Skorá ovulácia

lagunasa
22. okt 2012

ahojte.
otazka pre zeny co maju skorsiu ovulaciu. zaujimalo by ma, ako to riesili vasi doktori??? myslim ale taku skoru ovulaciu ze na cca 7-10dc. tiez ste brali Clostilbegyt alebo to na to nezabera?

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa a aky dlhy mas cyklus?

molka
22. okt 2012

@lagunasa a prečo by žena mala niečo užívať? Veď skorá ovulácia je úplne v pohode, to nie je porucha.

lagunasa
autor
22. okt 2012

@sorciera24 praveze kratky ☹
@molka takze ty si myslis ze je uplne v pohode a zdrave mat ovulaciu na 7dc a potom aby prisla mrcha na 20dc? si myslis ze krvacat kazde 3 tyzdne je v pohode? tak to ja si teda vobec nemyslim. castym krvacamim sa straca zelezo a to veru neni dobre!!!

molka
22. okt 2012

@lagunasa ja mávam ovulku zvyčajne 10dc, cyklus mávam 26dňový, nemám s tým problém. Je možné, že sa ti to po pôrode zmení.

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa jaa mam cyklus 24-25 dnovy a tym padom aj ovulku na cca. 10-11 den....a tak to ma byt....ak je kratky cyklus, tak aj ovulka ma byt skor....vtedy je to ok...ovsem 20dnovy cyklus je dost malo....ak je kazdy taky, tak skus nejake prirodne preparaty, ale ak je len obcas taky, je to ok....

lagunasa
autor
22. okt 2012

@molka tak ty mas potom pekne dlhu lutealnu fazu po ovulke. to je super a aj dobre na otehotnenie. ale ja ju mam len ledva 11dni a ovulku tiez tak na 7-10dc. napriklad tento cyklus vobec netusim ci bola na 7dc alebo na 10dc ale som 21dc a uz sa hlasi mrcha. takze nadsena z toho teda nie som a chcem to zmenit. ved takto sa otehotniet predsa neda!!!

lagunasa
autor
22. okt 2012

@sorciera24 praveze ja mam aj skoro ovulku a potom aj kratku lutealnu fazu po ovulke. vid prispevok vyssie. a praveze s tymi preparatmi sa mi este skratila tusim ☹

molka
22. okt 2012

@lagunasa pre otehotnenie je dôležité, aby ste boli spolu v čase ovulky, takže ak si vieš presne odsledovať ovulku, dĺžka cyklu by nemal byť problém.

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa na uhniezdenie vajicka staci min. 10 dni (min. taka dlzka luetalnej fazy.....) idealne aj viac tak 12....ale tych 11 staci......to je dobre, ak pri takom kratkom cykle mas ovulku na 7DC......to sa otehotniet da....horsie by bolo, keby bola neskor....

lagunasa
autor
22. okt 2012

@molka no len to podla mna nestaci, lebo ovulku si viem odsledovat a sledujem si ju uz nejaku tu dobu a stale nic.
@sorciera24 no to ja vsetko ovladam, mam to nastudovane. ale ja mam praveze tych 11 dni ledva. niekedy mam aj 10dni. a to este z tych 10-11dni mam pri konci 3 dni spinenie.... takze hladina progesteronu uz dost klesa a preto spinim. cize ho mam malo na konci LF a teda ak sa aj vajicko rozhodne uhniezdovat na 9-10dpo tak uz bude mat malo progesteronu na to aby sa potom udrzalo. takze na predlzenie lutealnej fazy mam duphaston co mi doteraz aj zaberalo a predlzil LF na 13 dni ale aj tak na konci spinim. ale to som nechcela rozoberat.
tento cyklus som si zacala davat Gynex a podla teploty teraz neviem ci bola ovu uz na 7dc alebo na 10dc ako mi ju vyznacilo ....
a stale si myslim ze krvacat kazdych 21 dni neni zdrave.
inac, kuk moj graf http://www.fertilityfriend.com/home/lagunasa

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa tak pokracuj v duphastone, ak ti to zaberalo a predlzilo aspon trochu cyklus.....a dlho sa uz snazite?

molka
22. okt 2012

@lagunasa to podľa teploty nezistíš, pretože si si začala merať až ten 7dc, ak by si začala merať už 5dc, dalo by sa to lepšie zistiť.

lagunasa
autor
22. okt 2012

@sorciera24 no aspon troska to predlzilo ale tak ta ovulka ma stale znepokojuje. snazime sa uz 8 mesiacov. tak dufam ze sa este niekto so skorymi ovulkami ozve nech vidim viac nazorov a skusenosti.

lagunasa
autor
22. okt 2012

@molka a v com by to bolo ine? aj som totiz nepredpokladala ze by ovu mohla byt aj tak skoro.

