icon

Spoľahlivosť tehotenských testov

dundusa
3. jún 2011

Zdravím žienky! Chcela by som od vás poradiť, respektíve vedieť váš názor. V novembri 2010 som mala missed abortion (zamlčaný potrat). Tento mesiac sme sa s manželom nebránili možnému počatiu bábätka. Na internete som našla informáciu, že existujú citlivé testy, ktoré ukážu tehotenstvo už 7 - 10 dní po ovulácii. Moja predpokladaná menštruácia je okolo 8. júna. Nevydržala som to,a kúpila si test women secret a dnes 3. júna som si ho spravila. Vyšiel však negatívny
Je možné, že to ešte bolo priskoro robiť si test???
Môžem ešte dúfať, že by to tento mesiac mohlo vyjsť?
Zvyknú sa aj testy mýliť?
Ďakujem za vaše názory. Zuzka

Strana
z2
katedesign
5. jún 2011

@piacere mamatest

feb13
5. jún 2011

@katedesign Ahoj, ten zaludok a hlavu by som skor pripisala nervom... aj meskanie menstruacie moze byt (ale nemusi byt) kvoli tomu... Na tych testoch byva napisane, ze "vysledok neodcitavajte po 10 min". Ja som raz tiez mala negativny test, kde po zaschnuti sa ten duch objavil. Takze ak mas stale rovnako slabu ciarku ktora sa objavi az po dlhsom case, podla mna sa o tehotenstvo nejedna, je to len presvitanie ciarky od vlhkosti (pri drahsich testoch by sa to stavat nemalo, ale nikdy nevies).
Ak si to takto este nerobila, mozes skusit este urobit test z prveho ranneho mocu tak, ze predtym dlho nepijes (alebo povedzme po 19.00 uz len jeden pohar pomalicky) a este pred spanim sa vycikat, aby si mala rano velmi koncentrovany moc. Ak ciarka bude stale rovnaka, je to asi len to presvitanie. hCG v prvych dnoch a tyzdnoch stupa velmi rychlo, takze za 3-4 dni by si uz mala mat riadnu ciarku.

katedesign
5. jún 2011

@feb13 ďakujem za názor, skúsim ešte ranný test a ked tak, pockam este zopar dni 🙂

dundusa
autor
8. jún 2011

@atreyu ahoj. Tak ja som dnes presne toho 8 -ho dostala dnes mrchu ☹ No budeme musiet skúšať nabudúce

atreyu
10. jún 2011

@dundusa ahojky tak napodobne..ja som mrchu dostala siedmeho....tak skúšame ďalej a začínam si merať bazalku tento mesiac...veľa šťastia 🙂 a daj vedieť budúci mesiac 😝

dundusa
autor
10. jún 2011

@atreyu Tiež sa asi do toho pustím 🙂 chcem si kúpiť aj ovulačné testy, vyskúšať

feb13
10. jún 2011

@atreyu @dundusa Vraj ak ma par pravidelny styk asi tak obden, maximalne kazde 3 dni, tak v podstate je dobra sanca na oplodnenie aj keby ovulaciu vyratali nespravne. BT vam ukaze ovulaciu az dodatocne, s istotou az po 3 dnoch (pravidlo 3 dni za sebou vyssia teplota nez pocas poslednych 6 dni pred zvysenim) a to je uz neskoro. Ak ma niekto relativne ukazkovy graf a uz ma v tom rutinu tak moze to odhadnut aj v den ovu resp. den po, ale inak vam to az tak nepomaha.

dundusa
autor
10. jún 2011

@feb13 Ja si to meranie BT chcem skúsiť tento mesiac, hlavne ma zaujímajú teploty. Približné obdobie ovulácie viem, a samozrejme aj podľa hlienu sa budem orientovať. Chcem to skúsiť, čo za graf mi to dá, a či sa do budúcna môžem aspoň trochu spoľahnuť aj na túto metódu. Čítala som, o tej stúpajúcej teplote, že potom už môže byť neskoro. No pokúsim sa vystihnúť ten moment, kedy bude tesne pred ovuláciou a po nej. Samozrejme nechcem mať styk s manželom nespočetne krát, keďže spermie sú vraj pri častejšom sexe menej výkonné a majú nižšiu životnosť, práve preto chcem skúsiť meranie BT, aby som nezaťažovala tak manžela, ale šetrila si ho na ten "najdôležitejší okamih". No i tak sa to nemusí podariť, a môže to prameniť z rôznych dôvodov. Ja už som po jednom missed abortion a nemôžem vôbec predpovedať, ako sa moje telo bude správať. Či to bude tak jednoduché, ako predtým, ked som otehotnela hned na prvý šup 🙂

atreyu
11. jún 2011

@dundusa ja som mala v septembri tiež missed a to som otehotnela tretí mesiac skúšania...

