icon

Stav po anembryole a tehotenstvo

tini27
18. júl 2020

Žienky, tie, ktoré ste si tiež prešli touto nepríjemnou skúsenosťou, ako ste na tom boli s nasledovným tehotenstvom? Darilo sa? Bolo všetko v poriadku? Doma máme ročného synčeka, toto bolo moje druhé tehotenstvo, nanešťastie vyvinul sa iba gestačný vak. Viem, že sa to proste niekedy stane, no napriek tomu človeka trápia otázky čo ďalej... ďakujem Vám

dominikak4
18. júl 2020

Ahoj, mne sa to stalo minulý rok v auguste. Psychicky som to dosť zle znášala, bolo to veľmi smutné obdobie. Dali sme si urobiť s manželom rôzne testy v centre asistovanej reprodukcie, ale všetko vyšlo u mňa v poriadku a dôvod sme nezistili. Manžel mal horší spermiogram, ale povedali, že tým to nebolo. Na jar sme si povedali, že to znovu skúsime prirodzene a keď sa nám to do pol roka nepodarí, tak skúsime umelé oplodnenie. A akoby zázrakom to vyšlo hneď na druhý cyklus. Vlastne som v to vôbec nedúfala. Lekár mi hneď od pozitívneho tehotenského testu nasadil preventívne Fraxiparin a progesterón a dnes som v 14 týždni a všetko vyzerá byť ok. Termín pôrodu mám vypočítaný predbežne na január a tiež som narodená v januári 🙂. Strašne sa teším. Nezúfaj, vyjde to nabudúce. Daj si pre istotu spraviť testy a nedaj sa odbiť tým, že po prvom potrate sa ešte testy ženám nerobia.

dominikak4
Autor odpoveď zmazal
selest
18. júl 2020

Normalne som potom otehotnela asi po 2 mesiacoch a mame doma 2r chlapceka

tini27
autor
18. júl 2020

Ďakujem kočky, potešili ste ma.. Ja sa tak utešujem, že už jedno dieťatko máme, tak snáď to ozaj bola len “zlá náhoda”, no tie obavy sú asi normálne.
@dominikak4 prajem, nech všetko super dopadne 🙂