icon

Snažilky 2017

zuzu2901
10. dec 2016

Ahojte snazilky .Zakladam novu diskusiu pre tie zienky ktore uz tohto roku nestihli otehotniet .Mozme sa podelit vzajomne o rady,typy .Pomoct a podporit jedna druhu .Bez rozdielu ktora sa kolko snazi .Vsetky z nas tuzime,byt matkami .Drzme si palce aby rok 2017 bol pre vsetky ten naj a aby sme si vsetky nasli na teste // ciarocky .Tak sup sem vsetky zienky ktore snazilkuju 😉 .Drzme si navzajom palce a podporujme sa .🤰❤👍

sticker
xixiximyxi
19. jan 2017

Dievcata A neskusali ste domaci spermiogram od clar blue? Robi sa tak podobne ako tehotensky test
A ak je chlap ok a ma dostatok spermii tak su dve ruzove ciarky.... my tak vieme ze moj drahy ma v poriadku chlapcou... ❤

snazilka2017
19. jan 2017

@linda1984 ok, Ďakujem za radu, obmedzím popíjanie alchemilky

myskahryzka
19. jan 2017

@snazilka2017 Ale neboj. 10 mesiacov nieje ziadna tragedia. Ked som mala 26, chcela som druhe dieta a nedarilo sa, lekar mi povedal, ze zdravy mlady par ma realnu sancu otehotniet raz za 18 mesiacov. Nepisala si kolko mas rokov, ale kazdopadne to este nieje ziadna tragedia. Poskusaj tu tieto babske rady, mozno niektora bude pre teba riesenim 🙂

angelina1987
19. jan 2017

Ahojte, my sme sa začali tiež s priateľom snažiť od Decembra, v Novembri som bola na ročnej kontrole, všetko bolo super. Na začiatku Januára som začala mať také bolesti ako pri menštruácii a nič neprišlo, tento týždeň som bola na kontrole a zistila mi, že som tento mesiac nemala ani ovuláciu, čomu nechápem, keďže doteraz všetko išlo bez problémov, tabletky neberiem už 7 rokov a nikdy mi menštruácia nemeškala, vždy prišla +/- 2 dni ako mala a teraz nič :( Neviem čo sa deje, budúci týždeň mám mať výsledky, tak snáď bude všetko v poriadku :( Každopádne držím každej palce, nech to ide bez komplikácií.

janulino
19. jan 2017

@xixiximyxi ozaj to funguje a je to spolahlive?dostat to aj bezne v lekarni?

janulino
19. jan 2017

@angelina1987 ahoj,to ti zistil lekar,ze si nemala ovulaciu?ci si si robila aj testy?

vilma30
19. jan 2017

@xixiximyxi a ten test meria len mnozstvo spermii? Lebo chlap ich moze mat dostatok, ale mozu byt morfologicky abnormalne, alebo sa progresivne nepohybuju atd.

myskahryzka
19. jan 2017

@vilma30 Popis k domacemu spermiogramu z netu :
Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie má mať zdravý muž 20.000.000 spermií na 1 mililiter. ejakulátu. Test mužskej plodnosti je jedinečný domáci tester, ktorý určí či muž má koncentráciu spermií vyššiu alebo nižšiu ako 20 miliónov na mililiter. Pozitívny výsledok je dobrá správa, ale nie je dôkazom plodnosti. Existuje mnoho dôvodov, prečo muž môže byť neplodný (pohyblivosť, kvalita alebo tvar spermií ...) Hlavnou príčinou neplodnosti je ale nízky počet spermií v ejakuláte. Vplyv na kvalitu spermií má váš zdravotný a fyzický stav, stres, životospráva, vysoká horúčka, fyzická záťaž, cestovanie a zmeny v stravovaní.

vilma30
19. jan 2017

@myskahryzka Aha, dakujem, presne to som si myslela. Presne tak ako pisu, pozitivny vysledok je fajn, ale nedokazuje, ze je vsetko ok.

beya
19. jan 2017

Ahojte baby..uz nejaky cas tuzime po druhom babatku ale nesnazime sa to silit..tento mesiac mi meska 7mi den vacsinou mam pravodelne plus minus jeden den..bolia ma hrozne prsia a v podbrusku..dnes ma napinalo na vracanie mam divnu pachut v ustach ale robila som si test pepino a len jedna ciarka..mate podobnu skusenost? Dakujem..buduci tyzden idem k dr tak uvidim co povie

myskahryzka
19. jan 2017

@vilma30 Ano. Test chlapovi povie len ci je v norme, alebo pod nou. Moj muz ma napr 5 nasobok normy.. presnejsie 96mil/ml, ja som zdrava a otehotniet nam trvalo skoro rok.

