icon

Snažíte sa o dieťa po 30 - tke?

jupa
15. okt 2010

Ahojte mamicky .. buduce mamicky.. je to niekto po 30 kto sa snazi o dietatko.. je jedno ci prvy, druhe, tretie, alebo stvrte ..

Strana
z3
zuzicek88
28. jan 2014

@evadek ale zazraky sa stavaju,tak sa vobec nemusis bat

labocca
28. jan 2014

@happyfrog80 hm....ja som absolvovala imun.vys. kedze tiez som raz otehotnela a zial skoncilo to neuspesne. Ale tiez na vysetrenie nas nik neodporucil...tak sme sa sami vybrali🙂. A nebanujem....

happyfrog80
28. jan 2014

a prosim ta mozes vysvetlit co je imunne vysetrenie?Dik 😉

evadek
28. jan 2014

@erijan ... hej..idem..ale v Ba...chcela som len vedieť, že ku komu ideš....Hej...tosku viac....dufam,ze sa mi podari ist cim skor na laparoskopiu...netusim aka je cakacia doba...

evadek
28. jan 2014

@zuzicak88 🙂 ďakujem....ja v to veeeelmi dufam,snazim sa robit preto vsetko..pijem alchemilku..jem vitamin d3...vitamin c...inofolic...matersku kasicku..probiotika....a tento mesiac zacnem pit grepovu stavu..🙂
A klasicky chodim stale po mudr....hadam sa raz dockame...🙂

evadek
28. jan 2014

@zuzicek88 🙂 ďakujem....ja v to veeeelmi dufam,snazim sa robit preto vsetko..pijem alchemilku..jem vitamin d3...vitamin c...inofolic...matersku kasicku..probiotika....a tento mesiac zacnem pit grepovu stavu..emoticon
A klasicky chodim stale po mudr....hadam sa raz dockame

zuzicek88
28. jan 2014

@evadek supeeer,to su slova do boja. Neboj coskoro budeme tehu,potom si tu budeme zasa o inom pisat uvidis teraz sa tesim

mily7
28. jan 2014

Ahojte. Mám 31 rokov a 21 mesačného synčeka. Teraz sa snažíme o druhé bábetko. Chcem vám povedať ako ja odvraciam, teda sa aspon snazim na to, aby som stale nemyslela či to vyslo alebo nie. Mozno to niekomu pomôze. Kedze som doma uz 1,5 a rada aj tak sa zacinam nudit🙂) takze si davam kratkodobe ciele na ktore sa mozem tesim, zaujat mysel. To je najdolezitejsie. Niekedy si nazberam domace prace a venujem sa tomu viac jeden den, ja mam rada ak mam co robit stale nieco organizovat. Teraz ideme na ples tak planujem ako budit maleho aby som ho vecer uspala kedze nezaspis nikym inym, co na seba, co varit ked dojde segra s braskom na tyzden🙂) Pomaha to. Viem co to je tuzit po dietatku a okukavat testy 10 testov napr za tyzden. Bola som 2x tehu z toho jeden potrat a jeden porod. Obe tehu dosli rychlo a kvazi necakane. Viem velmi dobre ze to bolo hlavne psychikou. Mala som problemy s menzes a brala lieky. Po vysadeni som necakala ze otehotniem hned, boli sme este v podnajme, planovali kupu bytu. A bola som tehu. Najstastnejsia na svete. Po potrate som si presla peklom. Brala som antiku a ked to preslo a bola som v poriadku vysadila som ju. Ihnes som otehotnela. Znie to jednoducho ale ja som taka osoba co vsetko riesi srdcom, takze poznam to ake to je tesit sa moc, hnevat sa moc. Viem preto velmi dobre, ze tie tehotenstva vysli preto tak rychlo, ze som bola v pohode. Bojim sa ze toto nebude uz take lahke, aj ked som pozitivna. Snazim sa teda. Samozrejme ze som sa pozorovala, riesila ale uz som si povedala dost. Da sa testovat ovulacia ked ozaj nemame potuchy kedy ju mame, ale da sa po ovulacii zamerat mysel aj inam nez na tehu testy.🙂) musime byt len silne, zamestnat mysel upne inymi vecami, pracou hocicim zazrat sa do toho a mysliet pozitivne. Nie nie je to lahke ale ktore z najuzasnejsich veci na svete dostaneme lahko? Aj dieta sa rodi v bolestiach. Takze ja si napr. vravim, ze chcem po materskej dojst do prace krasna, stihla vysmiata. Zacnem sa stravovat zdravsie, viac cvicit. Ved zdravou stravou neuskodim babetku keby som aj bola tehotna no nie?🙂) prajem vam vela optimizmu a stastia babenky, nech vam to vyjde.

evadek
28. jan 2014

@zuzicek88 ... jasne..skor, ci neskor sa dockame 🙂 ..len treba verit...ty sa ako dlho snazis?....)

zuzicek88
28. jan 2014

@evadek neboj ved zachvilku je jar,vratia sa bociany a prinesu kopec batozkov urc ite aj pre nas. My sa snazime od juna minuleho roku,ja som sa len v maji vydavala

