icon

Snažíme sa o bábätko a očkovanie na Covid-19

nelka2211
20. jan 2021

Snažíme sa o bábätko vs. očkovanie na Covid? Je to bezpečne? Kedy je lepšie sa zaočkovať? Pred tehotenstvom, počas alebo po? Aký máte na to názor?

Strana
z2
beata_k
Odpoveď bola odstránená
ciernysokol
20. jan 2021

Po. Ale kedze clovek nikdy nevie, kedy otehotnie, ani kedy ho zaockuju, planovat sa neda.

renatka100
20. jan 2021

@nelka2211 ani pred ani pocas tehotenstva, prekonane ochorenie je najlepsia imunita

queen_mary
20. jan 2021

Myslim ze to riesis skoro, este nie si asi na rade s ockovanim 🙂 ja by som sa dala najskor pred. Potom pripadne po. Pocas tehotenstba by som sa asi bala, aj ked neviem co hovoria vyskumy.

nelka2211
autor
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Odpoveď bola odstránená
elementissa
20. jan 2021

Tak ja som videla akurát teraz na stránke TA3 kompletný očkovací plán. A bežná, zdravá, mladá populácia sa dostane na rad v 11.fáze.

Ty sa rozhodni

elementissa
20. jan 2021

@nelka2211 aha, dala si odpoveď zároveň s mojou. Tak v tom prípade teraz.

laila18
20. jan 2021

@nelka2211 tak si sprav pre istotu test zajtra ráno, ak nie si tehotná daj sa zaočkovať a možno mesiac počkajte s robením dieťaťa 🤷 ak budeš ok, tak by som pokračovala...tak by som spravila ja...čo keď budeš tehotná už a v práci sa nakazíš, to je podľa mňa horšie

miriam_s
20. jan 2021

@nelka2211 podľa vyjadrení lekárov, ktoré som zachytila, by sa po akomkoľvek očkovaní malo počkať mesiac dva... Ak máte termín teraz neváhajte a využite to. Budete pokojnejšia, že už ste chránená.

cherrystone
20. jan 2021

@nelka2211 nerozumiem tomu, ze ako clovek pracujuci v zdravotnictve sa pytas na takuto vec na mk. nie som si ista, ze nejaka uradnicka alebo kucharka alebo len tak hocikto koho nepoznas ti poskytne relevantnejsii nazor nez odbornik. co takto poradit sa so svojim lekarom, gynekologom alebo niekym kompetetnym, ked pracujes v zdravotnictve?

lius
20. jan 2021

nie je zname, ci ma vakcina vplyv na plodnost, preto podla pribaloveho letaku je nutne vylucit graviditu pred ockovanim a mas zabranit otehotneniu 2 mesiace po druhej davke

For women of childbearing age, pregnancy should be excluded before vaccination. In addition, women of childbearing age should be advised to avoid pregnancy for at least 2 months after their second dose.
zdroj: https://drive.google.com/file/d/1ZqkPS7V-nlieEh...

nina255
20. jan 2021

@nelka2211 pred ockovanim vyplnas dotaznik a jednou z otazok je ze ci si tehotna...pocitam ze keby povies ze si asi by ta nezaockovali asi sa to neodporuca

queen_mary
20. jan 2021

@beata_k teraz neviem ci us alebo uk. Ale v jednej z nich tehotne ockuju normalne, a v druhej maju na vyber.

queen_mary
20. jan 2021

No. CDC uvadza, ze je to na zvazeni tehotnej, ci sa da zaockovat. Testovanie na tehotnych je uz naplanovane. Zdroj: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vacci...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
adula12
20. jan 2021

odporucam po ockovani minimalne 5mesiacov neotehotniet 😉

lius
20. jan 2021

ja zase odporucam vobec sa nedat ockovat a zamerat sa na posilnenie svojej imunity (prospeje to viac aj buducemu babatku 🙂 )

leuchtturm
20. jan 2021

Velmi divné, tvrdit, ze robis v zdravotnictve a po rady ohladom ockovania ides na kona.

malicka_mysicka
20. jan 2021

@nelka2211 daj sa zaockovat a 3 mesiace vyckaj, urcite by som to spravila tak. Som tehotna, rizikove a je to riadne psycho, mame male dieta, muz nechodi do prace a nasou jedinou ulohou je sa nenakazit, lebo moj krcok by kasel nezvladol. Pred teho nikdy nevies ako sa to pojde, better safe than sorry ☀️

aneta129
20. jan 2021

@nelka2211 môj názor je taký, ze ani ked chces byt tehotna ani ked si nedavala by som sa očkovať ani keby mi niekto 5000 eur dal zato, ze si tehotna, chod aa očkovať... My robíme v zdravotníctve a je to dobrovoľne... Nešlo vôbec veľa nás vela sa očkovať... Viac ako polovica prekonali covid a z tých s ktorými robím sme ostali asi 10 zo 100 co sme covid nemali... Zaujímavé... Davali sme si robit protilátky sme negatívny tak isto ako kolegyne co si davali 3 mesiace po covide robiť a maju este nižšie hodnoty ako my co sme nemali covid... Zaujímavé, pýtame sa kde nastala chyba? Plus kolegyne co sa dali zaockovat, maju covid... Dostali ho do cca 5 dní a teraz sa rieši otázka dostali do same od seba ako reakciu alebo od niekoho ? Ja osobne poznám uz 3 také... 2 u nas na svk z nemocnice a jedna kamoška z Nemecka... Robí tam 2 januára ich očkovali s tym, ze predtým pcr test a az potom vakcína a o 2 dni uz mala teploty 39 a na 2 týždne odpísaná bola...

Takže nedávaj sa... Ja som tehotná robila na covid oddelení a chvala Bohu som sa nenakazila a bola som 12h vkuse pri pacientoch co mali koronu... A Rusko som si dala aj dole, lebo mi vošla dezinfekcia do očí musela som si rýchlo umyť s vodou a to na izbe pacienta... A chvala Bohu nedostala som ani napriek tomu, ze som mala dole ochrane pomôcky z tváre a umývala som si rýchlo oči na izbe...

pallacinka
20. jan 2021

@aneta129 Každá jedna vec, ktorú si opísala ako "zaujímavú", má logické vysvetlenie a chyba nastala len v tom, že ty ako zdravotník tomu nerozumieš, hoci by si mala.

katkatonkova
20. jan 2021

@miriam_s ani očkovanie nechrani...stále to môže dostať....

99jane99
20. jan 2021

@renatka100 Kde si prosím Ťa zobrala, že prekonané ochorenie je najlepšia imunita ?
Tá imunita po prekonaní Covidu ale netrvá večne.
Udávajú cca 3 mesiace, takze to jej tiež nieje moc platné.
A nie každý prekoná Covid v pohode, môže mať množstvo iných pretrvávajúcich problémov a iné pridružené ochorenia... Ktoré možno nikto ani nebude riešiť lebo povedia, že je to ešte nedoliečený dozvuk Covidu.

aneta129
20. jan 2021

@pallacinka ani ty by si sa nedala očkovať, keby si tehotná... Alebo chceš byt tehotna... A napísala som moj názor, pre autorku nie pre teba... Takže pokial nie si vedec, ktorý skúma a koronu ani nepíš mi...

pallacinka
20. jan 2021

@aneta129 Neviem, kde berieš tú istotu, dala som sa dvakrát očkovať ako tehotná proti chrípke a rovnako by som sa dala tehotná očkovať aj proti covid-19. A predstav si, že som vedec a dá sa dokonca aj povedať, že skúmam “koronu”, ako to nazývaš. Stojím si za tým, že každé jedno tvoje tvrdenie má logické vysvetlenie, niektoré sú čisté nezmysly (napriklad to, že sa dá dostať covid ako reakcia na očkovanie) a ako zdravotník by si to mala ovládať.

chanel_c
20. jan 2021

Tiez som nad tym uvazovala, ci sa dat zaockovat, ked by som potom chcela mat dieta. Nie hned samozrejme ale po nejakom case, neviem napr. po pol roku, ci to nemoze ovplyvnit tehotenstvo.

aneta129
21. jan 2021

@pallacinka ta moja kolegyna co sa nakazila tak po očkovaní mala 3 dni volno,kde sa nakazila? Ked býva sama a po očkovaní isla hned domu? Uz sa to rieši... Lebo pred podaním mala test negatívny.... A ty po očkovaní na chrípku si nedostala chrípku? Ako to? My sme dostali asi keď nás očkovali cca 20 a z toho sme 18 dostali chrípku do 3 dní... Takže vedec vysvetlí mi to???

nelka2211
autor
21. jan 2021

Dá sa prosím nejako odstrániť moja otázka? Lebo niektoré odpovede ma strašne vytáčajú a to mi teraz fakt nepridáva. Ďakujem. Pripadne ak môžem poprosiť už NEODPOVEDAŤ, na túto diskusiu.

andreal1
21. jan 2021

@aneta129 nemusim byt vedec aby som ti dokazala odpovedat kolegyna bola zackovana raz, preockovanie sa este dava po par tyzdnoch 🙂
Vakciny ti nezarucia 100percentnu imunitu. Zarucia ti to ze tvoj priebeh aj chripky je miernejsi.
To iste plati pri detoch zaockovanych proti rotavirusom 🙂

Strana
z2