Snaha otehotnieť po 10 rokoch od prvého pôrodu
Ahoj všetky mamičky a snažilky ,
dúfam že sa so mnou podelíte o svoje skúsenosti . Mam 30 a chcela by som druhe babo ale nedarí sa už vyše roka a to som myslela že to bude jednoduché keď že mam už desať ročného syna. Mate skúsenosti s tak veľkým odstupom času medzi dvoma tehotenstvami ........ 🙂 🙂
@ma77 u lera som bola že vraj som v poriadku a mam ešte pol roka počkat, len sa bojim aby nebolo neskoro
@katarinakatka aha ja som myslela že si nebola u dr. a to po akom vyšetreni ti povedali že si ok? mne to tiež dr. tvrdil ked som šla že nemôžem otehotniet a až na laparoskopii sa našiel problem a manžel je ok? 😉
@ma77 klasicke vysetrenie ultrazvuk a krv a manžel ešte nikde nebol zatial
@katarinakatka tak možno preto ťa nerieši dr že sa snažite rok ale my sme už 4roky neuspešny tak preto nas hned začal dr riešiť 😉
@katarinakatka - je to aj náš prípad, ja som oteho druhýkrát po 18 mesiacoch snaženia, keď mal syn už 9 rokov , , potom prišiell MA v 9 tt. A teraz som oteho hneď na prvýkrát po 9 mesiacoch od toho MA.
Mne robili vyšetrenia - hematologické, zisili homozygotnú mutáciu, tak teraz pichám v tehu cca od 7 tt heparín každý deň. MM nerobili žiadne vyšetrenia.
Uvidíš, dočkáš sa , keď príde ten správny čas , len netreba talčiť na pílu - viem, že to počúvaš z každej strany, ale aspoň u mňa to platilo, keď som sa už vzdala - prišlo druhé tehu , hoci MA, ale prirodzene som oteho a potom ďalšie prirodzene.
a tiež to u nás vyzerá na slušný vekový rozdiel medzi deťmi.
@bocianka123 tak ti to vyšlu dufam že aj mam niekdy, len sa bojim že som dlho uživala HAK aby to nebolo tým . Ja osobne si myslím že si to viac užije mamička detičky ked je taký velký rozdiel a može sa každemu naplno venovat a vyhutnat si to, ked buu deti dospele vekový rozdiel nebude taky podstatný ale hlavne že maju jeden druhého.
@katarinakatka ahoj, no ja tiež patrím medzi snažilky s odstupom od prvého pôrodu 17 rokov a snažíme sa niečo vyše roka, bola som už aj na vyšetrení v centre asistovanej reprodukcie, kde mi robili všetky možné stery, hormonálny profil na 3. a 23. DC. Manželovi spermiogram, ten je ok. Mne z HP zistili problém so štítnou žľazou, mám autoimunitné ochorenie štítnej žľazy, takže si to momentálne liečim, ale hodnoty už mám celkom ok, takže neviem či toto bol jediný problém. Uvažujem nad laparoskopiou. V cetre mi síce navrhli IUI, ale ešte chcem počkať, či sa nepodarí prirodzene. Každopádne držím palce 🙂
@tinara23 tak vidim že niesom sama, to ste ma potešili . Dufan že sa ti to aj nam podarí prirodzenou cestou počat babo. Lebo všetci ma utešujú ved už jedno maš, tak sa nič nedeje ked už nedude druhe. Ale som žena a matka a chcela by som ešte raz zažit ten krasny pocit byt tehu a porodiť babo
@katarinakatka ahoj, ani nam sa dlho nedarilo, medzitym som aj raz potratila, ale nakoniec sme stastni. Medzi nasimi chlapcami je 13 rocny rozdiel. 🙂 Drzim palceky 😉
@iinuska dakujem za podporu
Ahojte 🙂
Aj my sa s manzelom snazime o druhe babo uz to bude 3 rok.Najprv som planovala 5 rocny rozdiel, ale stale nebol vhodny cas a nakoniec, ked sme sa k tomu uz odhodlali tak je problem.
Prve babo sa nam podarilo ani nevieme ako, tak som tajne dufala, ze to bude take aj na druhy pokus.Ja aj manzel sme v poriadku, mala by som teraz ist na laparoskopiu, ale vobec sa mi do toho nechce.
Tak uvidime, ci sa nam este raz zadari.
Inac nas synator ma uz 16 😨 😵 .
@iinuska a ako dlho sa Vam nedarilo? 😉
ahoj, ja idem z extremu do extremu..syna som mala skoro pred 19. rokmi a teraz v 37. rokoch cakam druhe babatko....uzivala som antikoncepciu 18 rokov s malymi prestavkami a v januari minuleho roku sme sa rozhodli mat druhe babatko a ja som vysadila HAK. Na radu gynekologicky som mala po vysadeni HAK pockat s otehotnenim minimalne pol rok. V auguste sme boli na dovolenke pri mori, aby sa organizmus zregeneroval a v novembri som po druhom snazeni otehotnela. Tiez som sa obavala, ze to nepojde po 18. rokoch tak lahko, ale myslim si, ze k tomu priispel hlavne oddych organizmu. (inak mam velmi stresovu pracu). Drzim ti palceky, by sa to coskoro podarilo a mysel nastav na pozitivno.
@katarinakatka ahoj, moja kamarátka má 12 ročného syna z prvého manželstva, z novým priatelom sa vlani snažili o dieťa a dlho sa nedarilo, tak išla na vyšetrenia a zistili jej, že má uplne neporechodné vaječníky a normálnou cestou už mať deti nebude, tak podstúpili umelé oplodnenie a dnes má už 4 mesačné dvojčatá...
tak držím palce...
