Snažilky, ktorým sa to konečne podarilo. Aké ste mali nastavenie mysle?
Ahojte žienky,
Mám takú otázku čisto zo zvedavosti, iba taká moja malá chvíľka filozofickej úvahy 😁. Moja otázka je pre ženy, ktoré sa dlho snažili a nedarilo sa a nakoniec sa konečne prirodzene podarilo.
Takže otázka znie - skutočne ste na to úplne celým svojím bytím dokázali prestať myslieť a proste sa to podarilo? Alebo ste otehotneli aj napriek tomu že stále kdesi vzadu v podvedomí bola tá myšlienka na dieťa, túžba otehotnieť, a aj napriek tomu sa to podarilo?
Ide mi totižto o to, že každý je hrozne múdry a rozdáva rady ako na to "treba prestať myslieť" alebo "príde to keď to najmenej čakáš". Áno súhlasím. Ale povie mi niekto že ako na to? Kam mám prosím ísť aby mi spravili lobotómiu? 😀 Lebo bez toho to asi nie som schopná úplne pustiť z hlavy 😀. Teraz som to troška nadniesla, s humorom, ale naozaj sa nad tým občas musím zamýšľať. Lebo ja teda chválabohu myšlienkou na dieťa zatiaľ nie som posadnutá napriek tomu že sa snažíme už niekoľko rokov, myslím si že som dostatočne uvoľnená, fungujem normálne, užívam si život ako taký aj ten milostný, nemám emocionálne výkyvy, nerúcam sa keď mi chodí každý mesiac menzes, proste nemyslím z ďaleka na dieťa 24 hodín 7 dní v týždni, ale samozrejme prídu chvíľky, kedy si na to spomeniem, a najmä, taká tá podvedoma túžba je tam kdesi na pozadí stále, ako keď máte pustenú TV ako pozadie, tak mne tam toto beží, aj keď nad tým nijako vedome nepremýšľam.
Otehotneli ste niekto aj s takýmto nastavením? Alebo skutočne je to tak že na to musím prestať myslieť celým svojím bytím, ako hovoria všetky tie múdre rady? Podľa mňa to tak celkom nie je možné aj keď to mnohí tvrdia.
Berte prosím tuto debatu ako ľahkú diskusiu 🙂.
Len pre info, s mužom sme boli na ozaj komplexných vyšetreniach a fyzicky sme v poriadku, pravidelne ovulujem, sme mladí, zdraví, sme spolu pravidelne počas celého mesiaca, v tom problém nie je.
Ďakujem za vaše postrehy a príspevky do tejto mojej malej úvahy 😍.
@hipuska no veď práve, len niektorí ľudia sú presvedčení, že kým to človek úplne nepusti z hlavy, že dovtedy to nepríde, tak som bola zvedavá, že ako to mali ženy, ktoré už tam mali ten kŕč že nedarí sa, a nakoniec sa zadarilo, či skutočne na to dokázali prestať úplne myslieť. Asi mi skôr budú rozumieť ženy čo riešia podobnú situáciu
Toto aj mňa veľmi zaujíma čiže sa priprnem 🙂
@frida1990 poviem ti takto. Rok sme sa snazili o druheho syna. Brala som hormony, folikulometria, atd....
Jeden mesiac naj kamoska porodila predcasne v 31tt. Cely mesiac sme spolu volali, pomahala som jej, proste v mysli som mala nieco ine. Sex bol ten mesiac len 2x. A naraz som si uvedomila, ze ved som ani menzes nemala... Medzi detmi mame 9m rozdiel. Za mna v tom nieco bude.
@frida1990 ahoj nam sa dva roky nedarilo, potom som si urobila kurz s tym ze si idem hladat pracu, zmenila som karieru o 180 stupnov a v ten mesiac ked som zacala chodit po pohovoroch a konecne nasla vytuzene zamestnanie ( mesiac so sme mali len jeden krat sex) som otehotnela, mám PCOS, vysoky cukor. aine takze to bol pre nas fakt maly zazrak .. jedna pani na spolujazde mi zas povedala ze jej sestre sa tak nedarilo a ktosi jej poradit zober hypoteku .. na prerabku na kupu noveho domu alebo nieco 😅 no zacali prerabat dom riesili, kopa starosti kolo toho a o 4 mesiace zistili ze je tehotna 😅 ale to su take pribehy.. ja som tomu sama tiez neverila... no a stalo sa aj nám ❤️
My sme po MA 2,5 roka nemohli splodiť 🤦♀️ už sme boli v CAR. Ja úplne posadnutá. Partner s nadhľadom. Na jednej folikulometrii mi Dr povedal "teraz chytro sex!!!!" Tak som drahemu volala co a ako, prišiel, zaviezol ma domov a odišiel. Bez sexu. Tak sme sa povadili, ja som zúrila, plakala... vrátil sa z prace po cca 5 hod, ja už som fňukala za končiacou ovulaciou ale teda sex sme dali. A máme dieta. Stopercentne z tohoto styku. Takže ja som ten prípad kedy nič nebolo z hlavy vypustené. Psychika v prdeli... A podarilo sa. ❤️❤️
My sme sa o prvé snažili 2,5 roka a nepomohlo žiadne nastavenie mysle ,nemala som ovuláciu takže ani sancu otehotnieť ,pomohla doktorka a správne nastavená liečba ...a teraz som druhý krát tehotná a to som nebola "snazilka" , najskôr sme to nechali tak ale potom som ja vyslovene nechcela ešte otehotniet 😁 dokoncievali sme dom a ja som sa nechcela sťahovať s veľkým bruchom alebo už malým bábätkom . Nuž ale môj muž chcela, a tak akurát končím 6 mesiac 😁 úplne scista jasna sa zadarilo ...chvalabohu dom sme nakoniec dokončili skôr a už 2 týždne bývame ,tak to vyšlo fajn 🙂
Podla mna je na tom nieco pravdy.. snazili sme sa dva roky a dva mesiace, ja svoje diagnozy a partner nemal vsetky spermie tip top.. az som povedala, ze ok budeme riesit CAR uvidime co nam povedia, dostali sme termin na vysetrenie - o mesiac od objednania.. akonahle sme ho dostali som naozaj prestala vsetko okolo toho riesit ved predsa ideme do CAR a tam to snad vyriesia a pomozu, dva dni pred konzultaciou som prisla na to, ze mi to meska a na teste dve kolajnice, sme v 24tt…
prve co mi povedala moja gynekologicka, ked som jej volala, ze potrebujem vysetrenie, ze “konecne ste vypli hlavu”
Sem síce nepatrím, ale segrina dobrá kamoška tak prišla k babu 🙂.. uz nejaký ten rok sa snažili a už boli v procese riešiť to viac komplexnejšie a medzitým išli na festival, opili sa a mali ,,lásku" v stane.. alkohol vypol mozog a teraz sú hrdí rodičia ☺️
U mňa platilo to vypustenie z hlavy-povedala som si, že ide leto, dovolenky a ak sa nepodarí aspoň si ich užijem, že do septembra to nebudem siliť a podarilo sa mesiac po svadbe 🙂
@frida1990 moja odpoveď sa ti asi páčiť nebude... ale 8rokov snaženia nič, po rozvode do roka s novým muzom na prvý pokus....
Žienky ďakujem za zdieľanie ❤️
@frida1990 Snažili sme sa 4 roky. Nedá sa na to prestať myslieť vždy to niekde vzadu v hlave bude. Ale podarilo sa nám v mesiaci,kedy sme toho mali strašne veľa, dorábali sme dom a boli sme tam nonstop. Sex bol ten mesiac len raz. Ani jeden sme nemohli uveriť ,že som tehotná. No a druhé tehotenstvo je teraz úplne bez snaženia a pri ochrane, rok po prvom
U nas plati pri 3detoch, cim menej sexu, tym uspesnejsie. Vzdy ked som otehotnela, tak nebol cas, stres, hladanie novej prace, stahovanie, atd. Takze som na dieta ani nepomyslela. Mali sme to tak nastavene, ze ked sa podari, tak sa budeme tesit. Pri prvom ma vzdy sklamalo ked dosla ms, ale inak som to neriesila. A dalsie 2 ma ani vo sne nenapadli, ze sa zadaria pri tom vsetkom co sme riesili.
