Snaženie sa o bábätko a posunutá maternica

kvetinka568
15. feb 2021

Ahojte 👋. Snažíme sa o bábätko zatiaľ len mesiac a zatiaľ sa nám to nepodarilo. Viem že to môže trvať aj 1 rok pokiaľ sa to podarí... Naposledy keď som bola na vyšetrení u gynekológa, tak mi povedal že ťažko otehotniem z dôvodu že mám posunutú maternicu a dosť to ovplyvňuje snaženie. Poznám prípad kde má nemenovaná posunutú maternicu a otehotnela ani nie za mesiac snaženia. Má nejaký veľký vplyv na otehotnenie posunutá maternica? Mám aj malinkú nadváhu, môže to ovplyvňovať aj táto možnosť?
Ďakujem za všetky odpovede, poprípade poradenie. 🙂

jahodova01
15. feb 2021

ahoj, mam tuto diagnozu, resp. ja mam maternicu otočenú opačne, nie posunutú, lekarka mi povedala že to zvykne mať vplyv, no čakám tretie bábo, prve dve sa nam podarili na prvý pokus a tretie ani nevieme kedy :D myslím že od toho záleží ovela viac faktorov nie len posunutá maternica.

volterra
15. feb 2021

@kvetinka568 neviem, čo je posunutá maternica, ale ak myslíš otočenú maternicu, tak ja ju mám otočenú asi od narodenia a mne sa podarilo otehotnieť 3x, vždy nečakane. Po každom pôrode mi doktor sľuboval, že už sa určite otočí správnym smerom, do dnešného dňa ju mám stále rovnako a keby som si nedala urobiť sterilizáciu, tak rodím každý rok jak jabloň.

elenita
15. feb 2021

@kvetinka568 Ja mam otocenu maternicu dozadu a otehotnela som 2x, oba razy na 1. pokus...

majamat
15. feb 2021

ja mam maternicu dozadu a 2x tehu a vzdy na prvy cyklus.

petamich
15. feb 2021

neviem co je posunuta, o tom som este nepocula, kazdopadne moja mamina ma cely zivot otocenu a mna pocali v 16tich ani nevie ako, posledneho brata mala v 40tke ani nevie ako 🙂 spolu ma styri deti, snad to nebude take zle 🤞🏻 zrejme to ovplyvnuje viacero faktorov

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre