Skúsenosti s užívaním Duphastonu pri PCOS a snažení sa o dieťa
Ahoj holky, prosím o radu.
Beru Duphaston od 16. dne cyklu na 10 dní kvůli úpravě cyklu a snažení o miminko (mám PCOS). Teď jsem ale četla, že by se Duphaston neměl brát při ovulaci, ale až po ní.
Podle aplikace mi ale ovulace vychází právě na dobu, kdy už Duphaston beru. Bojím se, aby mi to ovulaci nezastavilo nebo neposunulo.
Máte s tím některá zkušenost?❤️
@majka2525 nemal by sa pred ovuláciou nasadiť nakoľko môže blokovať ovulaciu. Podľa aplikácie je nepresne sa riadiť nakoľko pri PCOS ovulacia môže prebiehať neskôr ako na 14-15 den a veľa krát neprebieha vôbec a duphaston vlastne lencdrzi cyklus v lutealnej fáze. Na odsledovanie ovulácie je potrebné urobiť ultrazvuk či rastie dominantný folikul a či aj praskol.
@majka2525 nemal by sa pred ovuláciou nasadiť nakoľko môže blokovať ovulaciu. Podľa aplikácie je nepresne sa riadiť nakoľko pri PCOS ovulacia môže prebiehať neskôr ako na 14-15 den a veľa krát neprebieha vôbec a duphaston vlastne lencdrzi cyklus v lutealnej fáze. Na odsledovanie ovulácie je potrebné urobiť ultrazvuk či rastie dominantný folikul a či aj praskol.
@anonym_5e17cd Vieš ako kedy,
niededy ovu nemam vobec, ale minuly mesiac som tiez mala v dobe kdy som Duphaston brala. No moje doktorka povedal že ovualciu netreba sledovať že ona sa nastavý sama podla Duphastonu
@anonym_5e17cd Takže duphaston mi nepomoze k ovulacii?
@majka2525 aplikácia nie je spojená s tvojim telom 🙏 takže tá apka nemôže vedieť kedy máš ovu. Tú si treba odsledovať a ptm v nastaveniach nastaviť
A čo sa týka duphastonu ( mam tiež pcos ) dr sa nikdy neriadil podľa ovu, ak som tam bola a vybrala som si liek z lekárne som začala užívať bezohľadu na ovu
@anonym_5e17cd Takže duphaston mi nepomoze k ovulacii?
@majka2525 nie nepomôže nechápem prečo to vôbec predpisujú. Jedine kedy to dáva zmysel pri zníženom progesterone. Dokonca duphaston by sa už nemal brat ani v tehotenstve nakoľko sú vhodnejšie progesteronove preparáty ako utrogestan napríklad. Ja som velmi rýchlo zmenila gynekológa keď mi povedal že mám duphaston na ovulaciu. Pritom pri PCOS je dôvod anovulacie hlavne nepomer LH a FSH a zvýšený testosterón pripadne prolaktín.
A čo sa týka duphastonu ( mam tiež pcos ) dr sa nikdy neriadil podľa ovu, ak som tam bola a vybrala som si liek z lekárne som začala užívať bezohľadu na ovu
@stellarstar A kedy si otehotnela?
@majka2525 z vlastnej skusenosti viem, ze uzivam duphastonu kvoli pravidelnenu cyklu pri pcos neotehotnies. 3 roky a nic. Poziadaj doktora utrogestan 🙏 namiesto duphastonu a idealne nieco na stimulaciu vajecnikov aby si mala ovulaciu. Clostilbegith alebo leteozol a po tvoreni dominantnych folikulov vpichnut ovitrelle😉 nestracaj zbytocne roky ako ja 🙏 po tom sa mi podarilo na prve pokusy otehotniet 2x a pred tym iba strata casu...
@majka2525 z vlastnej skusenosti viem, ze uzivam duphastonu kvoli pravidelnenu cyklu pri pcos neotehotnies. 3 roky a nic. Poziadaj doktora utrogestan 🙏 namiesto duphastonu a idealne nieco na stimulaciu vajecnikov aby si mala ovulaciu. Clostilbegith alebo leteozol a po tvoreni dominantnych folikulov vpichnut ovitrelle😉 nestracaj zbytocne roky ako ja 🙏 po tom sa mi podarilo na prve pokusy otehotniet 2x a pred tym iba strata casu...
@anonym_d3345f my sa tiez snazime cca 2 roky a nic. Uz menim i doktorku protoze ta moje mi pomoct nechce…
@anonym_d3345f my sa tiez snazime cca 2 roky a nic. Uz menim i doktorku protoze ta moje mi pomoct nechce…
@majka2525 tak chodte niekam do centra.... predpisu lieky na stimulaciu vajecnikov a na dalsi cyklus mozete cakat babatko prirodzenou cestou, ale pomocou liekov. 😊 Drzim prsty
@anonym_d3345f Takže když mi pomohou tak mohu otěhotnět i s PCOS?🤩
@majka2525 ano, napisem ti sukromnu spravu? 😊
@anonym_d3345f Muzes
@majka2525 išla by som rovno do centra bežní gynekológovia strácajú čas a nič neriesia
ahoj, tiez mam pcos, mne gynekolog tiez odporucal duphaston ale kedze som pred rokmi s nim mala problem a strasne vedlajsie ucinky tak som povedala ze mi z neho bolo zle a tak predpisal utrogestan zo spodu. Vypytala som si folikulometriu a nemal s tym ziaden problem, bola som 2 cykly po sebe - 1. cyklus ovu 18dc, 2. cyklus ovu 25 dc a az nasledne som nasadila. cize na tvojom mieste by som za nim skocila aby odsledoval ci vobec ovu prebieha a ak ano tak kedy
@stellarstar A kedy si otehotnela?
@majka2525 ja som to používala na úpravu ms, na snažilkovanie som už musela do CAR

@majka2525 mne robil doktor sono, ale ovu som mala skôr a liek brala od 16 dňa.Ty vieš kedy ju máš nie podľa aplikácie, ale podľa hlienu a pocitov.Appke sa nedá veriť