icon

Skúsenosti s umelým oplodnením cez známeho?

afanas
26. nov 2023

Ahojte,
Z partnerkou sa nam nedari, aj vieme ze chyba je urcite vo mne. Cesta umeleho oplodnenia cez klinyky vsak nieje to co by sa nam pacilo. Rozpravame sa o tejto teme stale castejsie a uz padli iste naznaky, "ze ma jedneho kamarara z vysky"

Mne sa ta myslienka zacala aj celkom pacit, budeme mat vlastne dieta, a v podstate prirodzene, ale mate z takou cestou niekto skusenosti ? Nenastali nejake necakane problemy, narusenie vztahu a podobne ? Vravim zatial som nastaveny tak ze sa mi to paci a chcel by som to tak, ale to je teraz ...

mk22
27. nov 2023

@simca06022011 po mesiaci známosti kde človeka ani nepoznáš.. Ide žena hneď zakladať rodinu..

simca06022011
27. nov 2023

@mk22 no lebo je je viac menej jedno s kým, stačí ze si trochu rozumejú a je ochotný. V tom veku je už človek sebestačny, zabehnutý... ide už len o to stihnúť co treba... ale teda nechcem nikoho uraziť... no..

jaskolka
27. nov 2023

@afanas pozri, ty si tu napísal, ty si chcel naše názory, dostal si tu kopec odpovedí (a vzácne sme sa všetci zhodli) že je to korunovana blbosť a obrovské riziko.
Prečo vlastne chceš poznať názor iných keď očividne ty už si aj tak "skalopevne "presvedčený, ze je to perfektný nápad a iné spôsoby, ako prísť k dietatu alebo ich aspoň skúsiť, uz vopred odmietas.
Máš svoj rozum, tak teda rob,robte ako myslíte, je to tvoje rozhodnutie a keď urobíš hlúposť a vzťah sa vám zhorší ci rozpadne, tak si aj ty budeš niesť následky.

afanas
autor
27. nov 2023

@mk22 pozname sa nieco cez rok a 11 mesiacov sa pokusame o dieta neznamena ze to je po mesiaci ... ale realne nieco medzi 4 az 5 mes po prvom stretnuti, ano obaja sme zabehnuty, zamestnany, rozumieme si, kolko by sme mali cakat ? rok, 2, 3, ... ?

maranco
27. nov 2023

@afanas keď si zástanca toho ako to bolo kedysi a nie dnešnej doby prečo sa o dieťa nepokúšaš s manželkou?

afanas
autor
27. nov 2023

ved pokusam sa 11 mesiacov , s predošlými partnerkami som sa pokúšal 5 rokov a 4 roky 🙂

klip0
27. nov 2023

@afanas ale on predpokladam myslel prečo nieste manželia ale len partneri

mariska1989
27. nov 2023

No keby som bola chlapom isto nie aby mi nejaký kamarát pretiahnuť ženu aspoň 2 x mesačne a ak sa nepodarí tak čo bude to takto fungovať koľko pol roka? Oni začnú k sebe niečo cítiť a ty budeš vieš kde??? Na konci .a ešte ak sa podarí tak to bude ísť dieťa ich dvoch to bude spájať teba nie . Takže radšej zobrať kelimok a mať svoje dieťa s pomocou centra

denidi
27. nov 2023

@afanas ako nečítala som celú konverzáciu,tak neviem,či tu taký návrh už nepadol....ale radšej by som skúsila inseminaciu darovanymi sprermiami.
Určite by som nedovolila partnerke styk s iným mužom.
Toto sú veľmi krehké veci a myslím si,že by vás to časom "dobehlo"

mk22
27. nov 2023

@afanas s manželkou sa nepokusas
Píšeš ze partnerka..

afanas
autor
27. nov 2023

@mk22 ano chapem, sobas neplanujeme ... vek na to sme uz asi naozaj presvihli, brat sa pred 40kou nam nejako netreba, ved dnes je toto bezne aj u mladych parov

miriam11
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
27. nov 2023

@afanas ak toto nie je vymyslene, tak ti ta vysoka skola k rozumu nedopomohla.

Lebo myslenie, ktore predvadzas, je velmi naivne. Takze mozno si profik cez elektriku, normy, vypocty a navrhy zapojeni, ale v tomto si uletel daleko od reality.

Netusim, kto ta na toto ukecal, no vela prace s tebou nemal. Nerozumiem, ako mozes argumentovat tym, cim argumentujes a mysliet to ako seriozne argumenty. (Uz len to, ze ona ho pozna, tak ona vie jeho zdravotny stav.)

Ak je toto cele pravda, tak ty bezis v ustrety vcelku vela problemom. Od pravnych, po emocne. A nerozumiem, ako to mozes nevidiet, ked si vzdelany clovek. A tvoja frajerka s tebou.

dadis
27. nov 2023

@afanas My sme splodili dieta po 3rokoch. Dovod? Ziadny. Ani u jedneho nenasli dovod, preco sa to nedari. Isli sme na IUI a na treti pokus sa to zadarilo. Nestracajte cas a chodte do centra...tie vystrenia su nenarocne, rychle, uz buduci cyklus mozete podstupovat nejaku podporu (stimulacia, kontrola vajicok pod utz a pod.). Ozaj chodte do toho. Ja im vdacim za mojho krasneho syna, dcera sa po roku a pol podarila prirodzene. Dnes velke % parov podstupuje pomoc a partnerka ma uz dost rokov, tak mozno ani jej by sa nepodarilo pocat s tym muzom prirodzene, a navyse, hrozilo by zalaskovanie a ochladenie citov pod...inak v 36 rokoch muzi iba rozmyslaju nad zalozenim rodiny, to ze ju ten jej spoluziak doteraz nezakladal, neznamena, ze teraz nad tym uz neuvazuje...inak, lubis ty tu svoju partnerku vobec?

tianna
27. nov 2023

@afanas nuž neviem.. vieš to, že ty to berieš očividne celkom v pohode je síce fajn (pre teba) no mne ako žene sa absolútne nepáči prístup vás oboch.. jednak to že s tým súhlasis mi príde akoby si ju dostatočne nemiloval a to že ona chce sex s niekým iným keď má partnera mi príde snáď ešte zvláštnejšie.. pre mňa sú deti absolútna priorita snáď od 15.. vždy som vedela že jednoducho deti chcem. No keď sme sa o tom s manželom (vtedy ešte priateľom) bavili v teoretickej rovine že čo by sme robili keby to nešlo tak jediné čo nám obom napadlo bola adopcia. Nikdy by mi nenapadlo mať sex s niekým iným 🙄

tianna
27. nov 2023

@dadis presne.. mám kamoša, bude mať 40 a deti síce chce, no neskôr.. 😆 sa vždy smejem že ja budem mať snáď už aj vnúčatá keď jemu sa prvé dieťa narodí.. 😆 a to som ho v mladosti veľmi chcela, no chvalabohu že sme sa nedali dokopy.. 🤣

mamutka
27. nov 2023

@afanas peknú tému si vymyslel, vďaka tebe je kôň jedna veľká rodina, kde sa kobyly nehryzu, nekopú, všetci zhodne majú podobný názor, len tebe sa chce močiť proti vetru. Akoze ved ok, musíme si pomáhať…
Len mysli na to, že dnes majú s plodnostou problém mnohí muži. Ten ochotný kamarát inseminátor môže dochádzať na seansy koľko? Rok, kým si poviete, že až taky plodný nebude? Či nemá bratranca s vážnou vrodenou vadou tvoja kamarátka už preverila? To je taky detail na okraj. Inak, brat sa nechcete, že to blbosť v takom veku, ale robiť si dieťa takto pofidérnym spôsobom, na to máte vek?
To mi pripomenulo bizarnosť situácie, keď jedna česká herečka či čo to ona je bola tehotná a keď sa jej pýtali na priezvisko ploditela, povedala s kľudom kameňa, že nevie, tak dobre sa nepoznajú 😅
Ak to cele spáchate, hlavne nech je dieťa zdravé, ale teda neverím, že dotyčná nebude s oteckom spávať aj naďalej. Keby ta milovala, pochybujem, že by takúto chu..ovinu vymyslela. Ešte môžeš skúsiť nájsť otca ty, niekde na ulici, takého čo sa ti podoba. Alebo na katedre, nech je to mozgovna. Budeš na to dieta robiť zo 20 rokov, tak máš čo povedať do výberu pekára 😁

rooberta
28. nov 2023

Mozno mas problem ty? ale bez vystreni nemozete vediet ci ho nema aj partnerka. Aj ona moze mat nekvalitne vajicka, PCOS, nepraskaju jej folikuli, ma upchate vajcovody. V hre je milion veci, nie len tvoje poslabsie spermie. S tymto nabijakom bude skusat kolko? Tiez 11 mesiacov a ked sa nepodari najdete noveho?
A preco vybrala prave jeho? Vie ten chudacisko do coho ho chcete namocit? Alebo teda dobre povedz jej, ze suhlasis ale otca vyberies ty zo svojich kamosov, by ma zaujimalo ako zareaguje. Predpokladam, ze by sa hned cukla, lebo toto je cele jej chory plan ako sa dostat svojej starej laske do postele s tvojim pozehnanim. Navyse s istotou, ze z nej nebude slobodna mamicka, lebo doma ju bude cakat poslusny trtko (prepac ale neviem najst iny vyraz) ktory sa o to dieta nielenze postara, ale sa nanho dokonca aj tesi. Boze ta zena je genius 😅 Teba uz zmanipulovala, som zvedava cim zmanipuluje spoluziaka.

maranco
28. nov 2023

@afanas už si zistil aj koľko to bude celé stáť? Keď tam nemá byť láska ani city tak zadarmo to nebude robiť, za každú prácu sa platí.
Statí čas cestovaním k vám, alebo budeš prenajímať hotel? Tiež nejaký príspevok na jeho výživu, možno nejaké doplnky výživy na lepšie spermie. Tiež vyšetrenia či nemá pohlavné choroby, a testy DNA na dedičné choroby.
Bude platený na hodiny, alebo počet opakovaní, alebo pevná suma za úspešný výkon? Keď platíš upratovačku na hodiny tak to môže naťahovať dlhšie aby viac zarobila. Budeš osobne kontrolovať či je všetko v poriadku podľa zmluvy? Či nenaťahuje počet opakovaní tým, že použil prezervatív?
Máš premyslenú zmluvu o osvojení dieťaťa? Lebo vzdať sa rodičovských práv nedá, žiadosť o osvojenie (aby dieťa bolo tvoje) bude treba podať na súd. Ale nie ste manželia.

