Snaženie o dieťa a okolie
Pekny večer, s priateľom sa snažime o dieťatko….Sme spolu už 10 rokov a od okolia samozrejme stale dostavame otazky, či už sa snažime, kedy planujeme a podobne..ja na tieto hlupe otazky nereagujem, pripadne vdaka mojmu daru rychlo a duchapritomne reagovat vždy odpoviem nejakú uštipačnu poznamku a dotyčný stichne. Partner ale tento dar nema a už niekoľkym svojim kamošom na tuto otazku odpovedal kladne, že ano pokušame sa 🙈 z čoho ja vobec nie som nadšena….späť to už nevezme, ani čas nevratime, ale dlhšie sa tym trapim, lebo viem, že to može trvať dlho alebo sa nedajbože niečo udeje a teraz už musia ľudia naokolo vedieť, že sa snažime 🙈
Mam ale otazočku, ako ste vy reagovali na podobne otazky od okolia? Priznali ste snaženie alebo ste nejako zahovorili?
Ďakujem.

My sme manzelia skoro 8 rokov, vo vztahu o par rokov dlhsie a ked sa niekto pyta, poviem, ze by sme deti chceli. Hlavne mladsi od nas (15-22 rocni), ktori si este neuvedomuju, ze nie z kazdeho styku bez ochrany vznikne dieta, tak sa pytaju, preco este nemame deti. Vtedy hovorim, ze sa nam este nenarodili. Nemam sa za co hanbit, dokonca sme nikdy nefajcili, pili sme len minimalne, nebrala som HAK, nemame nadvahu, takze nemam pocit, ze by sme si nejako sami pokazili plodnost.