icon

Snažilky 2017

zuzu2901
10. dec 2016

Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

sticker
tonjadabik2
25. júl 2017

@alilka ajoj mojka no coto pozeram za krasne testiky? No tedaa no vidis tak je to tam no vidis. Gratulkaaa mojaaa. Juuj sa tesim ty aj ejuska si to zasluzite. Som stastna ze ste stastne. 🙏 nech ti vsetko dobre dopadne. ❤

simka2433
25. júl 2017

@marisse2428 podla mna uplne🙂

simka2433
25. júl 2017

@janasp28 budeme robit vsetko preto aby sme nase srdiecka donosili v poriadku🙂

sophinka17
25. júl 2017

@alilka vidiiiis kraaasne tmavnu testiky 🙂 drzim velmi velmi palce ❤

janasp28
25. júl 2017

@tonjadabik2 ahoj...a bola si spokojna?

janasp28
25. júl 2017

@simka2433 veru budeme...ja zrejme budem musist ist na marodku lebo nevladzem nic...nizky tlak mam a ked chvilku nieco porobim tak uz mi pride nevolno...zatial mam dovolenku do konca tyzdna este....akurat mam vycitky lebo dost mi byva tazko od zaludka a dala som si nealko pivo...tak snad neuskodi...

simka2433
26. júl 2017

@janasp28 ja tiez nad tym rozmyslam ale stale neviem ze co:( chcela som este usporit nejake peniazky aby sme mali trosku lepsi start ked sa narodi aj drobec to tusim vycitil ze takto rozmyslam lebo uz druhy den mi nie je zle a dokonca mi zacina chutit jedlo🙂 no do septembra este cas tak uvidim co bude trosku neskor🙂

janasp28
26. júl 2017

@simka2433 ja tiez premyslam ci ist ci neist marodovat...ale pred dovolenkou ked som.este robila som nemohla vydrzat v robote..take migreny ma chytali a teraz mam problem s tlakom...asi mi tie peniaze nestoja za to aby som ohrozila nase vytuzene babenko....radsej sa uskromnim..posetrim aj s marodky ale viem ze budem doma v pohode a bez stresov

jajoda
26. júl 2017

Ahojte dievčatá, dlhšie som nepísala žiadny príspevok, ale bola som len pozorovateľ vašich osudov. Náš príbeh začal 8-mesačným snažením o dieťatko, až sa to nakoniec podarilo. Bola to neskutočná radosť uvidieť vytúžené // čiarky na teste. V 6tt nastali komplikácie, začala som krvácať, bola som v nemocnici. V 7tt som počula biť srdiečko, bola to najvačšia radosť v živote, prepustili ma z nemocnice. V 9tt som zase začala krvácať, ale už to nemalo taký šťastný koniec, v 10tt bola moja diagnoza missed a nasledovala kyretáž ☹ Bol to najhorší zážitok v živote, nikomu to neprajem zažiť. Veľmi ťažko som sa z toho spamatávala, po večeroch plakala... Pridala som sa k vám opať, lebo chceli by sme začať snažilkovať, teraz v nádeji, že naše snaženie bude mať šťastný koniec.

katusikkk
26. júl 2017

@jajoda

Vela sil Ti prajem a aby si uz coskoro drzala v naruci maly uzlicek 👶

amelie2017
26. júl 2017

@simka2433
@janasp28 dievcata, ak vam mozem poradit,alebo povedat svoj nazor, ak nemate vyslovene problemove tehotensto, ako otvaranie sa ci nizsku placentu alebo nevraciate kazdych 10 minut a vasa praca nie je extra narocna- dlhe hodiny na nohach ci manipulacia s tazkymi predmetmi, radsej by som skusila pracovat. Ja som v 21. tyzdni a nerobim- mala som sezonu robotu od aprila do konca oktobra ako veduca restauracie- min 12 hod na nohach s jednym volnym dnom do mesiaca, tak som nenastupila, ani mm si to nezelal, ale umieram od nudy. A to nie som na pn a mozem ist kde chcem kedy chcem. Na pn obmedzene vychadzky, byt stale zavreta doma..je to dlha doba, treba si to zvazit. Pripadne pn na prvy trimester ak su velke nevolnosti, ale potom radsej na chvilu do prace.

tonjadabik2
26. júl 2017

@janasp28 a s cim???

simka2433
26. júl 2017

@amelie2017 dakujem moc za radu!!!🙂 mne sa kvoli napinaniu nieco oddelilo ale vyzera ze uz je to ok. Ja budem mat novu zmluvu od septembra som ucitelka a budem mat znova prvakov. Je to drina s nimi tie prve mesiace a ak budu ako predosle deti z inych tried tak ani za sk.rok sa nevrapcu do koze:( a vtedy je to vazne na nervy... toto je to preco rozmyslam ci ist ci neist:-/

simka2433
26. júl 2017

@amelie2017 a ak pojdem na rizikove tak tym padom musim ist na urad lebo budem nezamestnana:-/

nivea777
26. júl 2017

@simka2433 preco by si bola nezamestnana?

