Snažilky 2017
Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

@nadej1111 keď je ovu ja po ms treba si všímať je taký priesvitný natahovaci a vtedy je dobré sa snažiť
Všetky tehulky,druhorodičky...Mám na vás otázku? Prvé tehu a druhé tehu...mali ste rovnake príznaky? Zvracanie,únava,bolesti,nechutenstvo....pýtam sa preto že pri synovi som silno zvracala do 16 tt. Neviem.si predstaviť ako teraz budem fungovať ako matka. Vtedy som len ležala,spala,plakala a čakala kedy prestanú nevoľnosti. Za každý názor ďakujem
@mirkovci no ja som sa tohto tiež bála,pri malej som vracala od 5tt do 18tt vkuse,mohla som len vyvar a roibos čaj,veru som casto plakala uz od vyčerpania,aj žalúdok ma riadne bolel. Teraz síce zajtra zacinam len 8tt,ale vôbec mi nie je zle,akurát kuracie mäso mi smrdi a do ust ho nedám,inak vôbec nic. Zato únava neskutočná. Takže prvé tehu vracanie,bolesti v podbrusku na ms,tocenie hlavy. Druhé zatiaľ brutálne bolesti noh,bolesť hlavy,zaspávam uprostred vety. Ale je to omnoho znesiteľnejšie ako to vracanie. A spoločný priznak je ze ma taha v slabinach na nohách...
Zienky, mne to skratka neda, ta moja anovulacia. Stretli ste sa niektora s tymto:
1. Mam pravidelny cyklus 26-27 dni
2. Od polovice cyklu mam vzdy bolesti v podbrusku+bolestive citlive prsia
3. BT, hoci nemeriavam pravidelne, mam vzdy v druhej polovice cyklu vyssiu ako v tej prvej
4. Ovu testy vzdy vyjdu negativne a vytok mam husty, biely a nie forma bielka
5. Mudr mi na sone potvrdila ze folikul mi nedozrel tento mesiac a predpokladam ze ani minule
6. Kym som nebola na umelom a nebola stimulovan - cca pred rokom, mala som ovu aj podla sona aj hlienu.
Dufam, ze nie som otravna, ja len anozaj neviem, co si uz pocat, aby som aspon chapala, ze o co ide a ako si pomoct. Myslela som ze ked mam cyklus pravidelny tak ze anovulaky nie su moj pripad😞😞😞. Prosim, poradte mi. Dakujem.
@pupu6 a hormonalny profil máš v poriadku? Ja som doteraz mala ako ty pises...1.Vyššiu bazalnu teplotu po Ovu 2. Biele Ovu testy ...Dala som si urobiť hormonalny profil a zistil sa vysoký prolaktin ktorý spôsobuje anovulaciu. Dali mi lieky na zníženie , ktoré beriem 2 mesiace. Prolaktin sa znížil a tento mesiac som mala prvýkrát pozitívne ovu testy. Hormonalny profil som si dala urobiť u svojej gyn...V Car mi na základe hormonalneho profilu nepovedali že mám vyšší prolaktin.
@pupu6 áno v CAR povedali 3 deň cyklu ale moja gyn tvrdi že je dôležitejší brať hormonalny profil na 21 deň cyklu. Takže idem na budúci týždeň na kontrolný. Hormonálne profilu veľmi nechcú robiť, mám pocit že im to poistovna veľmi neprepláca. Aj minule na endokrinologii má odbili a na gyn sa sestrička prezradila.
@sussah no teda, dakujem za info. Na idem v pondelok zasa na sono, tak si budem pytat HP dalsi. Toto je najhorsie, lekari len rataju bodiky, ktore su im preplatene a clovek aby bol sam sebe radcom. Najviac ma stve ze ani po takom case stale nemam odpoved ze preco sa nam nedari otehu. Potom su mnohe snahy marne. Keby som vedela kde je problem, mohla by som riesit konkrezny problem. Takto je to fakt na psychiku. A hlavne z kazdej strany len pocuvam, aby som bola v klude...
@pupu6 hej aj mňa v Care presvedcovali, že nevyšlo to lebo som asi nebola v pohode. A pritom práca bez stresu a celý čas som relaxovala v záhrade,čítala si a vôbec nestresovala. Tak ja už neviem ako viac mám byť v pohode. Namiesto toho aby hľadali príčinu. Človek si musí hľadať príčinu sám po internete a žiadať vyšetrenia cez obvodnú gyn. Nikto ti nepomôže. Je to teda riadny biznis. Najlepšie na tom je že na endokrinologii mi dali silne hormonálne tabletky na zníženie toho prolaktinu a že žiadne testy už robiť nebudú a mám sa ukázať o pol roka! A predsa mi to nedalo a išla ku svojej gyn a poprosila kontrolu prolaktinu po mesiaci a brutálne sa mi znížil po mesiaci. Tak ja neviem že na endokrinologii im nevadí ,že pol roka sa zbytočne budem napchávať hormonálnymi tabletkami. Banda jedna! Takú mám zlost na niektorých lekároch že hruza!
