Snažilky po potrate
ahojte.mate za sebou potrat alebo viac a idede sa snazit opät?dufam ze nebudem sama
@gabika827910 Ja som po 2. potrate uzivala caj Ludmily Mojzisovej na otehotnenie, asi pomohol, lebo o polroka som otehotnela. A takisto som brala cely cas kyselinu listovu a selen+zinok.
@hwiezdinka Aky caj a kde ho zozeniem,snazim sa skusat co sa len da.Aj selen a zinok?To som este nepocula,ale ved co by sme neurobili,aby sme mali babenuso,ze?
@gabika827910 Ten selen a zinok mi poradila jedna kocka tiez, co mala po potrate, tak som skusila, ved preco nie. A caj Ludmily Mojzisovej na otehotnenie som kupila na internete na www.otehotnenie.sk (Čaj Ludmily Mojžišovej na podporu otehotnenia).
@hwiezdinka Ďakujem tak to skusim 🙂
@gabika827910 Budem ti silno drzat palce, aby to vyslo!
@hwiezdinka Ďakujem veď aj ja tebe,si zlata!
my sme po 2 MA..prvy bol v jan. v 9tt a druhy v juni ani nevieme kedy, len nam vysli dve palicky isla som k dokimu a prazdna velka maternica. tiez som musela na kyret..este jeden mesiac cakaame a vrhame sa na to aj my...snad uz uspesne dotiahneme ;)
@miruuska ahoj, ako sa dari s odstupom? verim ze uz cakas babo 🙂
@987654321bbbb ahoj.no zatial babo necakam ☹ po potrate to bolo neustale chodenie po doktoroch.mam za sebou hematologicke vysetrenie a geneticke vysetrenie ktore neurekom dlho trvalo pokial prisli vysledky.no s usmevom mozem povedat ze vysedky dopadli na 1tku.na hematologii mi len odporucila pocas tehu pichat fraxiparin a uzivat spuuuustu vitaminov-ale to mi nevadi za to mi to stoji a genetika uplne na vybornu nezistili mi nic.tehu este nie som ale od potratu na tom pracujeme uzivam inofolic a pijem alchemilku a zatial kazdy mesiac len sklamanie ☹ .na druhej strane mam aj strach nech sa mi to opat nestane aby som to nemusela este raz prezivat ale aj verim ze uz bolo toho dost a teraz sa to podari ze sa opat usmeje na mna stastie.som 3dni po ovu tak som v stadiu cakania.dr mi dava este pol rok ak dovtedy neotehotniem nasadi mi potrebne lieky a vyskusa vsetko co sa bude dat
@miruuska ach verim ze kedze vysledky su super, uz len psychika aby bola super, a ked si takto o rok budeme pisat uz budes mat vedla seba malho ... ake meno sa ti paci? 🙂
drzim palceky
@miruuska aspon ta poslali k lekarom a nieco sa riesi...u nas po 2 MA nic...neriesia veria ze je to len nahoda...a ja uz mam stresy z toho, obavy, ze co ak znova...to cakanie je najdlhsie ;( tiez by som radsej bola s pocitom ze mam po vsetkych vysetreniach s dobrymi vysledkami...
@987654321bbbb no u nas to je tazsie z toho dovodu ze muz chodi na tyzdnovku takze trafit sa a vystihnut to to je mozno nas problem.kedze u nas sa len cez vikend da.ale tento krat to vyslo na vikend tak uvidime ci s toho nieco.a veru aj ta psychika robi svoje.ja som tentokrat ani nemyslela na to mala som plnu hlavu vybavovania ohladom prace kedze mi konci materska a v praci mi nechcu umoznit prisposobenie prac.casu.no dufam ze takto o rok budeme uz 4clenovia rodiny.mena vies co popravde ani sa tak moc nezamyslam nad menami to budem riesit az ked budem vediet co to bude 🙂
@bobbinka tak si vyziadaj od dr.ze nech ta posle na hematologiu na genetiku a ohladom stitnej.a v kolkom si o to prisla?mna mozno ze aj preto poslal lebo druhy krat to bolo bez problemove az do 12tt potom sa to zrazu stoplo a prestalo rast.a prvy potrat to bol v 5tt aj to lebo som neuzivala ziadne lieky na podporu zacala som krvacat a aj ked mi nasadili lieky bolo to neskoro a uz sa s tym nedalo nic robit.ale vyberali mi mandle narkoza a silne lieky to bol pravdepodobne dovod potratu lebo kedze som nevedela ze som tehu ani sme sa nesnazili tak ma to ani nenapadlo ze by som mohla byt tehu tak som pociarkla do papiera ze tehu nie som.a ten druhy potrat vyjadrili sa ze to sa stava ale kedze som uz dva krat o to prisla doktor povedal ze nech si to obehnem aspon budeme vediet na com sme.
