Snažilky do úspešného konca 2017
Podme všetky sem 😉
@ikonica áno, nech sa páči 🤗
@krajcovicka diky este raz...
@krajcovicka neviem ci z tohto nieco bude...
3. a 4.8 boli pozitivne ovutesty
@ikonica Stuplo celkom pekne, ale na zaveri je este priskoro. Drzim palce 😘
@ejuska2586 diky... Len neviem ci sme sa trafili... Nevyslo nam tutu mutu den pozitivnych testov... Jeden den kvoli mojej hluposti a ofucaniu sa a druhy sme boli na cestach a vystaveni...
@ikonica výškový rozdiel je poriadny, držím palce, aby sa teplota držala hore!
@ikonica Ale ved bolo predtym i v den ovulky. To uplne staci. Moj je zatial takyto (ak ti pomoze)...
@krajcovicka myslis ten na konci alebo ten okolo ovu? A ten dnesny pokles? Zeby uhniezdenie? Takto dlhodobejsie meriam teploty prvy krat
Baby,ako zistím kedy mám ovulku?Je nejaký presný výpočet?Vy ste tu také vymakane,tu máte grafy a ja nič neviem..Poprosím o vysvetlenie,dik..P.s:včera zase prišla mrcha..😝
Tiež sa pripájam žienky...budem vám veľmi vďačná keby ste mi aspoň stručne vysvetlili ako si merať teplotu a nejakú dobrú appku 🙂
S manželom sa snažíme už nejaké tie mesiace, ale zatiaľ bezúspešne 😒
Momentálne mi mrška mešká 4 dni...robila som si už 2 testy ale výsledok je stále negatívny ☹ Začiatkom roka som mala aj cystu, ktorá mi behom 2 týždňov zmizla, tak ktovie či sa zas neukázala...
@sklenarova Ovulka by mala byť cca 12-16 dni pred mrškou - tabuľkovo. Čiže ak máš "ukážkový" 28 dňový cyklus, tak by mala byť cca 12-16 deň cyklu. Ale to sú informácie tabuľkové. Je lepšie sa aspoň 2 mesiace sledovať, aby si získala prehľad o svojom cykle. Na to sa používa meranie bazálnej teploty, ovulačné testy a sledovanie ovulačného hlienu. Po takých 2 mesiacoch by si už mala mať prehľad.
@lenussik1 Teplota sa meria každé ráno predtým, ako vstaneš z postele a na tom istom mieste, t.j. v ústach, pošve alebo konečníku.
Pre mňa najlepšia aplikácia na toto je Fertility friend.
Posielam Vám bližie info kočky:
Meranie teploty: https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
Hlien maternice (alebo vytok): https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
@ejuska2586 diky,práve som si to študovala a myslím,že začnem zháňať tabuľku na značenie ;) Diky moc😍
ahojte baby, pred zhruba tyzdnom som sem pisala, ze mam 5 pozitivnych testov a zrazu o niekolko dni dve ciarky zmizli, bez slabnutia, bez varovania... snazime sa o babo od roku 2015 a z toho sa mi "podarilo" iba dvakrat otehotniet a ani jedenkrat to nebolo uspesne :( viem, ze vy tu prezivate ovela horsie scenare, ale citim sa psychicky tak zle ze uz neviem co robit ☹ ked sme si pred dvoma rokmi povedali, ze je cas mat babatko ani sme netusili, ze nas predbehne uplne kazdy a hlavne ludia, ktori deti vobec nechceli, neplanovali a "smyklo sa im"... som uplne znechutena ked vidim ako sa niektore mamky spravaju k svojim detom alebo ako sa tehotne zeny premavaju na ture v Tatrach, potom premyslam ako si tie svoje dary nevazia a beru to ako samozrejmost... my s manzelom by sme sa vzdali vsetkeho co na svete mame len aby sme to nase vytuzene babatko uz mali :( je mi do placu...
@ikonica môže byť i ip, ale veď teplota nemusí byť stále rovnaká, ja som mala i skákanie teplôt a som tehu, akurát ma mätie ten postupný vzostup, ovu bolesti, alebo hlien si nemala?, že by sme to presne určili...
@natalka18 a noli ste na nejakých vyšetreniach, aký máš cyklus? Meriaš si teplotu? Trošku nám to opíš. Ináč mne pomohla alchemilka a grep počas ovu.
@ejuska2586 jeej ďakujem za vysvetlenie 🙂 idem to preštudovať.