@sussah Ty si zlata! Je to tak. Aspon ze tu sa clovek moze bez ostychu porozpravat. Lebo uz si pripadam ako cvok. Nie som zatazena temou dieta, ved mam aj pracovny zivot, rodinu a kamaratov, zijem tak ako sa mi paci ale vysostne ma hneva, ze ma lekari odbijaju a ze fakt neviem, v com je problem. Keby som prave to vedela, vedela by som sa zmierit s osudom a napriklad by sme si dieta aj adoptovali. Ale tato "neistota" to je des. Drz sa, budem na Teba mysliet, aby sa Ti vysledky zlepsili😘
@pupu6 ďakujem 😊 Len sa nenechaj odbiť a keď niekto nieje ochotný tak choď o dvere ďalej. Nemáme zase toľko času, aby sme sa nechali odbiť na niekoľko mesiacov,rokov niekým neochotnym. Im je to aj tak zďaleka jedno. Ak si ešte neabsolvovala zakladne vyšetrenia ako - genetiku, reprodukčnú imunologiu, hysteroskopiu,hematologiu, endokrinologiu, tak je dobré si ich doplniť. Človek nikdy nevie,kde sa nájde nejaká príčina. Držím palce 😉
@zuzu2901 ja tak isto už 2 týždeň prsia plne a bradavky citlivé a dnes som robila test a vyšli // tá druhá samozrejme ešte je slabšia....Takže mohlo to vinst konečne aj vám // 😉
@mirkovci vôbec ja už 2 deti mám ale bola som tehotná viac krát a vždy to bolo iné prvé bolo najhoršie tiež som vracala dosť dlho a bola som na infúziách a druhé také mierne nevracal som len taká tazoba zo začiatku a káva a mäso som nemohla cítiť.....A tretí krát žiadne príznaky ale o to som bohužiaľ prišla a teraz som verím tomu znova tak uvidíme 😊
Takze nase snazenie sa dopadlo uplne inak ako som cakala. Mimomaternicove tehu ☹ . Som z toho mimo uz dva tyzdne. Nespim , nejem, pristihnem sa pri tom ako sa za to vinim v myslienkach. Partner ma podporuje ale nejako to neviem rozdychat.
@ivushka0209 som na tom podobné..Len mne t ešte 100% nepotvrdili..Čakáme a a sstagnujeme.ako sa ti to prejavilo??
@alilka praveze nijak zvlastne . Meskal mi cyklus tak som urobila test. Najprv negativne potom pozitivne. Tak som to nechala tak. Pptom mi zacalo byt zle cez vykend . V nedelu bolest brucha tak v pondelok som isla k lekarovi spravil vysetrenie a ked som videla ze sa neusmieva ako vzdy vedela som ze je nieco zle ale az toto som necakala.
@ivushka0209 ale ty si uz aj po zákroku??Mne sa to už ťahá mesiac a stále behám len na odbery zo zbalenou taškou na príjem v prípade potreby .Je to celé na hlavu..Ja bolesti nemám žiadne len som spinila,už aj to prestalo..Už neviem čo od toho čakať..Je to smdes čo sa v tejto dobe deje..Chceme byť len maminy a nakoniec to takto skončí 😞😞 a neobvinuj sa,toto nedokáže nik ovplyvniť 😖😖
@alilka ano uz mam po. Lekar mi hovoril ze uz sa to vyskytuje u 1 zo 100 zien . Niekedy si to zeny ani neuvedomuju . . Ale este nemusi byt vsetko sttatene u teba . Dlho si spinila ?
@ivushka0209 aj vajickovod ti vzali?Áno spinila som skoro 2tyzdne..Ale u mňa to bolo celé zložité od začiatku 😊 áno vidím že sa to často stáva..Je to hrozné.
@alilka doktor mi povedal po zakroku ze nie . Ze vajicko uz odumieralo ze by doslo k potratu . Buduci tyzden idem na kontrolu tak uvidim co mi nove povie . . . Lekar ti aj hovoril ci ti stupa hcg hormon nejak menej ? Ci sa k tomu nejako nevyjadril ?
@ivushka0209 to je super že ti aspoň vajickovod ostal 😊. Môžte sa snažít znova..Áno ja si chodim každý druhý tretí deň sama po výsledky HCG..Mala som prv 35 o 4dni 26..Uzavreli to že je to potrat..Bez kontroly nič..Po týždni a pol som došla k doki že už 4dni spinim či je to ok..Zas vzala krv a HCG bolo 84..Potom 124,185 a naposledy 219..
@ivushka0209 vraj by malo stúpať dvojnásobne každý druhý tretí deň..Tak má strašia mimomaternivovym..Ale ja bolesti nemám tak sa nechcem nechať len tak odbiť a dať si vybrať vajickovod..Tebe ako stupAlo HCG?

Dievcence,tak dnes rano sa mi konecne objavil smajlik na ovu teste😉styk sme mali vcera vecer,tak teraz mame to este aj dnes poistit??ci ako??