Snažilkovanie o dvojčatká
ahojte babule,s priatelom strasne tuzime po dvojickach.Docitala som sa ze po vysadeni HA je vacsia pravdepodobnost na dvojcatka.Brala som HA asi 2,5 roka minuly rok som ju po lete vysadila a v marci som ju zacala znova lenze som ju vysadila v aprili koli problemom asi mi nesadla a vlastne od aprila nemam menstruaciu uz tyzden 2 tydne cakam na nu a nic.Myslite ze este teraz sa mozme posnazit o babatko?Je teraz ta sanca ked sa mi uvolnia 2 vajicka naraz? A este som sa docitala ze je vacsia pravdepodobnost v lete :D
a preco tak velmi tuzite po dvojcatach?
@marianna2710 Ja som otehotnela hned po uzivani HAK a mam jedno deta. Sancu mat jednovajecne dvojicky maju vsetky zeny rovnaku. Dvojvajecne by si skor mohla mat vtedy, ak sa to u vas v rodine dedi...pretoze schopnost zenskeho tela produkovat pocas cyklu viac ako jedno vajicko je vrodena. Vyssiu sancu mat dvojicky maju tiez zeny po 30-ke a zeny ktore maju uz za sebou jedno alebo viac tehotenstiev. Aspon tak som sa docitala...cize podla mna to sama velmi neovplyvnis. To s tym letom bue uplna blbost, kedze to zavisi bud od dvoch vajicok samostatne oplodnenych (pri dvojvajecnych), alebo pri nie celkom normalnom deleni buniek (jednovajecne)...na to rocne obdobie vplyv nema 🙂
tiez by ma zaujimal dovod preco dvojcata?
podla mna je lepsie mat jedno a s odstupom casu druhe. Viacej si to vychutnas, ako dve naraz. Jedno spi, druhe je hore, a pokial prvy rok nemas niekoho k sebe, kto ti pomoze, tak budes len unavene klbko nervov.
@marianna2710 Akurat som ti poslala odpoved, ale uz sa ti 2. tema zamkla. Som prekvapena z takejto temy. Najprv by ste mohli ist na vypomoc do rodiny, kde uz dvojicky ci trojicky maju a potom sa o nieco snazit. Ako je dobre mat sebavedomie a chciet mat vela deti, ale co tak sa najprv zosobasit a snazit sa uz s manzelom? Co ked nevyspaty priatel ta necha s dvojickami samú? Najprv si pripravte hniezdo a potom potomkov. Mozno sa mylim, ale mam taky dojem, ze ste mladucki a vidite svet este belaso ruzovo. Co viete o detoch a o dvojickach, ze ste taki hrrrrr do toho? Ale dobre, nech sa vam dari. 🙂
@marianna2710 Ja Ti poziciam na tyzden moje dvojicky a uz ani snazilkovat nebudete... 😀
to by som aj ja chcela poznať takú metódu pri ktorej sa daju spoldiť dvojčatá 🙂 ako ti Boh nadelí tak budeš mať ja by som chcela tiež ale čo človeku to asi musi byť aj geneticky dané ... v našej rodine sme mali dvojčata ale bohužial skončilo to potratom☹ bohvie či by to aj na mna alebo segru "skočilo" 😀 držim palce nech sa podari ako si praješ 🙂
No, ja som po 30-tke, po dlhorocnom pouzivani HAK a dvojcata nemam (nastastie 😅 ) Stacia mi moji aj po jednom 😝
"Ovplvynit" sa to da asi iba pri IFV, ked vkladaju 2 embrya a obe sa uchytia...
aj ja chcemmmmm dvojky 🙂)))))
@marianna2710 ahoj, ja som brala HAK 3,5 roka 15 mesiacov od vysadenia HAK som otehotnela, no nie z dvojčatami...Nechcem ťa sklamať, ale podľa toho čo mi povedal môj gynekológ, tak HAK nemá žiadny vplyv nato, že je väčšia pravdepodobnosť otehotnieť z dvojčatami, ale sú lieky, ktoré to môžu ovplyvniť (no tie predpisujú keď sa nedarí otehotnieť, alebo na upravenie cyklu)...No z vlastnej skúsenosti ti môžem povedal, len toľko - u mňa je väčšia pravdepodobnosť na viacpočetné tehu, pretože moja mamina predo mnou potratila dvojíčky, brala som aj lieky, pri ktorých sa možnosť viacpočetného tehu zvyšuje a nepomohlo ☹ teraz som 3-krát tehotná a vždy som bola tehotná len z jedným bábätkom...
ale držím palce nech sa ti to splní a budeš mať vytúžené dvojčatá 😉 🙂
ja som brala HAK 9rokov koncom januara som vysadila a v juni som uz vedela ze som tehotna ale iba 1babo, sestra mala 1dieta a po 2 rokoch opat otehotnela ale nic neuzivala a ma krasne dvojicky a to je len zhoda nahod, pokial viem tak sa to skor stava pri umelom oplodneni ze sa pritrafia dvojicky
kupte si na ciernom trhu (aj tu na MK je tema na predaj, darovanie) tabletky ktore sa pouzivaju pri IUI prve 2 tt pred ovulaciou, kde sa vstrieknu spermie do maternice ( to vam zabezpeci manzel), a sanca na dvojcata a viacercata je vacsia ako pri ivf. tieto hormony dozrievaju viac vajicka 2,3 aj viac naraz. 😀

Ako Boh zadelí tak bude 😉