icon

Serrapeptáza v tehotenstve

ester177
6. nov 2018

Je tu nejaká mamina, ktorá brala v tehu serrapeptázu ako prevenciu proti MA? (Aj proti krvným zrazeninám)
Poučovanie nepotrebujem, píšte len tie, čo máte skúsenosti. Ďakujem

Strana
z4
ester177
autor
19. mar 2019

@tanika S chlorellou sa nesmie zacat v tehotenstve, minimalne 3 mesiace pred tym. Ja neberiem aj jacmen, len chlorellu a velke bio balenie 1200 tabliet mam z Benu lekarne (okolo 30€) . Serrapeptazu ak nie si tehotna, mozno mozes dvojnasobnu davku (rano+vecer), ale nie dlhodobo, tak 3 dni. Ale len ak si chora. Inak netreba, staci jedna 250 000.

tanika
19. mar 2019

@ester177 ja nie som tehotná , v 11/2018som mala operaciu dutin , potom na konci februára som schytala zápal dutin a problémy Od vtedy mám bolesti hlavy , opuchaju mi zniciho nič dutiny , zajtra idem na ct dutin tsk som zvedavá čo tam bude aký nález a či nebude problém migrena . Preto sa pytam či jeden krát serapeptazy na lacno mi je malo .

ester177
autor
19. mar 2019

@tanika hmm, tak si daj rano aj vecer, mozno pomoze. Ja som davala 11 rocnemu synovi 1x denne spolu s nurofenom 400, (a to ma 35kg)a za 4 dni bol takmer zdravy, potom som tu infekciu chytila ja, a bola som chora 3 tyzdne. Jemu serrapep. velmi pomohla a davam ju aj manzelovi, ked zacina na neho liezt choroba.

nila1111
19. mar 2019

Este ma napada, ze mierna nadcha a hlieny sa vyskytuju v ramci tehotenskej nadchY...

ester177
autor
19. mar 2019

@nila1111 to ano, troska som mavala. Ale moj manzel robi vonku od januara, takze takmer kazdy tyzden iny bacil domov doniesol. Koncom februara som uz bola 1 tyzden uplne ok, a minuly vikend zas ochorel, potil sa cely vikend, a samozrejme aj na mna a na syna to preslo. Takze teraz nos+hrdlo. Zelene hlieny urcite nie su tehu nadcha, ani zachripnute hrdlo. Chodim so salom na krku 😓. Tehotne maju slabu imunitu, a tazko sa choroby liecia bez liekov alebo nurofenu. Uz sa len spolieham na jar, ze uz bude dobre.

misik222
21. mar 2019

@ester177 tak bola som u gynekologa neodporucal mi serrapetazu v prvych troch mesiacoch nakolko rozpusta krvne zrazeniny a povedal ze krvacanie v prvych troch mesiacoch nechceme ... ja beriem cecko 1000mg asi tyzden a zapchaty nos nemam tak zeby som musela kvapkat mam ho mierne priechodny len to je dosť príjemné ... mna teraz gynekolog dosť vystrašil počas tehotenstva som brala jedny celotelove antibiotika a jedny lokálne do nosa a absolvovala som rtg a nevedela som že som tehotná tak sa má pýtal či naozaj chcem pokračovať v tehotenstve a zopakol to asi 3x chcem sa opýtať či toto je normálne jednanie doktora 😢

nila1111
21. mar 2019

@misik222 ani mne neodporucal, ale aj tak zenY beru lieky na riedenie krvi ... vysetril ta hemazolog, ci naozaj nepotrebujes ?
Ja som tiez vNechala a terz po cisteni poctivo beriem... ale neviwm ako by som sa rozhodla... uvidim co na to hematolog povie.... zo skusenosti mojich, gyndiari nevedia ani na co je alchemilka...

