icon

Riziko skorého otehotnenia po predčasnom pôrode/ potrate

nevestickaaaa
17. aug 2012

Ahojte kočky, som po predčasnom pôrode, ktorý sa spustil v 24tt a bábätko to neprežilo. Pôrod bol spustený kvôli infekcii a nie kvôli oslabenej maternici alebo nejakému podobnému problému. Moja psychika je samozrejme nalomená a veľmi túžim opäť otehotnieť. Všetci lekári odporúčajú počkať s ďalším tehotenstvom 3-6 mesiacov, nikto mi však nepovie prečo alebo aké je riziko keď otehotniem skôr. Keď som sa na to pýtala svojho gynekológa, že čo by sa stalo, keby sa to proste stalo a povedal mi iba to, že si máme dávať pozor. Počula som, že práve bezprostredne po pôrode alebo potrate je najlepšia možnosť rýchlo otehotnieť.
Máte nejaké info o riziku? Hrozí potrat, dvojičky, nejaké iné riziká pri tehotenstve?

Strana
z2
luciferkax
19. aug 2012

@nevestickaaaa pri druhom dieťatku mi robili serkláž - zošili ma v 19 tt., usela som veľa ležať,a le zas, aspon na wc, a krátku prechádzku som mohla chodiť, ked som cítila bolenie, tak som ležala, ked som bola oK, tak som sa aj prešla, predsalen. ležať vkuse nie je sranda 😉 😉 😉

klaudia001
20. aug 2012

@nevestickaaaa dnes som bola, a všetko je v poriadku, žiadne čistenie ani nič a povedal mi, že hned sa môžem pokušat 🙂

nevestickaaaa
autor
21. aug 2012

@luciferkax ja som bola práve včera na kontrole po šestonedelí a povedal mi lekár, že pri ďalšom tehotenstve to môžeme poistiť a zašiť krčok v 18tt... neviem čo si mám o tom myslieť, ale radšej na to zatiaľ nemyslím, inak by som sa už ozaj zbláznila 😒

@klaudia001 gratulujem, to máte super! 🙂 mne včera povedal doki, že sa môžeme pokúšať najskôr v novembri (pred mesiacom hovoril v októbri), ale trt makový, ideme na to o mesiac a buď sa podarí alebo nie... Držím palce, aby sa zadarilo čím skôr, daj potom určite vedieť ako sa ti vodí 🙂

luciferkax
21. aug 2012

@nevestickaaaa pravdupovediac, ak budeš mať zasa infekciu, tak ti nepomôže ani serkláž, ale zas, ako poistku som to ja brala, bola som si istejšia a trúfnem si povedať, že mi to aj pomohlo, necelé dva dni po vybratí stehu sa mi už narodil syn :D

nevestickaaaa
autor
21. aug 2012

@luciferkax jasné, pri infekcii by mi to robiť ani nemohli, keď ma prijali do nemocnice, tak najprv to chceli riešiť zošitím, ale keď zistili, že mám infekciu, tak povedali, že vtedy to zašiť nemôžu.
Ale ja som práveže počula, že práve zošitím sa môže zaviesť infekcia, ide o nejakého nemocničného bacila a keď som na infekcie zrejme náchylná, tak neviem, či to nebude práve môj prípad. ale to ťažko špekulovať teraz, uvidíme čo bude 😖

luciferkax
21. aug 2012

@nevestickaaaa mne zas povedali, že omnoho vačšie riziko hrozí, keby mi namiesto serkláže nasadili pesar.. ja som zistenú infekciu nemala, ale ak mám byť úprimná, tak zrejme tam nejaká bola, kedže na konci 36 tt som porodila a som zadnú plodovú vodu zelenú

nevestickaaaa
autor
24. aug 2012

@luciferkax to som ani nevedela, že sa aj pesar na takéto niečo používa... je to niekedy hrozné, že sa ani na lekárov nemôžeš spoľahnúť, viem, že nie sú všemohúci a sú to iba ľudia, ale strašne by som potrebovala niekoho, kto by mi vedel presne povedať čo a ako, čo spravia, keď sa bude niečo diať a podobne ☹

luciferkax
24. aug 2012

@nevestickaaaa vieš, niekey ani sám leká nemôže vedieť, aký bude mať tvoje tehotenstvo priebeh 😒 😒 každé telo je iné, kým sa jednej žene ľahko podarí zastaviť pôrod, u nmiekoho t oje bez šance. Môj prvý syn sa narodil v 28 tta to som prišla na pohotovosť vcelku včas, nemala som kontrakcie, len mi odišla hlienová zátka, otvorená a tri prsty, a aj napriek tomu, ž e ma hned dali lahnúť, infúzie, som o pár hodín na to porodila. Pri druhom som sa samozrejme báááááála, doktorka povedala, že sa to opakovať zrejme bude, ale tak hned som sa nahodila na kludový režim a vydržala som až do 36 :D :D

snehuuulienka
25. dec 2016

Ahojte. Viem ze tato tema je stara,no nechcem zakladat novu diskusiu.Chcem sa Vas dievcata opytat,aj ja som mala predcasny porod kvoli silnej infekcii avsak bol to cisarsky rez.Babo nam zomrelo,a tak tuzba po dalsom babatku je velmi velka na to,aby som cakala pol roka ako mi to radia lekari,a tak chcela by som vediet: TIE CO STE mali PREDCASNY POROD -sekciou kvoli infekcii-kedy sa vam podarilo babenko??chcela by som uz skusit po 4 mes,je to skoro??

snehuuulienka
26. dec 2016

Nikto nic?

snehuuulienka
26. dec 2016

nie je tu taky nikto,kto je podobny pripad ako ja. ?

snehuuulienka
29. dec 2016

Hmmm

snehuuulienka
3. jan 2017

Skusim este posledny krat ci niekto nenapise🙂

monikangel
1. nov 2019

@snehuuulienka Ahoj, aj my sme prisli o babo v 22 tt. Snazili sme sa 6 rokov a dovod bol, ze som mala skrateny krcok. Ostala som tyzden hospitalizovana, bez toho, aby spravili serklaz. Teraz som uz 1 a pol mesiaca po kyrete, ale este pockame do druheho menzesu a potom pojdeme na vec. V nemocnici mi hovorili, aby som cakala aspon pol roka, znamy gynekolog mi povedal, ze stacia 3 mesiace a moj gynekolog mi povedal, ze som pekne vycistena, ale nech pockam este aspon mesiac, aby som sa docistila. Takze je to individualne, asi podla stavu vysledkov pri kontrole.

alinka2018
5. mar 2020

@snehuuulienka ahoj ja som mala predcasny porod po serklazi dostala som asi infekciu a tak malicka sa narodila sekciou zila mi 3 dni a zomrela mi tie mesiace bez nej su strasne je tomu uz pol roka a stale to mam pred ocami doktor vravel ze minimalne rok musim cakat

Strana
z2