Röntgen zuba v začiatkoch tehotenstva
Ahojte baby...chceme sa snažiť o bábo ..jedno dieťa doma už mám a o jedno som prišla v 1.7. ..no dnes som bola u zubárky a presne o mesiac mi bude dokoncovat zub a povedala že spravíme aj röntgen/ výplň kanálikov mi bude robiť ....a ja neviem či pre istotu máme to snaženie ešte odložiť ..termín u zubárky mam 22.10. a ovuláciu 15.10. Nečakala som že mi bude znova robiť rontgen🙈
Na nete som som čítala veľa informácií že sa nemôže nič stať 🤷🤦 že to je len krátke žiarenie a mimo panvy ..ale tak mám strach ...ešte dodám že zubárka používa vestu na ochranu pacientov pri röntgene. A vždy sa pýta či nie som tehotná ale tak vtedy by som bola v 3 tt (1 tt od oplodnenia ) to mi ešte ani test neukáže 🙈
Alebo proste nemám riešiť a nechať to na osud..veď jaká je šanca že sa nám hneď podarí ( prvé dve tehotenstva boli na prvý krát 🙊)
Boli ste niektora na röntgene v začiatku tehotnosti a nevedeli ste že ste tehotná a dieťa bolo zdravé ?
@dejna_ videla som posudok z úradu radiacej ochrany, keď sa tehotnej robili dva RTG zubov, keď ešte nevedela, že je tehotná. bez ochranných pomôcok. podľa výpočtov sa zistilo, že by musela dostať takých RTG 40 000!!!, aby sa vôbec o nejakom suvise so skodlivostou na plod dalo hovoriť. ženy nestresujte...

Ahojte bola som včera na RTG a zabudla mi dať p.zubarka ochrannú vestu...mam sa teraz báť???😃