Snažilky do úspešného konca 2017
Podme všetky sem 😉
@alilka cozeeeee toľko a ako sa to vlastne vybavuje?
@sonazitnanova aj my sme boli na obed... a bude posedenie aj s rodicni ale nejak sa nam to este nepodarilo... furt daco do toho pride... 🙂 alebo sme taki dodrbani ze si radsej oddychneme a neriesime nejake obedy...
@ikonica veď jasneee že obed atď môžte dať hocikedy,oddych je prvoradý a ako hovorí môj muž:No stres ! 😁😁😁
@alilka ja mam sice sviatosti ale poviem nie z mojho presvedcenia ale preto ze si to zelal niekto iny... a preto som nechcela svadbu v kostole... pripadala by som si ako pokrytec... velmi si vazim vieru inych ale keby som sa tam vydavala bolo by to ako divadlo... a ten isty pocit mal aj mm... proste nechcem znevazit vieru inych.... niekto ma svadbu v kostole len pre tu paradu a hned potom zabudne co tam prisahal... a toto je podla mna nespravne... myslim ze zijeme v podstate v sulade s vierou ale nejako neuznavame cirkev... verim v nieco co sa vola boh, priroda, osud.... akokolvek.. nieco tam je ale nemusim to skatulkovat pod nejaku cirkev... ale vieru inych si vazim...
@sonazitnanova tak to je normálne cirkevný súd..prvé musis podať a napísať dôvody..ich nezaujíma čo bolo v manželstve už ale pred..s akým úmyslom išli obaja do sviatosti manželstva..či s čistým úmyslom atď.potom má druhá a strana a čas písomne sa vyjadtit...potom. začínajú výpovede..prv žiadateľa +jeho svedkovia..ďalej ide protistrana +ich svedkovia..vždy sa čaká na rôzne schválenia keďže ťa Anulacia neznamená cirkevnú rozvod..to neexistuje..celé manželstvo sa nuluje a je vyhlásené na neplatné..nie každému sa to podarí. Mne to vysli..ja som žiadala..vypovedať sme boli obe strany..on ma z 1 a pol roka manželstva rok podvádzal a aj pred manželstvom (o čom som nevedela)..tam veľa zahralo úlohu v tom..nalozili na mňa ako na jedno hovado ale je mi to jedno..výpovede prišli po ukončení..preto viem..
@ikonica momentalne som prvykrat citala normalny nazor cloveka, ktory nechodi do kostola!...ja som dost veriaca.. nemam rada ludi co sa cely rok neukazu v kostole ale sobas tam musia mat vsak to je take pompezne nie?!...a tiez nemam rada ak sa rozculuju ze im knaz nechce pokrstit dieta a nadavaju dookola na kazdeho ale pritom ako rok dlhy nezajdu do kostola... ty si velmi rozumna osoba a kiezby takto zmyslal kazdy ako ty 🙂 ... mas velmi dobry nazor a realny pohlad na vec...osobne ta nepoznam, no z toho prispevku usudzujem, ze si velmi ferovy clovek, ktory sa na nic nehra...takychto ludi si ja velmi cennim 😉
@ikonica jasné chápem..my sme na takom zakladame..mne vadí aj to že teraz takto zijeme v hriechu..vyspovedam sa,olutujem ale pritom viem že o pár dní znova správnym to,čo nemám. A jednoznačne aj nechcem aby bábo prišlo na svet a my by sme neboli kompletná rodina..ale každý má na tieto veci iný názor.😚 Ja som tak od mala bola vedená k viere..a nie raz som ozaj aj pocítila jej silu a silu modlitby..
@updatevani az sa cervenam 🙂
este k tomu krstu... nech sa na mna nikto nehneva, ale ja ak budem mat niekedy dieta, tak ho nedam pokrstit pre tie iste dovody, pre ktore som nemala svadbu v kostole... necham to na dieta ako sa rozhodne, ked uz bude mat dostatok umu na to, aby samo usudilo, co chce... ak sa rozhodne samo pre nejaku vieru, nebudem mu v tom branit... ja sama som bola pokrstena az tusim v 8 rokoch? mam prve svate aj birmovku... lebo ma do toho niekto natlacil... nie preto, ze ja som to tak chcela... nebudem pri krste slubovat, ze budem dieta viest k viere k cirkvi, ked viem, ze to tak jednoducho robit nebudem.. a aj pripadni krstni by sa o to moc nestarali, kedze kazdy ma svoju rodinu a starosti dost... budem viest dieta tak, aby z neho bol slusny clovek bez ohladu na to, ci patri k nejakej viere ci cirkvi... nech sa rozhodne samo... podporim ho, nebudem mu to vyhovarat, ak sa rozhodne niekam sa priclenit...
