icon

Snažilky 2017

zuzu2901
10. dec 2016

Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

sticker
susinka2901
25. sep 2017

@tonjadabik2 ahoj no co mrcha dorazila nakoniec ci dala si pauzu na 9 mesiacov? 😉

tonjadabik2
25. sep 2017

@susinka2901 ajoj ale neviem asi pride o 9 mesiacov..ak bude vsetko ok..

susinka2901
25. sep 2017

@tonjadabik2 jeeeej super gratulujem Vam 💙.Drzala som ti palce 😉

tonjadabik2
25. sep 2017

@susinka2901 jeej Dakujem velmi pekne. len sa mi zdaju byt slabe tie ciarky obidve

susinka2901
25. sep 2017

@tonjadabik2 a kolko dni ti to meska uz? Tak niektore zienky maju // ciarky az po tyzdni meskania.Takze podla mna sa neboj.Dolaezite je,ze tam su 💙.Silno drzim palce a kedy ides k lekarke na potvrdenie tehu? 😉

matik7
25. sep 2017

@tonjadabik2 ved si sprav aj iny test, darmo budes teraz rozmyslat ci su ciarky slabe alebo silne..mne ked vysiel prvy pozitivny, hned som robila dalsie dva😂

tonjadabik2
25. sep 2017

@susinka2901 uz 4 den hahaa-- meska praveze neviem kedy mam ist asi az o dva tyzdne

@matik7 hej spravim aj iny len musim kupit

susinka2901
25. sep 2017

@tonjadabik2 urcite zosilneju este ciarky.Po 2 tyzdnoch meskania by si mohla uz ist,ak sa nemylim 😉

tonjadabik2
25. sep 2017

@susinka2901 taze az buduci tyzden alebo az tyzden po nom..

juraja547
25. sep 2017

@trblietava snazime sa asi 5 mesiacov

susinka2901
25. sep 2017

@tonjadabik2 tak nech je vsetko v poraidku a ciarky silneju,drz sa 💙

tonjadabik2
25. sep 2017

@susinka2901 Dakujem ti cvelmi pakne Cmuk

mimiqa
25. sep 2017

@susinka2901 ahoj moja..ten prefuk je super vec daj si to urobit chod do Kocha....kamoska nemohla tiez otehotniet vsetky mozne testy uz vybavovanie na umele a sup sla na prefuk a hned na dalsi mesiac sa zadarilo a uz ma mesacneho cervika doma...ja som ok...uz cakam na papiere od poistovni a sup na ivf....Simka rastie xixi

sibrez
25. sep 2017

Ahojte. Chcem sa ku vám prikmotrit dúfajúc že mi pomôžete a poradíte. Totiž od od začiatku roka sa nám stále nedarí . Doktor mi robil folikulometriu a zistil že folik dorástol ale nepraskol. Avšak povedal že mám sa ešte ďalšie dva mesiace snažiť a ak bude problém v podobe nepravidelného cyklu mám prísť. Som z TT. Myslíte že by doktor mohol urobiť aj viac ? Že mám žiadať viac ? Ďakujem vopred . Mám 25.

mimiqa
25. sep 2017

@sibrez urcite ano..trvaj na vysetrenia...pekne hematologicke by so aj sla...nex pekne ta posle a porobi vsetko

ejuska2586
25. sep 2017

@sibrez Bežné snaženie u tak mladej baby je do pol roka tuším. Keďže sa Vám nedarí už od začiatku roka, tak by som isto trvala na tom, nech ma pošle na vyšetrenia. Zvykne sa robiť hematológia, genetika, príp. reprodukčná imunológia, ale na tej si doplácate.

sibrez
25. sep 2017

@ejuska2586 a môžem poprosiť gynekológa teda o posunutie na ďalšie vyšetrenia áno ? Úprimne mne sa jeho postup nepozdával. Že mám čakať.

ejuska2586
25. sep 2017

@sibrez No, ja som požiadala, ale my sme potrácali. Ale podľa mňa áno. Keď je férový, tak ťa pošle. Ale sú aj takí, čo čakajú aj rok, či sa nezadarí a až potom posielajú na vyšetrenia. Ale skúsiť môžeš.

sibrez
25. sep 2017

@ejuska2586 tak mňa to už nebaví čakať. Mne je tak ľúto keď vidím tehulu alebo kočík. Proste bábo by som veľmi chcela.

ejuska2586
25. sep 2017

@sibrez Joj moja, takých tu je... Ani mňa nebavilo potrácať a rok sa trápiť. A koľko tu je takýchto prípadov. Ono čím viac sa na to upínaš, tým ťažšie sa potom otehotnie... Nie v zlom. Len sa proste uvoľni a úživaj si...

susinka2901
25. sep 2017

@mimiqa jj urcite si to dam urobit. Nas poslala do repromedica.Povedala mi,ze su 2 moznosti ako mi to prevedu tu prvu mi nepreplaca poistovna a stoji 150€. Ta druha sa robi laparoskopicky a hradi ju poistovna.Vyhoda je,ze ak mi najdu nieco na maternici tak to mozu hned poriesit.Mam si to rozmysliet do tyzdna.Dnes pokecam este s mm ked sa vrati z prace,ale ja som za laparoskopiu.Ak tak budu trebars tie vzrasty co mi gynekologicka spominala tak to hned poriesia a bude.Som strasne rada,ze sa to rozhybalo a uvidime co bude.Takze v priebehu kratkej chvili podstupim 2 mensie operacie.Totiz na kolene mam cystu a treba to vyoperovat.Oktober bude plny lekarov.A do toho manzel ma 18.10. 30 rokov tak este mam aj plnu hlavu organizovania.
Potom mi daj vediet ked pojdes na to umele ok? Silno Vam drzim palce,nech sa to podari 💙

trblietava
25. sep 2017

@juraja547 máte aj nejaké vyšetrenia za sebou?