nivea777
26. júl 2017

@simka2433 rizikové= PN,PN znamena ze budes doma a budes dostavat peniazky a nebudes musiet ist na urad

myskahryzka
26. júl 2017

@simka2433 Podpis v septembri zmluvu a chod na rizikove. Neber ohlad na nikoho. Nech dostanes aspon nejake peniaze..

nivea777
26. júl 2017

@myskahryzka narok na peniaze bude mat aj ked jej neprdlzia zmluvu

myskahryzka
26. júl 2017

@nivea777 Ano, ale ona nema zmluvu momentalne. Aspon tak som to pochopila. Je ucitelka a v juni jej zmluva skoncila a nova bude az v septembri. V 7 dnovej ochrannej dobe nieje, takze potrebuje novu zmluvu.

nivea777
26. júl 2017

@myskahryzka ak zmluvu nema tak by som urcite pockala do septembra ako radis ty,podpisala novu zmluvu..prvy tyzden odrobila a isla na PN.. ked vobec nenastupi tak zial ani MD nedostane,ak teda skoncila zmluva a ona este tehotna nebola
@simka2433

myskahryzka
26. júl 2017

@nivea777 Ved hej. Presne tak som to myslela. Nemoze jeden den podpisat zmluvu a hned ist na PN. Par dni v praci vydrzi urcite. Stoji to za tie peniaze, ktore by inak nedostala.

amelie2017
26. júl 2017

@simka2433 inak mas zmluvu do konca juna ci augusta?? Nie je nahodou to do konca juna uz nelegane?? Ci sa to stale praktizuje?? A s tymi detickami chapem, ja som tiez vystudovala ucitelstvo, sice pre druhy stupen a sš, ale to niekedy este horsie. A daju ti vlastne novu zmluvu, ak zistia, ze si tehotna? Ci planujes oznamit az neskor?? Ach jaaj, ako je chlapom dobre, nemaju taketo problemy. Ja som si nasla skvelu pracu- recepcnu v muzeu a nakoniec kvoli tehotenstvu nic z toho.. no a vlac sa po sudoch, nemam na to nervy, nastastie mm zarobi, ze sa nemusim chviet strachom, aj ked lahke to nie je a ani nebude.

nivea777
26. júl 2017

@myskahryzka inak,este je moznost zaplatit si DNP z maxima, a ist na PN,ak teda ma 270dni NP splnene..sice PN bude minimalna ale materska by bola okolo 1200e..len to musi spravit hned teraz aby stihla 26t

radka1992
26. júl 2017

Dievčatá zaujala ma vaša debata, moja sestra tiež dostala výpoveď, a tým pádom v deň pôrodu, keďže bola na UP tak dostala len rodičovský, ale neskôr som sa dozvedela, že ak by si v deň pôrodu zaplatila zdravotné a sociálne, tak by materskú dostala, lebo za posledné dva roky mala odpracovaných 270 dní.

nivea777
26. júl 2017

@radka1992 v den porodu nie.. stacilo keby si den pred nastupom na MD alebo tyzden pred nastupom na MD zaplati jeden den/pripadne ten tyzden DNP a mala by narok na matersku,sice z minima t.j. okolo 300e -315e nechce sa mi ratat presne..ale vzdy lepsie ako 203/213 e rodicak

simka2433
26. júl 2017

@amelie2017 ja mam zmluvu do augusta lebo som len prvy rok ucila dovtedy som studovala a musela som mat adaptacny rok no aj tak mi daju zmluvu zase len na rok lebo je tam dostatok ucitelov a mns tam maju len na vykrytie jedneho mac.dvoch rokov. Je to komplikovane na vysvetlovanie.. a zas nechcem byt chrapunska a v septembri povedat tak hladajte si za mna nahradu mate nato tyzden lebo ja odchadzam. Vychadzaju mi vo vsetkom v ustrety a preto nechcem byt taka...je to vazne zlozite:-/

nivea777
26. júl 2017

@simka2433 tak chod na PN este v case ked budes zamesntana,cize koncom augusta alebo najneskor 7 dni od skoncenia PP aby si mala narok na platenu PN,zotrvaj na PN do nastupu na MD a na MD musis nastupit presne 6tyzdnov pred TP,ani o den skor inak stratis narok na matersku z ochrannej lehoty

simka2433
26. júl 2017

@nivea777 dakujem moc za radu!!!!!! Cenim si tvoju snahu a snahu ostatnych bab!!!;) dakujem vam

nre223
26. júl 2017

Ahojte,co si myslite ??V sobotu mam dostat menstruaciu,test som robila rano..viem,ze je to velmi slabe ,ale ja tam vidim kanalik..

katusikkk
26. júl 2017

@nre223
Je to tam 🙋