nila1111
21. mar 2019

@misik222 nie je normalne... ved budes sledovana... zdrave babo vYdrzi vela 🙂 neboj a mysli pozitivne...
Inak vynikajuca poradna je na ceskej stranke, tam si najdes v historii vela odpovedi a lekari su tam sikovni:
Porodnice.cz

ester177
autor
21. mar 2019

@misik222 vies, ked nemas hustu krv, a naopak, ti hrozi krvacanie, to je nieco ine. Serrapeptaza mozno trochu riedi, ale nattokinaza este viac. Ja beriem aj aj. Uz som zacala nattokinazu vysadzat, ale citila som sa horsie a menej som citila pohyby. Takze som sa k nej vratila, (nattokinaze), zo zaciatku tehu som brala 6x denne, teraz 2x denne. Som stastna, ze sa mi vobec konecne podarilo otehotniet, lieky na riedenie by som nedostala, kym by som nepotratila 3.krat. Horsie je, ze mne sa uz ani nedarilo otehotniet, a dalsi potrat som si uz nechcela ani len predstavit. Nastudovala som si o tom dost, cele mesiace po veceroch, a asi na 2 strankach som citala, ze Cinanky v tehu jedia natto ako prevenciu pred potratom, ktory mozu sposobit zrazeniny. Mne to pomaha, konecne nemavam ľadové ruky a nohy, všetko je, ako má byť. Ty ak máš krv OK, tak nemusíš. Mne to strach nedovolí, aby som to nebrala. Moja dr. schvaluje wobenzym, ale o serra a natto nema ziadne poznatky. Za to ja viem o tom dost, a viem, ze mi nepomoze nik,len ja sama. Drzim ti palce...

misik222
22. mar 2019

@ester177 vieš čo ja som so serra zacala kvôli dutinam konečne krčná mala včera pre mňa dobré správy zbavila som aa chronickej nádchy od októbra a aj kvôli imunite ju beriem čiže ani ja s ňou neprestanem, on tiež len čo prečítal na internete tak mi na margo toho povedal,že by som ju nemala brať, ale keďže ešte cítim, že s nosom je niečo nie v poriadku musim ju brať nechcem byť stále chorá neprospieva to mojej psychike a sama zo seba som nervózna keď soplim a mám upchatý nos 😊 predovšetkým ti ďakujem za rady

misik222
22. mar 2019

@nila1111 Ďakujem ja beriem serra. Najmä preto, aby som dala doporiadku sliznicu a dutiny lebo som mala chronicku nadchu a nato som sa liečila čo vyvolavali baktérie serra. Chcem brať aj kvôli imunite, aby sa na mna nelepila každá choroba vidim vysledky serrapeptazy a si myslim, že keby som ju nebrala tak niesom v takom stave ako som dnes konečne vyliecena... u hematologa som nebola a gynekologa mením šmahom ruky nebudem tam chodit s pocitom že čo mi zas zle povie a Ďakujem pekne za rady 🙂

tanika
22. mar 2019

@misik222 poprosím čo ti krvná povedala že si sa zbavila chronickej nadchy ? To ako na to prišla ? Endoskopom ťa pozerala či vytery boli o.k ?

lillien12
22. mar 2019

serrrapeptase urcite v tehu odporucam, osobna skusenost, aj detom pri zapaloch, precitane rozne zahranicne studie, najkvalitnejsia a najlepsia cen urcite na Iherb...👍

nila1111
23. mar 2019

@lillien12 brala si od zaciatku ? A aku davku ? Lekarka schvalila ?

misik222
23. mar 2019

@tanika ja mám veľmi dobrú krčnu lekárku, nakoľko som mala opakovane baktérie, tak stale kontrolne výtery brala a pozerala aj s endoskopom a tam hlavne bolo všetko v poriadku jednak nemala som hlieny , sliznica pekná sak hádam ona je doktor a brala aj výteri a výsledky budú v utorok no viac menej nemam žiadne ťažkosti už našťastie

lillien12
17. apr 2019

@nila1111 hej beriem od zaciatku, viacmenej preventivne kedze som v poho, davku 120 000 jednu denne...s lekarom nekonzultujem uz nic, kedze po negativnych skusenostiach s detmi len atb, tak sme studovali a teraz dlhodobo bez atb, serrapeptaze, c vitamin, zinok, selen , D 👍

sonicka1306
Autor odpoveď zmazal
zaila
18. júl 2021

@ester177, Ahoj Ester, velmi ma zaujala téma o serapeptaze. Mohla by som sa tebou o bližšie poradiť ?

mata1278
20. apr 2024

@ester177 dobrý deň akú serapeptazu ste užívali ?

Strana
z4