Rozdiel medzi liekom Duphaston a Progestanelle
Ahojte dievčatá mám problém že počas nášho dlhodobého snaženia sa o dieťa mi neustále striedajú raz duphaston raz progestennale potom prišiel na rad aj utrogestan na chvíľku.. lenze vidím a vnímam ako mám cyklus raz 28 raz dokonca 40dni.. citim že tie lieky sú iné... ale lekárka stále točí dookola ten istý argument ako su tie lieky úplne to iste. Ak sú take iste tak prečo mi ich potom mení ? Podla mna v tom niečo bude... ale od lekárov dnes niečo na úrovni zistit a vydiskutovať 🤷🏻♀️
mne duphaston upravil cyklus, brala som ho 3 mesiace a od vtedy klop-klop, menzes presny ako hodinky🙏
účinná látka ako taká, je tá istá ale rozdiel je v inom - spomenuté vyššie. Prečo to strieda,- no tak to vie len ona. Možno dôvod má a možno nie. Ak ti niečo vyslovene vadí tak jej to povedz a požiadaj o konkrétny typ. Ja som ich tiež brala a rozdiel som "nevidela".
Mne zase utrogestan robil alergiu a citila som, ako keby mam silnu mykozu, tak som brala duphaston..
Dakujem za postrehy🙂. Mne to stredaju dost nekonzistentne, neviem v tom najst vzorec. V každom pripade vsetky tabletky jem (nevkladam), iba pri prvom IVF mi zrazu povedali ze mam progestenalle vkladať. V každom pripade pri progestanelle mi menstruacia pride po drobrati do niekolko dni zatial co pri duphastone mi meskala dokonca raz aj 20dni.. museli mi pichnut vyvolavačku...Nechcem byt typ pacienta ktory si diktuje liečbu sam, koniec koncov niesom lekar...preto sa aj zaujimam aspon takto že ci tam nieje nejaky rozdiel v tych liekoch lebo nejak zrazu presla na ten duphaston a nechcela z neho opustit som mala pocit :D
Inak co si vsimam tak uživanie Progestanelle tu spomina menej žien..ten Duphaston je asi popularnejši..
Mne doktorka povedala, ze duphaston je premna prislaby na udrzanie tehotenstva a musela som progestanelle, takze mozno aj v davke progesteronu.

@elka77 duphaston mi rozhadzal pečeňové testy na roky. Potom som presla na utrogestan vkladala som si (vtedy to posobi na mieste, setri to pečeň, ak su s nou problemy tak sa odporúča vkladat) 1 tbl rano a vecer od 16 dc do 25 dc a cyklus pravidelny 28 dni. Duphaston by som uz nikdy viac nechcela