@frida1990 hovori sa, ze pustit z hlavy, ale ono ked niekto naozaj chce dieta, je to velmi tazke. Nebola som zrovna ze fanatik, zo zaciatku to bolo len tak, ze skusame… asi po roku a pol som zacala merat teplotu, vitaminy, vsetko mozne a nic. Potom som zas trosku menej riesila, aj sme sa opili, aj dovolenky, kde sme “neriesili” a aj tak stale nic… my sme nakoniec museli ale ist na IVF a ani to nam hned nevyslo. Vysiel druhy pokus a moje nastavenie v hlave bolo ze “bud budem mat na Vianoce babatko alebo budem v Australii”. Ta Australia na Vianoce je moj sen, takze som fakt uprimne chcela aj to 😄 no budem mat babatko ❤️
Vieš čo… my sme sa s mužom vzali mali sme predstavu že budeme mať dieťa hneď po svadbe lebo veď mame kde bývať (moji rodičia mali ešte jeden byt ktorý sme mohli užívať kým si kúpime niečo vlastné) ja ešte študujem a chcela som prvé dieťa počas školy ale akosi sa nedarilo tak muž šiel na spermiogram - vysledok teratozoospermia… tak som šla na vyšetrenie aj ja stihli sme folikulometriu za 1 mesiac, krv ukázala mierne zvýšený testosterón… neovulovala som robila sa mi cysta miesto uvoľnenia vajíčka… a za jeden mesiac čo mala lekárka dovolenku sa toho tolko zmenilo! Kúpili sme si dom, dostala som veľmi dobrú pracovnú ponuku a Hadaj čo 😂 zostala som tehotna… lebo tento jeden mesiac som bola prvý krát schopná na to nemyslieť… maľovali sme dom, rozmýšľala som nad pracovnou ponukou, sťahovali sme sa a zrazu som si uvedomila že mi týždeň mešká - čo mne by sa za iných okolností ani len nestalo že by som si nevšimla že mešká už jeden deň! Pre mňa je to však zázračné dieťa a určite to nebolo len psychikou keďže určité medicínske poznatky poukazovali na to že to tak jednoducho asi nepôjde ale zázrak sa stal a tehotná som takže niečo sa stalo😂
Toto je inak v celku ťažké, hlavne ja, musím sledovať ovulaciu a musím si robiť tehotenské testy, lebo beriem progesteron, takze ja na to musím aj tak myslieť 🥹
Žienky úžasné príbehy a postrehy mi píšete každá jedna, ďakujem za zdieľanie, príjemne sa mi to číta ❤️
@babushkaem áno viem čo myslíš, ja som. Práve teraz druhy cyklus na progesterone takže mám to rovnako, ale tak pozri, z toho čo tu čítam mi síce vychádza že najväčšia pravdepodobnosť úspechu bola v momente, keď na dieťa naozaj nebola myšlienka, ale na druhej strane prispeli sem aj žienky, ktoré túto teóriu úplne vyvrátili, takže mi z toho vychádza jedno, že asi je to ozaj jedno, udeje sa vždy len to čo sa má ☺️❤️ držím palce
Kamoska dnes, snažia sa skoro dva roky, už začali chodiť do CAR a ďalší mesiac mala byt inseminacia, tak si dali posledný mesiac na snaženie intenzívne a dnes mi písala že skoro odpadla ma koľajnice na dvoch testoch.. takže tiež nevypla a ja som skoro odpadla keď mi ráno poslala fotky 🙂
@ninka99865 krása ❤️❤️

@frida1990 tehotenstvo predsa vzniká spojením spermie a vajíčka....určite psychika robí svoje ale nie je najdôležitejšia....neviem nad čím sa vlastne zamýšľas