@miruuska no to prve tehu skoro v 12tt a druhe nevieme identifikovat, pretoze som n ato prisla po dvoch mesiacoch, pretoze sme si davali fakt velky pozor a vylucili sme tehu, bo to bolo 3 mesiace po MA.skusila som test a boli dve palicky, tak som napochodovala k dokimu a ten mi povedal, ze mam zvacsenu maternicu ako keby sme tam nieco mali, no nic sa tam nenachadzalo, tak v juni som bola opat na kyrete ;( tak nechapeme co sa to mohlo stat, uz sa aj bojim fakt, ist do dalsieho tehu...teraz uz povedal ze som fit a mozme to skusit, ale tak pocity su zmiesane..beriem tabletky na stitnu uz, v case prveho tehu som ich nebrala, ja sa na stitnu liecim od 9 rokov ale dva roky dozadu som ich prestala brat, a beriem velmi slabe a endokrinolog mi vylucil ze to mohlo byt z toho, ze som ich v tehu nebrala...tak mam taku dilemu...ale teraz uz ich beirem poctivo ;)
ahojte kocky, ako sa vam dari? ja som dva mesiace po potrate v 9 tt, babo sa prestalo vyvijat hned na zaciatku, vyzeralo to na anembryomolu, az histoligia potvrdila, ze plod v maternici bol. My sme sa hned pustili do snazenia, prvy menzes prisiel na 33 den po kyretazi. Ovulku mavam az 18 dc, tento mesiac to vyslo na 23 december, tak uvidime, ci nam to na Vianoce vyslo. Menzes cakam 5.1., sice mam strach, co bude, ak by to vyslo, ale aj tak dufam, ze sa podarilo. a kedze je dnes 1.1. zelam nam vsetkym, aby sme uz taku krutu skutesnost viac nemuseli zazit a nech je tento rok pre nas plodnym rokom a nech nam prinesie vytuzene babetka.
awoj ja som mala kyret 6.9.2013 a ovuláciu nie vždy mam, niekedy ju neciitm tak nevime či sa da aj tak otehotniet nevime...
@eliaska23 ahoj, páči sa mi tvoj príspevok, je plný novej nádeje a optimizmu 🙂 Ja som bola na kyretáži 10.12. dnes je odvtedy 27.deň a menzes som ešte stále nedostala 😒 Presne ako píšeš, aj mne sa stalo to isté, bábo sa nevyvíjalo a v 9tt prestalo byť srdiečko. Bola som zúfalá, ale cez sviatky som trošku zabudla na tie zlé pocity a nechcem dlho čakať s ďalším pokusom. Aj doktorka mi povedala, že stačí počkať dve menštruácie. Myslím, že my čo sme to zažili, sme už nejakým spôsobom tým strachom "poznačené", takže budeme sa báť aj keď to hneď nevyjde, aj keď to vyjde...Držím palce nech je už všetko ok!!!
Ahojte, prešiel nejaký ten čas a chýbajú tu nové príspevky 🙂 tak sa vás chcem opýtať ako sa vám darí?
My sa po dvoch mesiacoch od kyretáže začíname znovu snažiť... Nechcem na to prehnane myslieť a príliš sa na to sústreďovať, ale nejak to bez toho nejde... 😒 Máte pre mňa nejakú pozitívnu skúsenosť? 😉
ahojte, som po MA cakam kedy pride prva menstr.,zatial nechodi
ahojte kocky ,ja som zhruba pol roka po kyrete ,potrat v 9tt,snazime sa uz dlhsie ,ale nedari sa ,mozno prilis tlacime na pilu ,aj doktor povedal ze je vsetko v najlepsom poriadku ,chce to len cas ,ale mi zeny sme nedockave ,chceli by sme byt tehu uz teraz ...
@gabika827910 ahoj ,pozeram ze uz cakas na prirastok ,nam sa nedari cca pol roka,tiez som po kyrete ,mozes mi prosim napisat co ti pomohlo ?budem ti vdacna ,s mm sme z toho uz zufali ,ze sa nedari ,aj na gynde som bola vsetko je ok ,aj po vysledky som dnes bola ,tiez vsetko ok,ze co si uzivala a tak...dik 😉
@julypetkova ahoj ja som mala dva kyrety,po prvom sme sa snazili 14 mesiacov.potratila som a po druhom som otehotnela na 3 mesiac,v ten mesiac som si kupila iba vitamin E co mi poradili baby tu na konikovi,kyselinu listovu(acidum folicum) to som ale uzivala dlhodobo a do ovulacie som pila alchemilkovy caj a tu som sa kdesi este docitala (babsky recept) ze po ovulke je dobre jest ananas,alebo pit ananasovy dzus( zevraj na uhniezdovanie) tak som si kupila ananas a kazdy den som zjedla jedno koliecko,ci nieco z tohoto pomohlo neviem,alebo sa proste len podarilo.A robili ti po kyrete aj nejake vysetrenia navyse?Neposlali ta na hematologiu?
ahojte ...aj ja by som sa k vam chcela pridat....snazime sa od novembra....v auguste mi odtiekla voda v 17tt, potratila som a sla na kyret....a v oktobri na opakovany lebo mi tam nieco nechali. hned od novembra len co som dostala prvu mrchu tak sa snazime....mame sex takmer kazdy den a stale nic....v stredu som bola u lekara a vravel ze sa uz oficialne mozme snazit ze je vsetko ok....v pondelok som si robila test a len jedna ciarocka....zajtra ma prist mrcha tak ak nepride v noci tak hned rano testnem zas....ja som uz zufala....pri dcerke som otehotnela na prvy sup a minuly rok co som potratila som otehotnela hned prvy mesiac po vynechani antikoncepcie....tak neviem co sa deje....ja len dufam, ze za to nemozu tie opakovane kyrety....
prvu ms som mala 18.11. a druhu 24.12. ak zajtra testnem a bude len jedna / tak asi mozem uz len ms cakat....co poviete?
@gabika827910 neposlal ma doktor nikam,sam mi povedal ze ak by som potratila druhy krat tak ma posle po nejakych vysetreniach,ale potr.som len raz aj potom po kyrete som bola na prehliadke ,tak vravel ze vsetko je pekne vycistene,tak ze sa mozme snazit o 2-3 mesiace ,aj menzes pekne nabehol ,od zakroku na 30 den , teraz po pol roku ked sa nedari som bola na preventive ,aj sa mu postazovat ,povedal ze to je kratka doba ,ze ked sa nebude darit dalsi pol rok potom ze to budeme riesit,ale dalsi pol rok je straaaaasne dlho ,necem tolko cakat,nechapem prve sa nam podarilo na prvy sup aj to druhe na prvy sup,a teraz nedajboze,tiez som pila alchemilkovy caj na rychlejsie zotavenie maternice ,pila som ho pocas 2 mesiacov ,a tak ked sme zacali snazit uz nie,aj inofolic jedno balenie som vybrala ,tak som femibion pila asi 2 mesiace a nic,ale doky povedal ze netreba nic uzivat ,kedze som doteraz nemala problem otehot., mozno ma pravdiu ,vravel ze asi moc to silime a treba polavit a pride to samo... 😉 ,tebe zelam nech mas krasne zdrave, dietatko 😉 a nech hravo zvladnes porod 😉
@simusska ahoj moja ,mi mame to iste prva sa nam podarila hned na prvy raz ,aj druhe na prvy raz ,ale potratila som v 9tt,a teraz nedajboze oteh.,aj som bola na preventive ,aj dnes po vysledky ,vsetko je ok ,a nam sa nedari uz pol roka,ale doky vravel z netreba to silit a strasne to tak prezivat ked pride menzes ,treba troska polavit a ono to pride samo ,neostava nic ine len verit ,dufam ze sa nam skoro zadari a potiahnut to az do uspesneho konca 😉
@julypetkova dnes rano som si robila testik a vysla len jedna / takze uz len cakat na MS....musíme verit. ved ked je vstko ok tak aj nam sa opät zadari....len kedy:(

Ahojte aj mi sa snazime mam uz rok po potrate a stale sa nedari otehotniet,uz som skusila aj nejake vitaminy na podporu tehotenstva a nic uzivate niektora nieco?