aadulik2110
28. jan 2014

@erijan budem držať palčeky..... mne na polyp prišli pri preventívke, lebo my sme dovtedy neplánovali rodinku, chceli sme najprv postaviť domček a potom do nového "nové" a tak keď mi toto na preventívke oznámil, tak som zostala v šoku. Ale ako som písala - vo februári som bola na zákroku, od júla nám doktor "odobril" snaženie sa - rozhodli sme sa až v auguste - že dom sa dostavia aj s mimi a v septembri som už bola tehotná. A do nového sme sa sťahovali, keď mal malý pol roka 🙂
@labocca ja viem aké je ťažké odpútať sa od mnohých vecí, ktoré sa ťa bytostne dotýkajú.... a ešte keď ťa aj doktor "povzbudí", že najväčší nepriateľ je čas..... ja viem, že to s témou veľmi nesúvisí, ale možno nájdeš spojitosť.... keď som bola prvý krát tehu, tak cca v 6 mesiaci sa stalo toto: môj tatko bol na nejakom "rutinnom" vyšetrení odkiaľ ho nechceli pustiť už domov - vraj by sa zadusil, spravili mu tracheotómiu a podrobil sa niektorým vyšetreniam a verdikt znel rakovina hrtanu - ani nevieme ako behom 2 týždňov už bol aj po operácii, kedy mu vyoperovali všetko v hrdle, nastúpila rádioterapia a každú nedeľu sme jazdili 200 km za ním do BA. Domov ho pustili deň po tom, čo sa mi narodil malý... Pre mňa to boli najhoršie 3 mesiace - nakoľko na túto diagnózu zomrel aj jeho brat, tak som mala strach, chcelo sa mi stále plakať - bolo ťažké na to nemyslieť, naladiť sa pozitívne, nepripúšťať si to.... už len kvôli maličkému v brušku. Prešli dva roky..... rovnaký čas, opäť tehu a opäť tatinovi pri kontrole niečo našli a bude musieť podstúpiť rádioterapiu alebo chemo (momentálne sa to rieši) a opäť tie isté myšlienky a znovu musím byť pozitívne naladená - už len kvôli malému a bábätku v brušku. Skús na to nemyslieť a užívaj si každého dňa a verím, že raz sa aj vy dočkáte. A ešte ma napadla jedna príhoda z mojej rodiny: teta ešte za socíku nemohli mať deti (vtedy sa to toľko neriešilo ako teraz) a tak si adoptovali chlapčeka..... prešlo niekoľko rokov a zrazu len tak z čista jasna teta zistila, že je tehotná a narodil sa im syn, o 2 roky na to sa im narodil ďalší syn - takže neplodný pár, ktorý nemohol mať deti mal zrazu 3 syn - 2 vlastný a jeden adoptovaný. A momentálne sa už tešia z vnúčika.

zuzicek88
28. jan 2014

@mily7 Dakujeme krasne,aj tebe vsetko dobre,nech sa ti to splni,velmi krasne si to napisala

evadek
28. jan 2014

@zuzicke88 ano,treba bocianov vyhliadat....Ja som sa snazila este s byvalim priatelom. 1,5 r...asi....a teraz este len 3 mesiace...No medzicasom mi moja mudr. nasla kooopec diagnoz....a to som isla len s podozrenim na zapal mocov. ciest:(....nevadi..uz vieme co mi je....a nie je toho malo..tak treba to riesit...teraz som odhodlana...dufam,ze ma mudr. neznechutia....
Tak nam budem drzat palce..🙂.vy ste zdravi?...

labocca
28. jan 2014

@happyfrog80 jasne🙂. Na uvod len tolko,ze ani mna v zivote nenapadlo,ze "existuju problemy aj tohto druhu"☹(....ale navstivili sme ambulanciu reprodukcnej imunologie (v Plznii).. Ide o vysetrenie, na zaklade ktoreho lekari zistuju soimunitne a autoimunitne vztahy buniek (vajicka,spermie...). Viem,ze sa zameriavaju na enzymaticke vybavenie hlaviciek spermii , ci su pritomne protilatky proti spermiam a pod. Ak by si chcela mozem Ti poslat konkretny link.... ...hm?🙂

labocca
28. jan 2014

@mily7 ahoj🙂...dakujeme za povzbudive slova🙂. Aj Tebe nech sa dari🙂

labocca
28. jan 2014

@aadulik2110 ☹ to mi je luto,co vsetko ste si museli prezit, tatinovi skore uzdravenie zelam ....... . A tak dufam,ze to so mnou nie je az take zle🙂. Urcite sa dari prejst aj na ine myslienky.......ale i tak dakujem 🙂 za Tvoje slova.

aadulik2110
28. jan 2014

@labocca ďakujem..... každý máme nejaké trápenie.... problémy a starosti.... ale aj potešenie a radosti 🙂 a tak je dôležité sa tešiť z tých radostí

zuzicek88
28. jan 2014

@evadek Ano nastastie sme,ale pred rokom som mala tiez vaznu operaciu,nastastie nie po zenskej stranke

happyfrog80
28. jan 2014

@labocca a vysledky vam vysli dobre?Oh nie dakujem ja sa len pytam ale aj ked mam 33 stale verim ze sa nam to podari .Tento mesiac ked nie tak nabuduci uz 100% bo viem ze clostil mi pomoze.Ja so krava blba dlhu dobu myslela ze mam anovulaky a prestala tyzden pred ms bt merat a nedavno az som zistila ze mavam ovulaciu kedy som sa vysrala na vsetko a zase som mala len oci preplac.Teraz uz som spokojna,mam ns 4 mesiace clomid(clostilbegit ) to ma utesuje bo my dokazeme otehu ale ovulacia bola neskoro ,nestaci na otehu.

labocca
28. jan 2014

@happyfrog80 V poriadku..som myslela,ze chces vediet viac o vysetreni....tak potom drzim palce🙂)

happyfrog80
29. jan 2014

ja vam tiez 😉

natuska87
29. jan 2014

Mne sa syn narodil 34 rocnej.Po prvom dietati,ktore som mala 26 rocna,mi lekari povedali,ze druhe uz nebude....prestali sme na to mysliet a trapit sa a ajhla,prislo,ani nevieme ako....niekedy je to o psychike,netreba sa az tak "sustredovat"....tehotenstvo bolo ukazkove,syn ma dnes 19 rokov....

Strana
z3