icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

zabka79
12. jan 2014

Ahojte, po dvoch cykloch po kyretáži som znova otehotnela a teraz som v 5tt 🙂 Avšak nemám žiadne tehu príznaky. Predtým som mala, bolo mi asi všetko na svete, ale teraz vôbec nič. U doktora na potvrdenie tehotenstva som ešte nebola, lebo mi povedali že mám prísť až v 6-7týždni kedy to bude dobre vidieť. Zajtra idem iba na odber krvi aby mi to potvrdili. Tak sa modlím aby to dobre dopadlo. 😕

veronika1224
13. jan 2014

@zuzu1104 No chvala Bohu nevraciam... len ma napina a nechuti mi vobec jesť. ... snažím sa nasilu aspoň čo to... ale zle mi byva neznesiltelne ... dufam že aj u mňa to prestane 🙂 ale najdôležitejšie je zdravie babatka ... takže znesiem čokoľvek 🙂

veronika1224
13. jan 2014

@zabka79 držím palčeky aby bolo všetko v poriadku a aby ti to vyšlo tak ako nám

zuzu1104
14. jan 2014

@zabka79 Ahoj, neboj všetko bude fajn, bábätko bude zdravé ako repa 🙂. Každé tehotenstvo je iné a inak prebieha, mne lekár vždy hovorí, že toto tehotenstvo nemôžem porovnávať s tým nevydareným(tiež mám za sebou kyret a po 4 cykloch od neho som otehotnela). Príznaky ešte prídu, uvidíš. Tak okolo 7tt asi, mne tak začalo byť zle a začala som byť veľmi ospalá, boleli ma kríže. Jediné čo som mala na začiatku boli citlivé prsia a občasnú bolesť v podbrušku. Takže pokoj, uvidíš, že to bude fajn.
Ja sa tiež bojím, a to každý deň, ale už je ten strach menší, keď už som za tým najrizikovejším prvým trímestrom.
Budem ti silno držať palce a určite nás informuj, ako sa máš

zuzu1104
14. jan 2014

@veronika1224 No presne, ja som mala to isté, nemala som vôbec chuť na nič a do jedla som sa musela nútiť a celyyyy deň som trpela s tým žalúdkom. Potom mi kamošky poradili Emesin, to je vlastne výťažok so zázvoru a vitamín B6 a to mi veľmi pomohlo, mohla som v pohode fungovať.
A občas som si urobila aj čas z čerstvého závoru, len som to nechcela s ním preháňať, lebo spôsobuje sťahy maternice a môže vyvolať potrať pri zvýšenej konzumácii.

veronika1224
14. jan 2014

@zuzu1104 a užívaš aj nejaké iné lieky? mne dal ženský na vkladanie UTROGESTAN - proti potratu - že vraj preventívne a tiež Magnézium tablety ... a ja ešte papam aj kyselinu listovu ....

zuzu1104
14. jan 2014

@veronika1224 Ja som užívala do 12tt Duphaston a Ascorutin, lebo som krvácala a ešte som užívala kyselinu listovú spolu s B6 a B12, no a teraz beriem už len Magnezko a vitamíny LadeeVita

zabka79
14. jan 2014

@veronika1224 ahojky, ďakujem, vždy ma poteší keď čítam ako sa Vám krásne darí 🙂

zabka79
14. jan 2014

@zuzu1104 ďakujem, jasné dám vedieť, ako som dopadla. Výsledky hcg budem mať až večer. A je pravda že porovnávať to s nevydareným tehotenstvom je nezmysel. Toto tehotenstvo predsa musí byť celkom iné 🙂 Strach má asi každá, je super že už máš za tým najrizikovejším obdobím, držím palce aby si to pekne potiahla bez stresov až do konca 😉

zuzu1104
14. jan 2014

@zabka79 ďakujeme 🙂, ja prajem to isté 🙂, držte sa!

zabka79
15. jan 2014

Ahojte, takže podľa hcg som "v tom" , som riadne vytešená , uf to je ale super pocit 😀

lusindaaa
18. jan 2014

ahojte dnes som presne týžden po samovolnom potrate v 5tt,nemuseli ma cistit ani nic, ako sa vyjadril gynekolog na pohotovosti krásny samovolný potrat...skoro som ho prizabila...par dni som krvacala dva dni ma bolelo brucho ako pri klasickej menstruacii...moj gynekolog mi povedal, že mam pockat do menstruacie a potom sa snazit bo mam najvacsiu sancu ale ja by som už teraz chcela zacat....aj ked je pravda, že este nie som celkom psychicky ok ale zacinam mať novu nadej....myslite, že je to ok? že mam cakat?

bajana
18. jan 2014

@lusindaaa necakaj 😉 ... ak na tom nie si psychicky dobre, kup si homeopatika Ignatia Amara, velmi pomozu, ja som uz po tyzdni zistila, ze na MA nemyslim stale, ale uz len obcas 😉 ... a prvy cyklus sa zadaril, miesto majovciatka budeme snad mat augustove babatko....a to sme sa predtym snazili 2 roky

lusindaaa
18. jan 2014

@bajana aj śom nad tým uvazovala tiež mi ich tu odporucili ale zas nie som zastancom toho že si vezmem jednu tabletku a svet bude ruzový ale dakujem za info

bajana
18. jan 2014

@lusindaaa ani ja nie, ale povedala som si, preco nie, homeopatika su neskodne....su to take gulicky, rozpustia sa na jazyku....za vyskusanie nic nedas...a inak asi som ti to radila ja, propagujem to tu, kde sa da 😀 ... inak okrem listovky neberiem ani som nikdy nebrala ziadne oblbovaky ani ine lieky....ale zase je to tvoja volba 😉