(1)
Osvojiť maloleté dieťa môžu manželia alebo jeden z manželov, ktorý žije s niektorým z rodičov dieťaťa v manželstve, alebo pozostalý manžel po rodičovi alebo osvojiteľovi maloletého dieťaťa. Maloleté dieťa môže výnimočne osvojiť aj osamelá osoba, ak sú splnené predpoklady, že osvojenie bude v záujme dieťaťa.
(2)
Ako spoločné dieťa môžu maloletého osvojiť len manželia.

rooberta
28. nov 2023

@maranco vzhladom na to, ze tu bola opakovane polozena otazka co na tento super plan hovori spoluziak no ani raz zodpovedana, bojim sa aby to nechceli zahrat tak, ze partnerka povie spoluziakovi, ze uziva antikoncepciu a tak mozu ist naplno. Pripadnym tehotenstvom sa mu uz potom ani nepochvali. Dufam, ale ze sa mylim, inak by to bol preukrutny hyenizmus.

afanas
autor
28. nov 2023

zatial sme tuto temu nepreberali az tak do siroka, ale moja priatelka zas nesedi len doma a stretava sa aj zo starymi znamymi tak verim ze ked to takto naznacila tak uz tam ma overene moznosti, nerozpravali sme sa od vtedy o tom, ale urcite by za to nic nechel, ved co uz moze byt lepsie pre single chlapa ako kamaratka z vyhodami a bez akejkolvek zodpovednosti za nasledky, navyse ona nieje ten typ ze byho vodila za nos ze berie antiku a pod ...

luciah187
28. nov 2023

@afanas s takymto pristupom prosim zatial nemaj deti, prehodnot svoje priority, premysli si, co je pre teba dolezite. Lebo ak to nie je rodina, vernost, zazemie, tak to asi zatial nebude vhodne pre prichod dietata.

anjelaa
28. nov 2023

@afanas ty si presvedčený, že tvoja partnerka ma maximálne čisté úmysly a ľudia ti tu môžu hovoriť cokolvek. Ak jej na toto pristúpiš, veľmi si ublížiš a aj cely vás vzťah bude trpieť a s najväčšou pravdepodobnosťou sa rozpadne.

Veľmi zlý postup a následky budú ešte horšie ak sa na to dáš.

Skús rozmýšľať trochu racionálne a triezvo.

mk22
28. nov 2023

@afanas prosím ta, ona už dávno s nim sexuje 😃 už som tu čítala rôzne príbehy, otázky ale ty vedues, tak absurdný nápad..

rooberta
28. nov 2023

@afanas nenapísal si to sem len tak, ja neverím, že ti v hlave nesvieti červená kontrolka. Musíš predsa aj ty sam v kútiku duše cítiť, že to je korunovaná hlúpost. Toto nemôže dopadnúť dobre v nijakej konštelácii. Nepristup na to, je to cesta do záhuby, zničíte si život všetci traja.

afanas
autor
17. jan 2024

Tak sa nam to podarilo a priatelka je tehotna, aspon sa hned ukazalo kde bol problem, ale to som vedel.
Prebehlo to vsetko bezproblemovo a mozem len odporucit taketo riesenie namiesto kolotoca lekarov, klinik a papierov.

nivea777
17. jan 2024

@afanas odporúčas vyspať sa s iným?Vieš odporučiť aj polohy?Huste 🤣

lili1313
17. jan 2024

@afanas haha, pritom by ti možno stacilo pol roka brat vitamíny a mohol si mať vlastne. Dnes sú také možnosti že toto je úplny trapas.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
afanas
autor
17. jan 2024

@lili1313 Možem ťa uistiť, že vitamínov a zázračných prípravkov som sa v minulých vzťahoch nabral dostatočne. Vyhodené peniaze, každé balenie stojí 20 eur a viac, samozrejme, treba ich užívať dlhodobo. Všetky majú jednu vec spoločnú: nefungujú o nič viac ako placebo.

Bohužiaľ, s plodnosťou je to tak, ako je. Mnoho párov má problémy, čítam o tom všade. Ani sa nedivím. Stres, chémia v potravinách, vode, vzduchu – to všetko na ľudí vplýva dlhodobo. Nemám dôvod si myslieť, že pár krabíc vitamínov niečo zmení. Len pre príklad: jeden z tých prípravkov obsahuje zinok, selén, vitamíny skupiny B a ženšen. Nič prevratné. Všetko, čo človek získava v strave alebo z oveľa lacnejších doplnkov, ktoré nie sú priamo určené na plodnosť. Keďže toto je dnes zjavne dobrý biznis.

https://www.futunatura.sk/zinok-selen-tvorba-sp...