@ikonica ako ja ako veriaca svoje dieta pokrstit dam lebo ja ho k tomu vies budem.... ale z tvojho uhla pohladu to beriem, pretoze ja nevidim jeden jediny dovod preco by mali ludia, ktori nie su o tom presvedceni a vedia, ze to dieta viest k tomu absolutne nebudu krstit...no aky to mam dovod zase len cirkus a divadlo?...a vypisovat potom po forach a kade tade aki su knazi ze im nechcu pokrstit to dieta? sak a ani necudujem...sak bud tak zijem cely zivot beriem to vazne alebo nie..no naco su tie cirkusy....toto nie je na moj zaludok...ja si myslim osobne, ze tvoj nazor zdravy... a ako som pisala vyssie nesmierne si ta zato vazim aj ked ta osobne nepoznam ostala som momentalne v nemom soku lebo prvykrat v zivote nieco take citam ...
@alilka tak neviem... ak je dieta nevinne a nemoze za nic, preco potom niektori knazi brania krstu deti ktore nevzisli z manzelskeho zvazku.. neodpovedaj... nerada by som tu rozoberala vieru do hlbky... proste zatial si stojim za tym, ze dieta nepokrstim len pre tlak okolia, preto, ze sa to tak robi, ze sa to tak ma atd.... verim.. verim, ze ak je boh taky, ako o nom ucia, tak bude drzat ochrannu ruku nad dietatom ci uz je pokrstene, ci nie....
@alilka no to až takto 🙈🙈🙈 to je sila to som nevedela že súd 😬 a čo keď tá druhá strana nebude chcieť s tým nič spoločné?
@sonazitnanova tak nič..keď sa zdržia výpovede to akoby potvrdzovali čo bolo povedané z druhej strany..výpovede sa nedávajú spoločne. Cize bývalý partneri sa tam nikdy nestretnú..
Ahoj holky, tak se zas ozývám po nějakej době. Od doktorky jsem dostala inofolic a už ho beru 3 týdny, tak uvidíme jestli to pomůže. Každopádně dnes mi oznámila v práci kolegyně že je těhptná a že je v 7. týdnu. Moc jej to přeju, ale aj ji to závidim. ☹ Ale doufám,žebude v pořádku i s maličkým a že se k ní co nejdřív připojim. 🙂 Brala jste některá inofolic???
@alilka ahaaaa ešte že tak no toto musím mužovi dať prečítať 🙈
@sonazitnanova to všetko nájdeš aj na nete..ja som to začínala riešiť myslím november 2015 a od 12.12.2016 som to mala plátne ako anulovane .a teraz keď sa budem znova vydávať musím ešte vyžiadať papiere a potvrdenia z cirkevného súdu kde mi to potvrdila pre sobasiaceho farára .
@alilka ja neviem robia s toho a okolo toho ťahanice a to len katolíci či aj evanjelici tak musia? Muž mi tu tvrdí ze to len u katolíkov
@sonazitnanova neviem.skus nájsť na nete..no tahanice..vieš ,sobášiť sa v kostole pred Bohom nieje ako na úrade..to už by sme kde bolo keby sa dalo cirkevné rozvádzať?
@ikonica je omnoho ťažší..klasický som ja bola rozvedená na súde presne za 6minut 😁 ďalších 10uz len splietat..toto sa ťahalo dlho a aj to je ten proces už po novom od 2015 roku skrátený..čiže za rok je to "rýchlovka"..inokedy sa to posielalo už neviem kade kde..oni normálne zasadajú nás každým anulovanim..a ako píšem veľa ľudí ani nemajú Anulaciu keďže na to nemali dôvody..
@alilka veď ako ja nič každý nech robí podľa uváženia mňa rodičia nepokrstili aj keď oni sú kresťania ,kvôli tomu aby som sa sama rozhodla ake chcem či nechcem vyznanie a nie len z ich presvedčenia 😉
@ikonica tak išla som do boja..ale to už bolo na ich uznaní..a ako som už písala mňa bývalý a jeho rodina tak pospinili že má napínalo keď som to čítala..a veľký kresťania tiež..jeho otec tam rozkladať že som veľmi sexualne príťažlivá tak že aj pre jeho syna som bola len sexuálny objekt.uchyl jeden...no toto je normalne?otec by mi mohol byť..a že keď som bola prvýkrát tehu s dvojičkami tak že som si to len vymyslela,aby si ma bývalý vzal..a pritom jeho rodičia mi dobavili primára v ich meste..a bývalý bol ten ktorý prišiel prvý s tým nápadom vziať sa..no škoda slov..a toto je slaninky vývar z toho čo tam bolo na 5dtran na mňa nakydanee..ale ja vždy vravím..Boh nád nami..
@alilka jemin zle mi z toho ako to citam, ze to taky ludia zakerni mozu byt ...😖

@sonazitnanova myslím že je jedno v akom..musí mať Anulaciu..čiže akoby neplatne manželstvo..su to ťahanice..ale oplatilo sa..ťahalo sa to rok..