juraja547
25. sep 2017

@trblietava nie nemame zatial nic.

susinka2901
25. sep 2017

@sibrez ahoj treba skusat a vydrzat aspon ten rok ci sa nepodari.Ja mam 29 rokov a skusame to od 8/2016 a nedari sa nam.Pred rokom mi povedala gynekologicka,ze najprv sa mame rok snazit,pokusat o babo.Milovat sa 2-3x do tyzdna a ak sa nepodari tak potom pride seria vysetreni.Ked som tam dnes bola a povedala jej,ze stale sa nam nedari tak hned sa pustila do vysetreni a sterov,manzelovi dala vymenny listok na spermiogram a mne na prefuk vajcovodov.Takze ja som mala jasne definovane u gynekologicky,ze skor ako po roku nas neposle nikam.Aj to sa ma dnes minimalne 2x pytala ci sa ozaj snazime intenzivne.Ja osobne sa strasne bojim tych vysetreni a hlavne toho prefuku.Chcela som sa tomu vyhnut,ale kedze sa nedari tak to podstupim.Asi aj samotny lekari preto radsej neposielaju hned po vysetreniach.Takze za mna skuste vydrzat este.Neplas sa do vysetreni😉

trblietava
25. sep 2017

@susinka2901 aj my sa snažíme vyše roka máj 2016 a v júli som bola na laparoskopii prefuk vajcovodov, nie je to nič strašné dá sa to zvládnuť ak to má pomôcť. Tiež som sa chcela tomu vyhnúť ale teraz som rada že mám potvrdenú úplnú priechodnosť a pokračujeme ďalej 🙂 uvidíš ako sa ti uľaví keď pôjdeš

susinka2901
25. sep 2017

@trblietava mne dala dnes na vyber z 2 moznosti ako to podstupit.No tiez sa asi rozhodnem pre laparoskopiu.No ja som strasny bojko co sa tyka bileych plastov a operacii.Tak drzim palce aby sa podarilo co najskor babo 💙.Mne dnes povedala,ze mozem mat vzrasty na vajecnikoch lebo pri ovulacii ma boli vzdy len lavy vajecnik.Tak som zvedava,uz nech to je za mnou.A dakujem za povzbudive slova 😉💙

sibrez
25. sep 2017

@susinka2901 veď hej. Len doteraz mi vždy na preventivke bolo povedané že je všetko v poriadku a teraz na júlovej že mám náznak PCO. Odvtedy som z toho smutná a furt riešim čo pre to spraviť. Myslím že lekár by mal riešiť aj psychiku ženy že teda keď vidí že fakt ju to čakanie ubíja tak dačo poriešiť aj skôr. Jediné čo spravil bola folikulometria kde zistil že folik nepraskol pri veľkosti 22 MM.

trblietava
25. sep 2017

@susinka2901 aha ty myslíš asi že ti dala na výber či ti zákrok budú robiť cez brucho alebo zo spodu nie? Ja som bola na laparoskopii kde mi v celkovej anesteze spravili malý rez cez pupok.Malicka jazvička ani nevidno 🙂 neviem načo ta straší dopredu keď nevie naisto. Ja som šla na laparku s tým že tam môžu nájsť čokoľvek ale skôr ma gynekológ upokojil. Ale ak by si tam fakt niečo mala tak to odstránia a mozno práve to bráni otehotneniu.. Každopádne držím palce 🙏 a uz máš termín? Ďakujem pekne tiež prajem skoré // na tešte 🙂

matka295
25. sep 2017

@sibrez ja mám pco moja gynda na to prišla keď som jej oznámila že sa pol roka nedarí. Hneď mi robila vyšetrenia najprv hormonalny profil potom folikulometriu kde sme nevideli žiadny dominantný folikul len pár malých folikov. Hneď mi povedala že je zbytočné všetko odkladať a hneď mi urobila laparku a driling vaječníkov. Potom mi následne nasadila hormonálnu liečbu clostilbegyt a pregnyl. Takže myslím že každý gynekológ by mal byť taký akčný 😂 ak nie je, pýtaj sa ho aké máš možnosti akú liečbu navrhuje ako ti môže pomôcť ako tomu môžeš sama pomôcť. Máš na to právo aby ti to povedal, aby s tebou niečo robil veď je lekár. Držím palce. A všetko sa dá 😉 takže ti veľmi držím palce aby ťa začal čo najskôr liečiť a aby si si čoskoro našla // na teste 😚

simka2433
25. sep 2017

@susinka2901 ja idem zajtra k dr. Brusko rastie a doslova zerem jak kyselina:D ale co ma strasne mrzi zhnusili sa mi rajciny:( uz to slovo mi robi strasne zle:( dnes to mamina len povedala a ja som si ich predstavila a nadrapovalo ma:( drzim ti moc moc palceky na vysetreniach neboj vsetko dobre dopadne!!!! ;) daj hned vediet ked budu vysledky