feb13
11. jún 2011

@dundusa neviem nam z dvoch ovu 2x vyslo 😀 a to uplne spontanne bez hocijakeho cieleneho planovania, dokonca druhykrat som si myslela ze mam anovulacny cyklus 😀 ze to bolo mimomaternicove, za to nemoze nikto a nic ☹

katusap
11. jún 2011

@dundusa ja som si robila ovu testy....mala som 2 dni pozitivny ovu test...v tie dva dni sme mali tutu-mutu 🙂 a otehotnela som....len skoda, ze to dopadlo tak, ako to dopadlo

dundusa
autor
12. jún 2011

@feb13 Zaujímali by ma tie anovulačné cykly. Ak mám každý mesiac pravidelný menzes (dá sa povedať raz je to 28 dní, alebo 29, niekedy aj 30. Ale každý mesiac dostanem mrchu. Môžem aj ja mať anovulačný cyklus? Ak sa neuvoľní vajíčko, môže dôjsť k mrche? Doteraz som sa nad takouto vecou nepozastavovala, no teraz ma to zaujíma. PS: Je mi lúto toho mimomaternicového tehotenstva ☹

dundusa
autor
12. jún 2011

@katusap ja to s tými testami teda skúsim 🙂

vierka0
12. jún 2011

@dundusa ano, mrcha pride aj ked je anovulak..aj anovulacne cykly su zvycajne dlhsie ako normalne, mozu mat aj normalnu beznu dlzku..

katusap
12. jún 2011

@dundusa kedze mas taky pravidelny cyklus je malo pravdepodobne, ze by si mavala anovulacne cykly....takym "priznakom" anovul. cyklu skor byva nekonecne dlhy cyklus .....tie ovu testy su fakt dobre....vsade sa hovori, ze ovulka by mala byt okolo 14. DC....ja ju mavam 18-20 DC ....dlho sa nam nedarilo kvoli tomu, ze sme vlastne sexovali v nespravne dni, kedze podla ovu hlienu sa riadit nemozem, lebo ho mam fakt len minimum ....bez ovu testov, by sa mi asi nepodarilo otehotniet nikdy...a merala som si aj BT, ale to najma kvoli tomu aby som prisla na to, ci to vazne tak funguje s tou teplotou ako sa pise....a funguje....aj podla BT aj podla ovu testov sa to pekne zhodlo 🙂

dundusa
autor
12. jún 2011

@katusap Tak to som zvedavá, aký graf mi dá meranie BT tento premiérový mesiac 🙂 Budem si aj hlien kontrolovať, u mňa je viditeľná jeho konzistencia aj farba a pre istotu si kúpim aj ovu testiky. Za skúšku predsa nič nedám 🙂 a ten anovulačný cyklus podľa BT je možné zistiť?

katusap
12. jún 2011

@dundusa ano, podla BT sa da zistit anovulacny cyklus ...budes si to asi zaznacovat na fertilityfriend.com....maju to velmi dobre urobene...mne vzdy dalo ovulaciu tam, kde naozaj bola 😉

feb13
12. jún 2011

@dundusa Vies ja este kojim, kojenie zvycajne brani dozrievaniu vajicok, tak preto. Ale kratko predtym som bola u dr a podla sona tiez to tak vyzeralo, ze vajecniky mi este spia. Ak mas pravidelne cykly, tak to anovulacne pravdepodobne nie su. Anovulacne zvycajne byvaju nepravidelne a predlzene, ano mrcha sa moze dostavit aj bez ovulacie, je to z relativneho nedostatku estrogenu (sliznica je taka zhrubnuta ze normalne mnozstvo estrogenu uz ju nedokaze dalej vyzivovat, preto sa odluci).
No my asi budeme musiet pockat este dalsi mesiac, kedze mrcha prisla skorej, tak na posledne sono pojdem az 2 dni po ovu a to uz je neskoro ☹ ale az vtedy sa 100% povie ci som naozaj v poriadku, a kym nie sme si isty, tak predsa nemozeme riskovat. Tak miesto januara to bude v najlepsom pripade april. 😵
@vierka0 Ahoj vidim ze to najhorsie uz mas pomaly za sebou, tak super 😵

vierka0
12. jún 2011

@feb13 tak este par tyzdnov vydrzat a riziko potratu vyrazne klesne..ty ako??

feb13
13. jún 2011

@vierka0 dakujem za opytanie, napisala som ti do IP 😉

vikinka226
30. jún 2014

Ja používam testy Woman secret podľa mna su kvalitné za rozumnú cenu. Nesklamali ani raz ;) 🙂

snazilka19993
27. aug 2016

@piacere ahoj takze stou istou znackov treba testovat? 🙂

klarika27
3. nov 2016

Ahojte, ak by ste niektorá chcela, ponúkam nový nepoužívaný monitor https://www.modrykonik.sk/market/tehotenstvo-pa... Cena je s dohodou.

Strana
z2