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa a pozeram, ze septembrovy graf...mas 24dnovy cyklus a ovulku na 11DC( ak dobre pozeram)....to mavam aj ja tak....to je ok.....(ci to bolo pri duphastone?)

molka
22. okt 2012

@lagunasa videla by si prípadný pokles teploty pred ovulkou. Ja som už mala ovulku 9dc, ale niektoré ženy mávajú aj skôr. Podľa hlienu to vyzerá skôr na ten 7dc.

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa ako vravim, skora ovulka problem nie je, ak je aj kratky cyklus a LF aspon 10 dni....(ja som pri takej otehotnela).....problem moze byt niekde inde (napr. v psychike......).....asi by som sa na to menej sustredila.....(aj nam sa podarilo az ked som sa na to vykaslala a povedala si, kaslem na to a myslela na ine veci.....az vtedy sa podarilo...)

lagunasa
autor
22. okt 2012

@sorciera24 ano, tam bol duphaston ( to P v grafe to znamena, ze progesteron ). no ano, predtym bola ovu na cca 11dc a predtym na 12dc a predtym na 13dc ..... no ale nejak sa mi to skracuje a bojim sa co bude dalej. ako skoro bude ovu na najblizsi cyklus ☹ stale len skor a skor a nie opacne.

lagunasa
autor
22. okt 2012

@molka pripadny pokles pred ovulkou by mohol znamenat ze mohla byt pomaly este aj skor ☹

lagunasa
autor
22. okt 2012

@sorciera24 vies, kedze ani v praci neni robota a okrem toho este posledne tyzdne som koli tomu doma tak ono sa na nic ine neda mysliet!!!! tieto reci nemam rada! no nic. nechajme to tak. uvidim co bude dalej.

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa tak ber duphaston dalej (ak pomaha)....inak, rpeco chces oddialit ovulaciu?....ved ked ju pri takom kratkom cykle oddialis, budes amt kratku LF a sancu na uhniezdnenie ziadnu.... ako vravim, skora ovulka nevadi, skor opacne.....ak, uz tak skor ries celkovu dlzku cyklu (tych 21dni....to predlzit.....ale skora ovulka je v pohode.....urcite lepsie ako neskora!)

galaxy
22. okt 2012

ja si myslím,že základ je mať ovu. Je jedno kedy,ale hlavne že je !

sorciera24
22. okt 2012

@lagunasa ja ta chapem.....ja som ich tiez nemala rada, ale bohuzial, alebo nastastie su pravdive, az ked som si ich vzala skutocne k srdcu, tak to zabralo....a dovtedy som fakt kazdu sekundu myslela na babo.....(to nemylim v zlom....)....naplanovala som si dovolenku, prihlasila sa na jazykovku, na aerobic...ze kaslem na to....a ono sups a moje plany boli v keli;).....v kazdom pripade vela stastia!

lagunasa
autor
22. okt 2012

@sorciera24 no jo.

mojkamoj
23. okt 2012

@lagunasa ozaj alchemilku tú si neskúšala? na to špinenie,mne osobne teda pomohla,tiež som mávala 24 dňový cyklus,asi aj skoršiu ovulku a aj týždeň pred MS špinenie....jediný mesiac pitia do ovulky mi to celé natiahlo na 28 dní a bez špinenia a aj konečne bezbolestivú MS ...

lagunasa
autor
23. okt 2012

@mojkamoj skusala a nepomohla.

ercsikek
23. okt 2012

ahojte baby,som tu nová,dnes som sa zaregistrovala,doteraz som ovulku vôbec nesledovala,ale asi budem musieť,lebo tretí mes. sa snažím otehotnieť a dnes bol testík opať negat,pri synovi som otehotnela hneď po vysadení ant a myslela som že to aj teraz tak bude,našla som na nete kalk na plodné dni,ale neviem aké je to presné?

anda2
23. okt 2012

ja mám cyklus 21plus 5, a ovulku 10 až 14 den, akokedy, podľa mna to neni problém. A gynex je dobrý, hlavne že ovulka je.

pepiska2812
6. feb 2013

Baby,viete mi poradit?MS som dostala 18.januara,aj to len s vyvolavackou,lebo inak sama od seba nepride a hned som zacala brat utrogestan na 12.den cyklu teda 29.ho januara a od vcera mam take bolesti v podbrusku a stale este beriem tie tabletky,do 25.dna cyklu a vcera mi zacalo spinenie,ako ked mate MS,ale velmi slabulinke...a neviem ako si to mam vysvetlit,ci vtedy sa mame pokusat,ale potom ked tie bolesti ustupia,alebo kedy?

marcelar
7. sep 2013

@lagunasa ja mavam 22 dnovy cyklus uz 20 rokov a nevidim v tom ziadny problem. Mam syna a snazime sa o dalsie a ked vies kedy mas ovulku myslim si ze nie je ziadny problem sa svojmu telu prisposobit

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre