

kukadielko
13. sep 2013

@zuzu1104 ahoooj, no drzim palce, aby si mala pravdu. Vela krat je aj choroba prejavom tehotenstva, je to pre telo nieco nove a musi sa s tym vyrovnat. Ale je to este skoro, mozna vajko este ani nie je uhniezdene. Urob si zazvorovy cajik, snaz sa oddychovat a teplo sa obliekat. Zbytocne tu imunitu este nedrazdit... 😉
Ja cakam na ovulku, mavam ju neskoro, naposledy 23. DC. Ale mrcha skoncila, tento krat nebola az taka dlha ako naposledy...

zuzu1104
13. sep 2013

@kukadielko ďakujem 🙂
Snažím sa ležať a pijem len ovocný čas a ešte mám taký namiešaný tehotenský od mojej duly, takže pijem len tie, lebo kopec byliniek sa v tehotenstve nesmie. V podstate neberiem nič okrem detského spreja do nosa, lebo nemôžem vôbec dýchať a hlieny mi akosi ťažšie odchádzajú.
Už som počula o tom, že choroba môže byť prejav tehotenstva, lebo sa zmení imunitný systém v tom období. Viac sa zameria na bábätko. Vírus priniesol môj syn zo škôlky, tak už s ním bojujeme vyše týždňa.
Super, že mrcha už skončlia, koľký deň cyklu si?

kukadielko
17. sep 2013

@zuzu1104 ahoooj, ako pokracujes? Rysuje sa tam nieco? Ja som mala vcera pozitivny ovu test, na 18 DC. Sa mi to upravuje, minule som mala na 23. Takze ideme na to! Ale zas nie az tak ze tri krat za den. V pohodicke, pomalicky... Ked to bude mat vyjst, tak to vyjde.. Drzim ti palce! Kedy mas dostat ms?

zuzu1104
17. sep 2013

Ahojky, tak neviem či rysuje, ale už sa mi na prsiach objavili modré žilky a zväčšili sa mi bradavky a teraz sa mi úplne točí v hlave a som od rána strašne ospalá. Včera som normálne na obed spala a aj dnes budem, lebo som mimo. No a každý večer a v noci mám také ako ťahavé menštruačné bolesti. V každom prípade sa so mnou niečo deje a mrcha dúfam v nedeľu nepríde.
Paráda, že sa to pekne posúva, tak pekne s mužom keksíkujte a po keksíku nohy hore 🙂 alebo podlož zadok vankúšmi a hlavne keksíkovať aj keď už ovu test nebude pozitívny, vieš ako poistka. Dúfam, že ti to tento mesiac vyjde, budem držať palce. 🙂

veronika1224
17. sep 2013

ahojte babenky ... kedy vám prišiel druhý menzes po potrate ?

kukadielko
17. sep 2013

@zuzu1104 ahoj, no to sa potichu tesim s tebou a drzim palce, aby to vyslo! Ja som mala minuly mesiac pocit, ze mam viacere priznaky tehu, no nekonalo sa nic. Ked zena tuzi po babatku, vsugerovava si niektore veci. Ale verim, ze to nie je tvoj pripad a priznaky su skutocne... 😉

zuzu1104
18. sep 2013

@veronika1224 ahoj, do 27 dní