Skúsenosti so snažením sa po potrate
Som 4 mesiace po potrate/kyrete a už by sme sa chceli opäť začať snažiť... Veľmi sa však bojím, že to môže dopadnúť rovnako....od potratu pijem alchemilku do ovulacie, beriem kyselinu listovu, inofolic a vitaminy selen, zinok, Dečko...ako vám dopadlo ďalšie tehotenstvo? Viem že je to individuálne, zaujímajú ma však aj Vaše skúsenosti na povzbudenie🙂)))
Dobre. Nechala som si pol roka čas dať sa dokopy psychicky aj imunitu a brala som pol roka pred kyselinu listovú nič viac. A podarilo sacna prvý šup aj všetko dobre dopadlo.Drzim palce, bude dobre.
A vitamínov beriešl veľmi veľa a zbytočne.
Dopadlo dobre. Ale vyčistila som sa sama. Namiesto v máji som rodila v auguste.
Ja som bola tiež na kyrete a 3 m sme potom mali pauzu. Začali sme sa snažiť a podarilo sa po 9 mesiacoch. Žiadne vitamíny som neužívala, ale psychicky to bolo ťažšie celý čas som sa trápila a až ďalšie tehotenstvo pomohlo. Momentálne som v 20tt a všetko je v poriadku. Ale do toho 12tt som si to nepripúšťala a tešiť som sa začala, až keď bolo všetko v poriadku po tom 12tt.
My sme sa začali snažiť tri mesiace po potrate, opäť som otehotnela na prvý sup ale uz to bolo ok. Až v pri treťom ma poslali na hematologiu a doktorka sa cudovala že s takými výsledkami som potratila len raz. Ale psychika robí svoje, možno keby som to bolo vedela, tak tie ďalšie tehotenstva by tiež nedopadli dobre.
Dobre. Nechala som si pol roka čas dať sa dokopy psychicky aj imunitu a brala som pol roka pred kyselinu listovú nič viac. A podarilo sacna prvý šup aj všetko dobre dopadlo.Drzim palce, bude dobre.
Dopadlo dobre. Ale vyčistila som sa sama. Namiesto v máji som rodila v auguste.
@barka1 dobre ze si aspon na kyret nemusela. A hlavne super ze na dalsi krat to vyslo.
My sme sa začali snažiť tri mesiace po potrate, opäť som otehotnela na prvý sup ale uz to bolo ok. Až v pri treťom ma poslali na hematologiu a doktorka sa cudovala že s takými výsledkami som potratila len raz. Ale psychika robí svoje, možno keby som to bolo vedela, tak tie ďalšie tehotenstva by tiež nedopadli dobre.
Rok po MA som bola znova tehotná,užívala som len femibion kde je všetko čo treba. Plus sme si dali spraviť aj Nifty test a išli na 3D sono (bolo viac dôvodov pre toto všetko). Všetky výsledky v poriadku, kľudnejšia som bola keď malá začala kopať. Najväčšia istota až po pôrode keď bola konečne vonku, stálo to za to. Rodiť som pôvodne mala predtým 5.11., pri malej to vyšlo na 27.11. ale narodila sa už 21.
Držím palce
Bola som na 4D utz a tam doktor začal, že su zle prietoky, že plod je malý a pod.. Nič z toho nebola pravda, to je ale na inú tému, jedine toto bolo ok že ma poslal na hematologiu a tam mi to zistili. Pichala som si potom do konca tehu Clexane a vlastne pri každej operácii, dlhej ceste a pod si musím pichať.
Po 3 mesiacoch a otehotnela som hned ma druhy mesiac. Potrat je velmi casta vec az taka casta, ze aj druha strata je pre doktorov skor nestastna zhoda okolnosti. Az po tretej strate odporucaju vysetrenia. Chcem tym povedat, ze po jednej strate si s velmi velkou pravdepodobnostou zdrava zena a dokazes vynosit zdrave dieta. Mnoho zien po potrate otehotnie a ma prosperujuce tehotenstvo, neboj sa zbytocne.
Chapem, ze zazivas velky stres a obavy, ale nenechaj sa nimi ovladat.
A z vitaminov, jediny naozaj ucinny, s dolozenym vysledkom je kyselina listova. Ostatne beries viac menej zbytocne. Neskor, podla krvnych vysledkov ti lekar povie, co ti chyba a mas doplnit. Plus, ked otehotnies ti moze predpisat progesteron na udrzanie - mne to minimalne psychicky pomohlo, ze nieco pre babatko robim.
Drzim palce ♡
Podarí určite, bude dobre, držím palce 🙏💗

Ďalšie tehotenstvo dopadlo dobre a to bez toho, aby som do seba pchala haldy vitamínov a doplnkov ...