Snažilky 2017
Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

@tifinka ja ked som brala prvy krat clostil 1xdenne a nasadila som pritom inofolic, tak na mna to neucinkovalo dobre. Myslim ze inofolic mi urobil zle, lebo na 4 dni sa mi zastavil uplne rast folikulov a este o 1mm sa zmensili. Inokedy uz 13 dc mali 20mm a vtedy az 16 den som mala len 18mm. Takze to mohlo vselico ovplyvnit. Neberies aj ine doplnky?
Cawte baby chcela by som radu 6 rok sa snazime o babatko mam polycysticke vajecniky vela muzskych hormonov zacala som uzivat prvy mesiac gynex chcem sa opytat ze ci mi neviete poradit niejake bylinky alebo nieco co by oťukalo vajecniky aby neboli lenive tak tiez mam problem s ovulaciou vobec ju nemam lekar mi dal clostyl ale nic nepohlo to vo mne lekar nas odporucil na IVF ale ja stale verim ze moze prist tehotenstvo prirodzenou cestou za kazdu radu vopred dakujem
@simkamatko ja mám tiež PCO, ale IVF nám dr. dal ako úplne poslednú možnosť. Najprv sme začali od tých najjednoduchších možností a vyzerá to tak, že vyšlo nám druhé IUI. Na tie vaječníky neviem čo odporúčiť, ja ich mám tiež také plus anovulačný cyklus, s týmto mi pomohli len a len lieky..
Milé snažilky,
rada by som vás pozvala na jednodňový workshop - (NE)PLODNOSŤ - ktorý je zameraný na plodnost ženy, možnosti riešenia problému s otehotnením z pohľadu fyzioterapie, psychosomatiky, klasickej medicíny a alternatívnej terapie. Obsah worhshopu je rozdelený na dve časti – teoretickú a praktickú časť s cvičeniami na zvýšenie plodnosti.
Témy workshopu:
o Plodnosť, možné poruchy plodnosti a ich príčiny z pohľadu fyzioterapie
o Menštruácia a ovulácia – ako ich priebeh súvisí s plodnosťou
o Psychosomatika – vplyv psychiky na naše zdravie, vznik ochorení, ktoré nemajú príčinu na telesnej
úrovni, možnosti riešenia psychických príčin neplodnosti
o Ako môžeme zvýšiť plodnosť pomocou stravy, byliniek, cvičení, práce so stresom a životosprávou
o Terapie neplodnosti z pohľadu fyzioterapie a ďalších medicínskych oborov
o Odborné informácie k tématu umelého oplodnenia
o Cvičenie podľa Ludmily Mojžíšové
o Cvičenie panvového dna, ktoré má priamu súvislosť s plodnosťou
o Relaxačné a dychové cvičenia, vedomý dych
Pred rokmi sme si s manželom prešli : dve inseminácie, dve umelé oplodnenia a jedno mimomaternicové tehotenstvo. Neuspokojili ma odpovede lekárov prečo nemôžem otehotnieť, nátlaky na dalšie podstupenie ivf ako jedinu cestu, v ordináciach same letaky pre tehotné a žiadna informovanosť a dalšie možnosti pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť. Preto som sa ako fyzioterapeut, ale hlavne ako žena túžiaca po dieťatku, vrhla do skúmania možnosti podpori plodnosti žien a hľadania odpovedí na otázky PREČO nemôže žena otehotnieť. Rozhodla som sa pomáhať neplodným párom a zdielať svoje poznatky a skusenosti, bo cesta za dieťatkom je niekedy trnistá.
V ucelenom workshope sa dozviete vela informácii, navodov, moznosti ako podporiť svoju plodnosť a dozviete sa čo sa deje v našom telíčku keď nemôžeme otehotnieť.
https://www.facebook.com/events/326472847755959/
http://www.jogaradosti.com/blog
S láskou Nikoleta
Dobry vecer dievcata 🙂 Mam otazocku. Som 4 den po ovu a dnes ma tak jemne pobolievalo podbrusko, akoby pri mrche len slabsie. Myslite ze by z toho mohlo nieco byt? Snazim sa nato nemysliet, ale viete, ked raz chcete, neda sa nemysliet 😅 😔
@simkamatko No pokial viem, tak Inofolic je vhodny na PCO. Resp. ine produkty s obsahom Inozitolu. To ti lekar neodporucil? Drzim palce! 🙂
@peppermint neodporucil vobec pijem macu gynex a vytex jahnaci gynastam ale zatial nic ziadne odozvy
@simkamatko Ja by som to na tvojom mieste skusila ako moznost. Viem, ze v skupine snazilky ho baby odporucaju na PCO. Drzim moc palce!
@nela25252 Vidom tam, zial, len ruzovy flak-akoby sa test roztiekol. Ale 10 dni do ms je este hrozne skoro na test. To by sa vajko este nestihlo ppriadne uhniezdit. Skus neskor. Ale najskor 4 dni pred ms.
Tak dievcata idem s velmi zlou spravou. Akurat mi prisli povedat ze z 13 tich folikulov neziskali ani jedno vajicko 😢 uz som si porevala. Teraz musi byt mesiac pauza a potom mozeme skusit nativ. Ze niekedy sa stava ze pri clostilbegyte ta stimulacia neurobi dobre. Takze 600 eur za lieky, benzin a narkozu je fuc a mozem ist domov so slzami v ociach 😢
Baby študujem psychológiu a zo všetkých síl zháňam respondentky, ženy nad 30, ktoré ešte nemajú bábo. Ak by ste venovali pár minut môjmu dotazníku bola by som Vám veľmi preveľmi vďačná. A držím každej jednej z vás prsty! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecy6m...
@tifinka
@tamarka9 neviem ci to je ich chyba baby, lebo stimulku som mala standardnu ako davaju vsetkym. Oni nemozu ovplyvnit ci nieco vo folikule bude. Mozno aj preto sa nam nedarilo prirodzene, ze uz mam prazdne folikuly. A im som teraz platila 220 eur za stopnute ivf, za narkozu a lieky a lieky na stimulku boli 320 eur co som kupovala a 4x benzin a dialnicne znamky. Takze asi 650 eur a vsetko bolo zbytocne. Cakat musim mesiac aby sa mi upravil cyklus, lebo ze po stimulke niekedy prva ovu ani nepride. Potom mozme skusit native. A ak aj vtedy bude prazdne, tak je asi koniec. A to sme vyzerali zdravi. Ovulka, spermie, hormony vsetko ok. Takze mose byt aj takto pes zakopany a ani zena nemusi vediet preco to nejde kym jej odberom nezistia ze ma prazdne foliky 😕

@tifinka každý jeden mesiac 😁 a dokonca ten tretí mesiac som mala úplne malé vajka,dr mi povedala že vyzerá to tak že ovu ani nebude a v ten mesiac som otehotnela..Neviem kedy sa presne robí tá laparka,ale nemáš sa čoho báť,nieje to nič strašné..Neboli to ani nič..Mne robili laparku 5rkov do zadu a po zákroku som len malá bolesť brucha ako počas ms..Ozaj je to rýchly zákrok a bezbolestny 😉😉 vo sa vlastne tak bojíš?