@blueskyka ahojky tak to ti zavidim že to šlo tak lahko aj v tvojom veku mna môj dr stale upozornuje že v mojom veku to už bude tažke otehotniet a čas beži tak sme sa rozhodli pre ivf ale nam po všetkych vyšetreniach tiež povedali v CAR že nam davaju pol roka čas na pr.tehotenstvo a až potom ivf a pritom ja som po liečbe endometriozy a mm ma zly spg a môj dr. ma stale nahovara aby som tlačila na CAR nech mi urobia ivf kvôli veku tak ja už neviem čo mam robit jeden dr.povie tak druhy inak v CAr nam povedali že mam velku šancu na pr.otehotnenie a môj dr. tvrdi že minimalnu ☹
@katarinakatka my mame 11 ročny rozdiel,prvy je tiež Petko 🙂 Patrik sa podaril po vyse dva a pol roku,ale my sme to nesilili,povedali sme si,že ked sa podari,tak bude,ked nie tak nie.Asi 5m pred otehotnenim sme začali uživat aloe vera a matersku kasicku-mm aj ja-nie kvoli otehotneniu,ani som nevedela,že to može mat na to vplyv,ale asi malo-hlavne ta kasička.A to som mala už cez 35 rokov a zadarilo sa. 😉 prvy syn sa podaril na treti pokus 🙂 Patko na vyse tridsiaty.Ale stalo to za to ,je užasny.Mal sa proste narodit on a nie niekto iny,tak sme si na neho museli trochu počkat. 🙂
@katarinakatka ja mám rozdiel medzi deťmi presne 11 rokov a 1 týždeň, otehotnela som našťastie v pohode (hoci som sa bála, medzitým som prišla o dieťatko), ale tehotenstvo som prežívala s väčšími zdravotnými problémami. Musíš však počítať s tým, že budeš mať nie 2 deti, ale dvoch jedináčikov 🙂, hlavne keď ten starší je chlapec, dievčatko by ti určite s bábätkom pomohlo. Na druhej strane je to však fajn, hneď keď sa narodí zistíš, že si nič nezabudla (toho som sa obávala - napr. že sa v noci nezobudím 🙂) a druhé bábo budeš brať tak s pokojom, nadhľadom, skúsenosťami, skrátka - vychutnáš si ho. A omladneš 🙂. Mám plavecké jasličky a s takýmito prípadmi sa stretávam veľmi, veľmi často - väčšinou sú to maminky, ktoré už nedúfali, že budú mať druhé bábo, otehotneli väčšinou vtedy, keď to vzdali. A najväčší rozdiel medzi dvoma súrodencami bol 18 rokov - syn jednej maminky akurát oslavoval dospelosť a narodila sa mu sestrička - a s láskou ju chodil kočíkovať! Neboj, choď do toho, určite sa "zadarí"🙂.
@tinaorchid 2 a pol roka. Preco mas ist na laparoskopiu ?
@iinuska laparoskopiu preto, aby nasli nejaku pricinu, preco sa nam nedari ☹ . Ja sa aj tak obavam, ze tam nic nenajdu.
@tinaorchid ale zase cim menej najdu, tym lepsie. Vies ako to myslim. 😉 Ono vela robi aj psychika. Ja som strasne nedockavy clovek, no a to aj tak potom vyzeralo. Ale casom som si povedala, ze to necham tak, ved uz jedneho zdraveho krasneho chlapca mame, no tak si budeme uzivat inak...No a na dovolenke sa zadarilo
Baby, pridám sa aj ja, ak môžem. Dcérka bude mať cez leto 12 a ja by som strašne chcela ešte jedno bábo. Zatiaľ sa s mm nesnažíme, lebo som nečakane prišla o robotu, ale chcela by som začať snažilkovať niekedy cez leto, možno tiež na dovolenke... 🙂
@iinuska no asi aj my budeme musiet ist konecne na poriadnu dovolenku 😵 .
Aj ja si myslim, ze je to psychika, ale ja sa neviem vypnut a prestat na to mysliet.Tiez si hovorim, ze jedno dieta uz mame, ale ked babetka su take sladke a vonave.
🙂
@katarinakatka ohladom veku si nerob starosti. este si stale mladucka. aj keby si mala 35 tak je to vsetko v najlepsom "veku". 😉
perlicka (vyse rocna). bola som u kadernicky a ta bola tehotna. pytala som sa kedy caka a ci uz ma doma dieta. ona ze - caka chlapca a uz ma chlapca doma. tak som ju chcela potesit ze usetri na obleceni lebo babo bude dedit po starsom. vsetky jej kolegyne sa zacali smiat takze som hned vedela ze asi nie su "blizko seba". ona vravi - jej najstarsi uz ma vyse 20 rokov. tak tu je krasny priklad ze nikdy nie je neskoro.
baby ste moc zlate, dakujem za podporu a som rada že v tom niesom sama 🙂 🙂
@dana_l gratulujem k dvojičkam, to musí byť zlate mat dve deturence na raz
dnesna moderna doba uz dokaze vela, tak vam drzim palceky, aby si sa uz velmi skoro mohla zapojit do prijemnejsich debat...

@katarinakatka ahojky mam sice väčši odstup od 1pôrodu dcera ma 13 rokov a ked mala 9 začali sme sa snažit o 2dieťa a snažime sa už 4roky a nič tiež som si myslela že to bude jednoduche kedže už 1dieta mame ale ver mi po mojej skusenosti sa za tie roky mohlo vela zmenit aj v tvojom aj v manželovom tele tak som bola na gymde a začal kolotoč vyšetreni kde som nakoniec šla na laparoskopiu a mam endometriozu a manžel ma tiež problem tak asi nam ostava len ivf takže ked ti môžem poradit chod na gyndu nič ine ti neostava 😉