Spermiogram - odporúčajú nám umelé oplodnenie

1. jan 2024

Ahojte už rok sa snažíme o bábätko tak sme boli na spermiograme mám ho doma ale nič viac k tomu nepovedali len nám odporučili umelé oplodnenie. Tak a moja otázka je či sa vôbec máme stakymto spermiogramom dalej pokúšať prirodzene alebo nie pretože ja sa v tomto vôbec nevyznám. Ďakujem za odpovede

dadi30
1. jan 2024

Na konci tej spravy nemas aj diagnozu? Normalnych spermii je tam 1,3% zo vsetkych, 99% ma chybnu hlavicku takze ak aj doplavaju k vajicku tak ho nemaju ako oplodnit lebo sa do neho nedostanu. Tak no laicky povedane.. moj manzel mal lepsi spermiogram o trosku a aj tak nam odporucili umele oplodnenie. Isli sme do toho, necakali sme na zazraky, mali sme len jedno vajicko a podarila sa dcerka. Nevravim, ze sa s tymto vasim neda otehotniet lebo zazraky sa deju, je len na vas ci budete skusat ci nie.

autor
1. jan 2024

@dadi30 Je tam záver teratozoospermia. Nečakám na zázraky budeme to určite riešiť, len som chcela vedieť či vôbec existuje nejaká šanca ale asi nie ☹️☹️ Ďakujem za odpoveď

olivia_c
1. jan 2024

Ahoj, moj partner mal tiez morfologiu 1%, snazili sme sa roky, potom sme isli na odporucanie na ivf do brna, 3 pokusy bez uspechu a dnes som v 20 tt prirodzene. Ber vysledky spg s rezervou, nic nie je ciernobiele, hlavne pri oplodneni staci 1 spermia a zazraky sa deju 🩷

dadi30
1. jan 2024

Vzdy je sanca..staci jedna jedina spermia..len ten cas a skusanie a oplakanie kazdej menstrucie je s prepacenim na hovno..

jarka0
1. jan 2024

To ešte nič neznamená ten spermiogram môjmu ex manželovi dr povedal že nikdy nebude mať vlastné deti a máme spolu 2 krásne a už majú 15 a 13 rokov 😍tak držím palce ako sa hovorí niekedy aj motyka vystrelý držím moc moc palce 😘

matus7030
1. jan 2024

Možne je všetko, veľa príbehov párov je toho dôkazom. Ale bude to s takýmto spermiogramom veľmi ťažké. Môj muž má rovnakú diagnózu, o niečo lepšie hodnoty čo sa týka morfológie a podarilo sa nam za 3 roky spermiogram o dosť zlepšiť. Aj sa nám podarilo otehontnieť, ale bohužiaľ som 4x potratila. Príčinu nevieme, ale lekari tvrdia, že je to pravdepodobne poškodenými spermiami.

pabla99
2. jan 2024

@olivia_c poviem ti to na rovinu, zázraky by som nečakala. Je to take buď, alebo.
Môj snúbenec má tiež rovnakú diagnózu ale ešte k tomu má aj astenoteratozoospermiu. Defekt hlavičiek 99% + nízka progresívna pohyblivosť vpred.
Dva roky sa pokúšame o dieťa ale v poslednej dobe vieme že to je viac menej márne. Ideme riešiť umelé..

autor
2. jan 2024

@pabla99 ďakujem práve že som to potrebovala počuť takto narovinu. Mne len neide do hlavy to že jedno dieťa už máme ale to bolo už dávno pred 8 rokmi a nebol problém zasa je pravda že ja som mala 22 a on 25 boli sme oveľa mladší a teraz sme chceli skúsiť druhé ale po dlhšej dobe keď sa nedarilo tak sme sa dali vyšetriť a výsledok je toto. Tak potom musel muž prekonať nejakú chorobu alebo neviem čo sa mohlo stať za ten čas. Alebo naše prvé dieťa bolo šťastie ? Neviem si to vysvetliť. Ale asi skúsime to umelé. Ďakujem všetkým za rady.

112modroocka
3. jan 2024

@matus7030 ahoj ako sa vam podarilo zlepsit spermiogram?

matus7030
3. jan 2024

@112modroocka každý ti poradí, to, čo si myslí, že pomohlo jemu. 1x bol muž na spermiograme 4/20, začal brať Folandrol a vitamíny klasika B, C, D. Potom ešte aj Macu. Išiel opäť 11/20, ale bolo to ešte horšie.
Ďalši rok sme nejako kašľali na to, ale v roku 2022 som objavila Verra vitamíny, ktoré su asi pricinou zlepsenia spermiogramu. Beriem ich ja aj muž. K uspesnemu tehotenstvu nam to ale zatial nepomohlo. Uvidime co prinesie KET, ktory ma caka buduci mesiac, ale na odbere sme uz boli a doktorka bola prekvapena aky mal muz spermiogram.

pabla99
3. jan 2024

Spermiogram sa môže meniť aj rokmi, je to taká “menna veličina”. Prvé sa vám mohlo podariť bez problémov a teraz je už zrazu problém. Ale chápem vaše sklamanie. Ja mám len 25 rokov a moj snúbenec 28 a bohužiaľ ešte ani jedno dieťa nemáme..
Moj bol aj u urologa ale všetko vyšlo v poriadku žiadna varikokela, nič. Nenašli zatiaľ príčinu katastrofálneho spermiogramu a ani podľa mňa nenájdu ako vo väčšine prípadov.
Už sme mali však veľa času zmieriť sa s tým že nepatrime k super plodným párom, tak sme to viacmenej prijali ako fakt a po svatbe chceme skúsiť umelé. Možno aspoň tam motyka vystreli.
Odporúčam však skúsiť u muža nejaké vitaminy. Za skúšku nič nedáte. Existuje veľa antioxidantov ako vitaminy C, A, E poprípade aj maca, pycnogenol. Treba skúsiť. Nám žiaľ ani tie vitaminy nepomáhajú ale vám môžu.
Prajem veľa šťastia 🍀

ashleyka
3. jan 2024

@112modroocka Ahoj manželovi odporúčali Bluefertil aspoň 3 mesiace,po mesiaci už mal lepšie výsledky.

beata110
4. jan 2024

Ahoj moj manzel mal tak isto po 2mesiacoch uzivania vitaminov sa zlepsil z morfo 1 na 2 a ja som mala hranicne hodnoty protilatoch proti spermiam. Robili nam 2x iui a neuspesne tiez odporucili umele ale to sme odmietli. To bolo pre 2 rokmi tiez sme mali doma 8 rocneho chlapca na prvu supu a druhe nie a nie. Robila som si uz vseliake ,,babske vymysli" vychadzalo mi ze este budeme mat jedno dievca stahla som si aj jonasov kalendar a aj to sme dodrziavali a ked som mala najmensie aspekty si myslim ze to vyslo. 🙏🙏🙏 som 16tt a pravdepodobne cakame dievca😊🙏🙏 ak chces napis sukromnu spravu. 😊

mtin
5. feb 2024

@autor pomohol som raz pomozem aj druhy krat ;) napis

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre