Snažíme sa o dieťa
Ahojte, má niekto skúsenosti s clostilbergitom?
@eriksonka1234 a po akom case?Ako si ho uzivala a mala si vedlajsie ucinky?
Presne si nepamatam uz davkovanie,bolo to pred 13 rokmi,zacala som ho brat v januari a otehotnela som 15. aprila,dost nam vsak pomohol Dr.Jonas,mininalne mne na psychiku urcite,kedze lekari tvrdili ze som neplodna a on mi to vyvratil,o dva tyzdne na to som otehotnela (nedorastali mi folikuly) a menzes som mavala iba s vyvolavackou...moj Dr. sa nestacil cudovat a ja tiez,bola som v ten den,ako som sa to dozvedela najstastnejsim clovekom,ja som si ani test nerobila,proste som isla na pravidelnu vyvolavacku nikdy nezabudnem bol 2.jun a ja som uz bola v siedmom tyzdni....
A nemala som,ziadne vedlajsie ucinky z neho
Skus ist do skupiny IVF umele oplodnenie
Najdes ju v zozname skupin.
Ja som tiež brala teraz prvý cyklus clostilbegyt. Tiež mám menzes ako tak pravidelný, mne ho dala dr. Preto, lebo som nemala doteraz ovu.
Nam po rocnom snazeni pomohol az clostil. Nemala som ovu, tak pomohol - hned prvy mesiac uzivania pomohol.
len pozor na hyperstymulaciu
@veronikaszabova dúfam že aj mne zaberie, ďakujem za tvoju skúsenosť 👍
@siska266 podľa mňa je to dosť nezodpovedné dať ti také silné lieky a nesledovat ta. Ako ich berieš ? 2x za deň? Mne dala dr. Lieky s tym, že zajtra tam idem tretí krát za posledný týždeň...
Keď som chodila k predchádzajúcej dr. Tiež mi len dala lieky na 2 mesiace a žiadne sledovanie, potom som čítala že pokiaľ sa nepicha pregnyl, tak môžu vzniknúť veľké bolestivé cysty a to ma utvrdilo v Tom, že mám od nej odísť (dlhšie som nebola spokojná s jej prístupom a toto bola posledná kvapka v pohári...)
@majuska72 Povedal 2 krat za deň 5 dní a tak robiť 3 mesiace a, že oni účinkujú ešte 3 mesiace po vysadeni a tak mám prísť až za pol roka. Dnes si mám dať prvú, ale asi si nedám ešte to skúsime bez hormónov a potom tak nabudúci mesiac si dám jednu, ak budem mať nejaké komplikácie ihneď pôjdem za ním. Ja mám zatial všetko ok, načas menzes. Ak sa mi to s tými hormónmy posere nech si ma nepraje aj ja odídem.
@siska266 nechcem ťa strašiť, ale ja keď som sa o Tom informovala tu na MK , tak baby mi také veci popísali o Tom clostile plus som v druhej fáze cyklu brala duphaston. No a teda som potom odišla od tej prvej dr., Našla som si druhú v NR a som veľmi spokojná, to sa nedá porovnat ten prístup a aj ako všetko táto pani dr. Vysvetlí . Tiež som brala teraz od 5dc 2x denne tabletku 🙂
@siska266 však uvidíš či sa bude niečo diať. Nemusíš meniť dr., Ak si s ním spokojná 🙂 len trošku mi nejde do hlavy načo ti dával clostil keď máš ovulaciu aj bez neho. Ale on je doktor, nie ja :D ja som si inak potom vravela, že mohla som ísť najskor do nejakého centra asistovanej reprodukcie, ale urobila som správne rozhodnutie odist od nej v mojom prípade . Aj keď ju mám 30km od domu
@majuska72 On povedal, že predtým ako ma pošle do centra ešte mám skúsiť užívať tieto lieky a kedˇ po pol roku nič sa nezadarí, potom ma tam pošle. Ale nemám tam chodiť na žiadne merania na nič, len po pol roku prísť až. Chodila som ku nemu asi každé 3 mesiace, lebo som tam chodila s výsledkami spermiogramu ten je v poriadku a za každým ma pozeral, meral vaječníky, maternicu, pozeral folikuly ale inak nič nehovoril, len že veď všetko je ok. Predtým dávnejšie mi aj bral krv neviem či na hormóny alebo na čo to tiež mám ok. A teraz že ešte skúsi mi dať clostil, že on podporuje funkciu vaječníkov aby boli také nabudenejšie a uvoľnovali sa lepšie. Nič o ovulácii, nič o takých veciach nehovoril. Ešte to, že ma musí upozorniť že môžeme mať 2-3 ičky.

Ano,nam pomohol