2nikky2
19. jan 2017

@myskahryzka Kde si kupila ten test? 🙂 Na spermiogram?🙂

myskahryzka
19. jan 2017

@2nikky2 Ja nie, moj bol normalne u lekara. Niekto vyssie spominal, ze robili ten domaci. My o tom len polemizujeme 🙂

vilma30
19. jan 2017

@myskahryzka vsak toto, ze niektori muzi maju mnozstvo spermii vysoko nad normu, ale kludne aj 100% z nich moze byt abnormalnych. Esteze sa im to kazde tri mesiace obnovuje.

vilma30
19. jan 2017

@beya ahoj, no vsetko su to priznaky tehotenstva, ale ten test mi nejde do hlavy, mal by uz byt pozitivny, ale tak nic nie je na 100%. Ak tak skus inu znacku testu a ked nic tak len na lekara cakat.

myskahryzka
19. jan 2017

@vilma30 no praveze vsetko ok. spermiogram po kazdej stranke ukazkovy.. zaver.Normozoospermia. Tym chcem len povedat, ze aj ked su partneri po zdravotnej stranke v poriadku, moze to otehotnenie trvat dlhsie. Ale aj to co hovoris ty je samozrejme pravda. Velke mnozstvo spermii este nic neznamena.. mozu byt aj vsetky na prd.

beya
19. jan 2017

@vilma30 no ved test nejde do hlavy ani mne pri prvom tehu ziadne priznaky len meskajuci menzes a test hned pozitivny tak som zmatena

beya
19. jan 2017

@snazilka2017 tieto veci poznam kazda z okolia je bud tehu alebo porodila..dokonca kamoska sa snazila o prve babo skoro rok a druhe bum ani nevedia ako..takze drzim pace 😊

xixiximyxi
19. jan 2017

Nemyslim si ak nie je nieco v poriadku s mnostvom tak potom to ide aj na kvalitu je ne prave podobne mat dostatok spermii a mat ich nekvalitne

myskahryzka
19. jan 2017

@beya Ja mam susedu, ktora ma termin vtedy, kedy by som mala ja, keby som nepotratila. Srdce mi trha, ked ju vidim.... ☹

vilma30
19. jan 2017

@xixiximyxi to si nemyslim, su tu fora o spermiogramoch, kde vela zien uvadza vysledky svojich muzov a dost ich ma pocet v pohode ale maju ine abnormality. Samozrejme to nie je pravidlo, len som uviedla, ze tie testy nemusia byt smerodajne.

myskahryzka
19. jan 2017

@xixiximyxi Ak som spravne pochopila co pises, ze je nepravdepodobne mat dostatok spermii a mat ich nekvalitne, to je velky omyl. Vela zien by ti tu dokazalo oponovat. Ale vzdy je vacsia sanca, ak mas napr 5percent zdravych z 50 mil, ako 5 percent z 5 milionov. No podstatne je, aby tam bolo aspon par tych spravnych.

janulino
19. jan 2017

Dievcata,taka otazka..kedy mam zacat testovat plodne dni,teda pichod ovulky?menst.kalendar mi ukazuje,ze mam uz plodne dni,no v popise je,ze od 11 dna,kedze mam cyklus 28dnovy 😨

myskahryzka
19. jan 2017

@janulino Teraz si kolky den cyklu?

vilma30
19. jan 2017

@janulino ja mam tiez 28 dnovy cyklus a testovat zacinam 10DC a pozitivny ho mam na 12-16DC

janulino
19. jan 2017
janulino
19. jan 2017

@vilma30 dakujeeem ;) mne kalendar vypocital 14dc na ovulku

snazilka2017
19. jan 2017

@beya ja si rada veci plánujem.....aj svadbu som si naplánovala, všetko do poslednej bodky, takmer 2 roky popredu a po svadbe som si naplánovala bábätko, ale plány nám prestali vychádzať, takto ako sme my chceli, nie je to tak ako sme si plánovali.....a kamoška, tá svadbu neplánovala, ani priateľa nemala a do roka všetko:priateľ, svadba aj dieťa...aké nespravodlivé, že niekto má hneď všetko a niekto musí na všetko dlhodobo pracovať 🙂

vilma30
19. jan 2017

@janulino ano jasne, lebo tieto aplikacie, ak neuvedies inak beru do uvahy ze mas LF 14 dni, ale nie kazda to tak ma. Ja mam ovulku niekedy 13DC a niekedy 15DC.

janulino
19. jan 2017

@snazilka2017 ja ta presne chapem,normalne v tebe vidim seba,co sa toho planovania tyka..
@vilma30 ahaaa,takze idem testovat..este jedna otazka,ma sa testovat rano,vecer,ci?zufala som z toho..😵