lusindaaa
18. jan 2014

@bajana nehnevaj sa ale ja proste tým liekom co su na psychiku ako antidepresiva a homeopatika vseljake proste neverim

bajana
18. jan 2014

@lusindaaa ja sa nehnevam, je to tvoja volba 😉 ....ale napr. homeopatika su jedny z mala liekov, ktore sa mozu aj v tehu, takze nejake skodlive ucinky alebo zavislost tam nehrozia....antidepresiva su uplne iny level 😉

lusindaaa
18. jan 2014

@bajana ja viem ja sa len bojim znovu otehotniet a nechcem aby sa mi stalo to co min. týžden v piatok sa dozviem, že som tehu a v sobotu konec

sisisi
18. jan 2014

@lusindaaa necakaj....musis sa na to pozriet inak.babatko by bolo chorucke a takto to nebolo az take drasticke,odislo skoro a bez problemov. Viem porovnat potrat s kyretazou v 12tt a 6tt s normalnou meskajucou MS. Pozri na to tak,ze ste plodni,ide to a uz len pockat na to spravne vajko so spermiou.hlavne,ak si otehotnela relativne rychlo.je vela bab,co po takejto skusenosti otehu hned a mali vsetko bez problemov.vela stastia a optimizmu 🙂

lusindaaa
18. jan 2014

@sisisi dakujemza povzbudenie 🙂

senta_sofia
18. jan 2014

@lusindaaa bat sa budes cely zivot 🙂 teraz sa bojis, ci sa to nebude opakovat, potom sa budes bat, aby to vsetko dobre dopadlo, ked sa babo narodi, budes sa onho strachovat... strach je prirodzenou sucastou zivota. a uplne suhlasim so sisisi, lepsie takto, ked to poriesila priroda, ako vo vyssom stadiu tehotenstva

lusindaaa
18. jan 2014

@senta_sofia no hej lenze moj gynekolog mi povedal, že mam nejaku anomaliu na maternici aj vysvetloval mi ale ja som nepochopila, len to, že moje babo sa nebude moct otacat tam ci co a že v 3-4. mes mi hrozi potrat kvoli tomu musim sa ho na to spýtat podrobnejsie ked k nemu pojdem na kontrole a kvoli tomuto sa bojim, bo viem, že moje tehotenstvo bude komplikovane

senta_sofia
18. jan 2014

@lusindaaa dolezite je, ze nemas problem otehotniet, ak uz tehotna budes, je to na lekaroch, ak je tam nejaky problem, aby to odsledovali... ked zistis blizsie, aku to mas vlastne diagnozu, pohladaj, mozno aj tu ti baby poradia a povzbudzia ta, ze to nemusi byt take cierne, ako sa to na prvy pohlad zda. Hlavu hore 🙂

lusindaaa
18. jan 2014

@senta_sofia musim sa ho to spýtat ked pojdem na kontrolu co je to zac lebo on mi robil naposledy kvazi medicinsku prednasku nerozumela som ani pol slova ale dakujem za povzbudenie

suge
18. jan 2014

@lusindaaa Myslím, že by bolo určite zodpovednejšie a aj férovejšie voči tvojmu budúcemu bábätku, aby si si problémy v gynekologickej oblasti vyriešila ešte pred tehotenstvom. Potrat mnohokrát nastane z neznámeho dôvodu, no ak ti raz lekár povedal, že v maternici niečo nie je v poriadku, určite by som sa o to zaujímala bližšie. Niektoré gynekologické problémy je treba riešiť aj operačne, hormonálne alebo nejako inak a to sa počas tehotenstva málokedy dá, takže len tak otehotnieť a potom dúfať, že to lekári neskôr nejako poplátajú, to nebude to pravé. A čo sa týka komunikácie s lekármi, tak na to je len jeden recept 😀 . Treba sa pýtať a pýtať, aj viackrát na to isté 🙂 , až kým ti bude všetko jasné, veď nie každý vie rovnako zrozumiteľne podať informácie, jednoducho sa netreba vzdávať. Drží palce, nech poriešiš kladne 😉 .

lusindaaa
18. jan 2014

@suge dakujem len ono je to vrodene ta anomalia za cca dva týždne mam ist na kontrolu tak uvidim lenze on mi povedal, že tento potrat nebol kvoli mojej maternici to ako som napisala vyssie by hrozil v 3-4 mes. to by mi vtedy nasadil lieky...lenže už viem teraz že to bude riziko

veronika1224
17. feb 2014

@zuzu1104 ahoj zuzka ako pokračuje tehotenstvo ... ja som bola 13.2 na poradni .. mam 13týždeň tehotenstva a skrining aj krv je zatiaľ v poriadku ...

zuzu1104
7. mar 2014

@veronika1224 Ahoj, prepáč, ani som si nevšimla správu od teba 🙂 Som rada, že pekne pokračujete a bábätko rastie. 🙂
Ja už som poriadne guľatá, už sme v 24tt a zatiaľ to vyzerá, že čakáme dievčatko. 🙂 Uvidíme či sa to na ďalšej poradni potvrdí opäť. 🙂

zuzu1104
8. mar 2014

@emma93 Ahoj Emi, ako sa držíte, pozerám, že už sa to blíži, tak ti prajem, aby pôrod prebehol bez problémov a aby sa z vás stali tí najšťastnejší rodičia 🙂

veronika1224
1. apr 2014

@zuzu1104 ahoj ja som prave v 20- tyzdni a 3.4. idem na kontrolu, tak som trošku nervozna ... a ako sa mate vy ?