@natalka18 musí to byť strašné pre vás ☹ až mi je z toho smutno...my sa snažíme už niekoľko mesiacov a tiež vždy keď príde tá potvora tak sme z toho smutní...ale to čo prežívate vy, už niekoľko rokov, to si neviem ani predstaviť....držím silno pršteky, nech sa konečne na vás usmeje šťastie a príde k vám vaše vytúžené bábätko...Ono to tak v živote je...keď človek nechce bábo, vtedy žena aj z prievanu otehotnie a keď sa niekto snaží zo všetkých síl, tak márne 😒
@natalka18 viem, čo prežívaš ☹ my sme sa síce začali snažiť "len" koncom minulého roka a raz už z toho bola fazuľka, ale v 9tt MA 😢 a tiež mám dojem, že je to nefér, keď druhé páry splodia dieťa, aj keď nechcú alebo proste žena len prejde okolo chlapových treniek a je v tom..a niekto sa snaží dlho dlho a buď nič alebo keď to vyjde, tak to neskončí dobre 😒
a mňa by to až tak netrápilo, však stáva sa to často, kebyže som zdravá, ale mám endometriózu, ktorá mi zničila jeden vaječník a už je cysta aj na druhom a bude len rásť a rásť a ničiť moje vajíčka 😠 ale verím, že sa opäť stane zázrak a ja otehotniem 🙂 aj ty musíš veriť, že sa to proste podarí...pozri poznám strašne veľa párov, ktorí čakali 4, 5 dokonca 10 a viac rokov, kým bábo splodili...proste minimálne raz to vyjsť musí....a dnes je medicína fakt na vysokej úrovni a ak náhodou, lekári trošku prírode pomôžu 😉 neviem ako si na tom zdravotne, ale ak nemáte problém, tak fakt len sa snažiť, čakať, veriť a ten bocian priletí....držím vám palce, aby ste bábo čo najskôr splodili a ty si ho úspešne donosila 😉
môžme sa dohodnúť, že do roka si tuna budeme písať o tom, ako sa bojíme pôrodu a budeme riešiť výber kočíka, postieľky, autosedačky a pod. čo ty nato? 😉
@krajcovicka grep??????? to som nepočula...čo o tom bližšie vieš? 🙂
@krajcovicka boli sme aj na vysetreniach, kedze sa nam nedarilo, v minulom roku v januari mi spravila lekarka testy a vysli jej pozitivne ureaplazmy, tych sa mi na jesen podarilo zbavit, ostatne vysetrenia sme mali v poriadku :( teplotu si meriam, cyklus mam pravidelny, sice 31 dni ale pravidelne, pijem alchemilku, po ovulke pakost smradlavy, tiez som skusila pocas ovulacie pit grepovu stavu a po ananasovu, obaja berieme kyselinu listovu, skusili sme uz naozaj vsetko :( uz ma vysetrovali aj na stitnu zlazu aj na rozne problemy, manzel tiez podstupil neprijemne vysetrenie... dokonca sme obaja mladi, takze este aj to ze vekom sa znizuje plodnost je u nas vylucene... neviem, verime tomu ze to raz pride, ale psychicky som z toho uz vycerpana... viem ze najlepsie je na to nemysliet, ale neviem sa z toho dostat, hlavne ked kazdy mesiac niekto v nasej rodine oznamuje radostnu spravu a netesia sa moc z toho, lebo nechceli...
@emasss111 grepový džús, alebo grep podporuje ovu hlien ( ten som teda mala riadny), ananás pomáha zas spermiám prežiť a vyčkať v ženskom tele a alchemilka od 1dc po ovu zas pripraví perinku pre bábätko.
@krajcovicka ďakujem za info...o ananáse som počula len, že zlepšuje chuť spermíí 😂 ale neviem potrvdiť heh.......super, tak idem papať grep a chlapovi kúpim ananás.....a ja beriem kys.listovú, ale on nie...on neberie žiadne vitamíny....len Bkomplex vo forme piva 😠
@emasss111 dakujem za povzbudenie 🙂 dobre, mozeme sa tak dohodnut, dufam ze nam to vyjde do roka a do dna 🙂 mrzi ma, ze mas take zdravotne problemy, ale si naozaj silna, ze to takto zvladas a mas chut a odhodlanie bojovat... vidis ja som sa hned zlozila, tyzden som nevysla z domu, vypla som si mobil a jediny komunikacny prostriedok je modrykonik, lebo tu prezivame vsetky viacmenej to iste ☹
@natalka18 tak Už máte vyskúšané otaj všeličo.... už len veriť, že to príde...
A inofolic si neskúšaka, niektoré ženy to chvália aj ja som ho tento cyklus brala, pred dvoma mesiacmi som potratila, tak som mala taký vnútorný pocit, že urobím dobre, keď si jo nasadím...
@emasss111 aj ten ananás jedz ty, ale mne ho vyjedal aj mužíček 😃
@krajcovicka inofolic sme si vcera vecer objednali, vkladame donho velke nadeje, tak snad ked pride, pomoze 🙂 a ked vidim, ze aj tebe pomohol tak v to verim este viac, dakujem za rady... a kolko si ho brala predtym ako si otehotnela?
@krajcovicka bolesti boli toho 3., 4.8. a obcas aj potom, hlien bol tento mesiac dlhsie od 2. Do 6.8.
@natalka18 no čo iné mi ostáva:(....ale zas vy sa snažíte trikrát dlhšie ako my...tak verím, že to berieš inak, ale fakt musíme len veriť a poradiť sa tu na MK, čo ktorej pomohlo....a ono to vyjde 👍
ja som sa v piatok dozvedela, že môjmu maličkému prestalo biť srdiečko a v sobotu som išla na svadbu...nechcelo sa mi vôbec zabávať, keď som vedela, že vo mne je fazuľka, ktorá vlastne už nie je 😢 a v pondelok mi robili kyret a nakoľko nik o tehotenstve nevedel, v utorok som musela do práce, akoby sa nič nedialo 😖 a vieš čo sa ma kolegyne po príchode do práce spýtali ako prvé? že keďže som mala deň pred tým dovolenku, asi budem tehotná???...ach, som sa musela riadne premáhať aby som sa nerozrevala...len som povedala, že bohužiaľ nie a nechcem sa o tom baviť (vedia totiž, že sa o bábo snažíme)....bolo to ťažké...ale nemala som na výber, ak som o tom druhým povedať nechcela....a myslím, že mi pomohlo, že som musela normálne fungovať....nemala som čas trúchliť....len potom doma do vankúša 😢

@cleona ďakujem..silná som lebo musím 😁 a ozaj tá opora je na nezaplatenie keď vieš že v tom zlom nikdy niesi sama .vždy pomôžu,podajú pomocnú ruku a ťahajú ma keď som už na samom dne..som im za t vďačná..a verím že Bozicko ma pre nás pripravené aspoň jedno krásne zdravé bábätko..😉