icon

Snaha snahovitá o dieťatko

lienka_9
4. aug 2020

Baby zaujima ma ze ak sa nahodou spermia uchytila a vajíčko bolo oplodnene pocas ovulky tak môžeme este sexovať aj po ovulacii? Viete ze aby sme to uchytene vajicko nejako nerozeusili ak by to bolo uz na dobrej ceste. Poraďte. Ci je najlepšie skúšať este aj po ovulacii každý druhý deň az kym by nedajbože neprišiel menzes alebo uz radsej sa nemáme snažiť po ovulke?

andreatytler
4. aug 2020

@jaskolka To je pravda. Transfer nie je priodzeny.
Citala som studiu, ktora hovori ze latky v spermiach mozu naopak pomoct uhniezdeniu, takze sex je dobry. Ja som si z toho zobrala ze nikto s urcitostou nevie ci je sex dobry alebo nie na uhniezdenie a udrzanie embrya v prvych dnoch a teda radsej som pocuvala rady z CAR. Mozno o 2 roky budu vsetky centra davat v instrukciach ze treba mat sex tak casto ako sa len da ale dnes je nazor taky ze sex radsej nie.

andreatytler
4. aug 2020

@lienka_9 Vela stastia v snazeni 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
4. aug 2020

@bambulienka25 áno, ale nie preto, že by mala ďalší sex po oplodnení... Aj keby ho mala len ten jeden jediný, oplodnujuci, a potom už nič, potratila by tiež. Teda nie z dôvodu, ako sa obáva autorka, ale jednoducho preto, že bol tam práve problém po chemickej stránke.

sunny8
4. aug 2020

Logicky a ako zistíš že si otehotnela počas ovulácie ? Čiže budeš mať sex v dobe ovulácie ked Možno otehotnieš ale po už nie lebo sa niečo stane ? Určite si počula že otehotnieť je možné aj mimo ovulácie. Môže sa zadarit aj po nej 🙂

catherinah
4. aug 2020

@sunny8 otehotniet mino ovulacie sa neda 😉

veronikaszabova
5. aug 2020

@sunny8 k tomu, aby si otehotnela, potrebujes ovulaciu. Co oplodni spermia, ked nebude pritomne vajicko??

sense
5. aug 2020

Nemaj strach co sa ma stat sa stane, ak mas byt tehotna tak budes...okrem toho nie kazda ovulacia a styk cez nu znamena tehotenstvo....to by nebolo tolko snaziliek....
A vela robi psychika....neprodukuj dieta .... miluj sa a mnoz sa.... co myslis preco je tolko "neplanovanych" deti....

sunny8
5. aug 2020

@catherinah da sa otehotnieť v podstate hocikedy len nie vždy je rovnako veľká šanca

catherinah
5. aug 2020

@sunny8 hocikedy moze byt ovulacia. Ale otehotniet sa da iba ak je ovulacia.

sunny8
5. aug 2020
mondolina
5. aug 2020

@sunny8
Nechápeš že musí byť prítomná ovulácia? To znamená " plodné dni".

catherinah
5. aug 2020

@sunny8 toto je presne to, co hovorim.

sunny8
5. aug 2020

@mondolina
@catherinah
Tvoja pravda môj pokoj 🙂 majte sa

mondolina
5. aug 2020

@sunny8
Tam už bol zlý nadpis v tom článku. Mal byť aspoň v úvodzovkách.

veronikaszabova
5. aug 2020

@sunny8 este raz - ako otehotnies, ked nie je pritomne vajicko?? Co oplodni spermia?? 🤦‍♀️

lienka_9
autor
5. aug 2020

Rozoberate tu ovulaciu, ale mna zaujimalo len to ze ak by som bola prípadne tehotna po vikende ked teda ovulka bola, tak ci este sa mozeme dokonca cyklu milovať alebo nie

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
lienka_9
autor
5. aug 2020

@bambulienka25 ďakujem, netreba to tu rozoberať viac

mondolina
5. aug 2020

@lienka_9
To je na tvojom uvážení a zdravom rozume.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
5. aug 2020

@lienka_9 Nevsimaj si tu svorku psov co na teba skocila. Uz som tu videla vela prispevkov od zien - snaziliek, ktore boli urazane a osocovane len preto ze sa opytali otazku, ktora sa zda smiesna tym zenam pre ktorych je tehotenstvo samozrejmost a prislo to bez vacsej namahy.
Ak pretrpis tych par virtualnych kopancov, doprcujes sa k radam a odpovediam, ktore ti pomozu.
Vela stastia.

lienka_9
autor
5. aug 2020

@andreatytler ďakujem ♥️

lienka_9
autor
5. aug 2020

@andreatytler ja mam pocit že niektoré ani nepochopili co som sa pytala 🙄

mondolina
5. aug 2020

@lienka_9
Ale pochopili.
Sex po ovulácii, po oplodnení , v 1.2.3 trimestri negatívne neovplyvní zdravé tehotenstvo.

veronika1234512345
6. aug 2020

@andreatytler ako ale človek môže vedieť, že to vyšlo? Ja som nemala ani šajnu že som otehotnela. Nesledovala som ovuláciu ani som nato nemyslela tak som bola pracovne vyťažená. Dokonca som cez víkend šla na červené víno veľa vína......a už som bola tehotná. Za pár dní rodím.
Podľa mňa treba žiť ako aj pred snažením lebo práve z toho sa nedarí človeku, lebo sa príliš upina.

andreatytler
6. aug 2020

@veronika1234512345 Ale ved jasne, ze o tom zena nevie ze ma 6 dnove embryo, ktore sa prave uhniezduje. Fakt je ze velka vacsina tehotenstiev sa skonci v prvych 2 tyzdnoch a zena o tom nikdy nevie, lebo pride menzes a emryo sa bez stopy odplavy.
Pravda je tiez to ze prilisne snazenie sposobuje stres, ktory moze zapricinit neplodnost ale je to marne, radit zene ktora velmi tuzi po dietati a nedari sa jej otehotniet uz 9 mesiacov aby sa uvolnila a zila ako pred snazenim. Len vtedy ked si zena povie, ze zivot bude fajn aj bez dietatka, tak sa prestane snazit a niekedy sa to prave vtedy podari... ale kolko je tajych zien, co sa lahko dokazu vzdat tuzby po dietati... neviem ci si to niekedy zazila, ale ta tuzba je uplne ina. Je to akoby biologicky zakodovane, rozum nad tym nema ziadnu kontrolu, je to ako pud, ktory sa neda ovladat.

Dam ruku do ohna za to, ze vsetky zeny ktore sa tu vysmievali na tejto teme nikdy nemali problem otehotniet a tiez dam ruku do ohna za to ze kazda zena ktora s tym problem mala, sa opytala samu seba presne tu istu otazku co sa opytala aj autorka.

veronikaszabova
6. aug 2020

@andreatytler predstav si, ze ja som mala pri druhom synovi velky problem otehotniet a predstav si, ze ma nikdy nenapadlo, ci mozeme porusit vajicko pri sexe 🤦‍♀️🤦‍♀️

mondolina
6. aug 2020

@andreatytler
Tak ti tá ruka akurát zhorela....
Snažíme sa rok a pol, pred rokom potrat....
Hlavne tie čo sa už dlhšie snažia vedia veľmi dobre čo píšu v tomto príspevku.