Strach z plánovania dieťatka
Baby je normálne mať strach splodiť vychovať a mať dieťa?
Deti nemame sme samí dvaja no manžel by už chcel aj sa teší,,, ja z toho taká hotová a nadšená nie som…. 🙄 neviem úplne popísať svoje pocity, no najskor je to strach? 🤦🏼♀️
Ano... Tiež mam strach... Ja by som bola najradšej, keby k dieťaťu davali aj podrobný personalizovany manuál 😁
To je prvý znak toho, že budeš skvela a zodpovedná mama. Vieš čo to obnasa, plne si uvedomujes do čoho (ne)ideš.
Ja som mala rovnaké pocity a preto ma nič neprekvapilo. Vedela som, že mať dieťa nie len promenada po nakupnom centre s najdrahsim kocikom. Rátala som s tým, ze babatko bude plakať, ze hovienka nevonaju a tak skoro uz s kamoškou nestiahnem liter vína.
Smelo chod do toho, si pripravená 😆
Spolahni sa na svoje materiske pudy a všetko hravo s manželom zvládnete. Váš život bude oveľa zmysluplnejsi, bohatší a veselsi.
@karhu
@lvula manuálom by som nepohrdla 😄
@maximilie áno ďakujem 😄 s tým všetkým rátam a aj si viem predstaviť mať bábätko v rukách, no stále má premôže ten strach… či spravila všetko správne a potom myšlienka, že veď nikto nie je dokonalý 🤣 a potom zase strach 🤦🏼♀️ Čistý debil som z toho 🤣
Veľmi Vám ďakujem, ani neviete ako ste ma povzbudili❤️
Bála som, že ma vysmejete 🤷🏼♀️😄 ale ako vidím, chápete ma a za to vám ďakujem 🙃
Lenze ja pred manzelom ani nemozem vyjadriť svoje obavy, lebo on hned povie, ze tak sa spýtame jeho mamy 🤣 odvtedy som ticho ohľadom svojich obav 😁
@lvula 🤣🤦🏼♀️ Niee 😂 🤣
Ked budes tehu a ten poklad sa narodi tvoje pocity sa zmenia😊
v nemocnici po porode ti daju taku brozurku do 1 roka a je to celkom fajn navod 🙂 ja som z toho dost cerpala (na obsiahlejsie knihy som nemala cas ani energiu 😀 ) takze nie je uplne pravda, ze navod nedostanes...a teraz k veci: kolko mas rokov, ako dlho ste spolu, v com konkretnom citis neistotu pri teme dieta?
ahoj, myslim ze je.. tak ako je normalne aj ze ta to vydesi ako mna, ked som nasla ||. My sme behali po lekaroch, ja som pocitala ocuravala googlila. a ked ti prislo zostala som total v soku 🙈 az ma to samu prekvapilo, hovorim si co dovolenka v zime exotika, chcela som chudnut, menim robotu… to teraaz? A pritom som po tom tak dlho tuzila..
v zavere strach predtym, pocas, potom, urcite je to vselijak v poriadku.. Zaklad je vobec vediet ze ano obaja chceme rodinu, neviete ci to bude o mesiac o 7, alebo o 1,5 roka ci neskor.. zvysok pride podla mna s novou situaciou. Ak teda niekto vie ze nechce mat deti , je to ok, ale ked vies ze chces ale nie si si ista ci uz, a tak.. tak to neries velmi ;)
@mabenn ja mám 26 a manžel 31 spolu sme už 8 rokov a 5 manželia 🙃 bojím sa že ho nebudem vedieť zabezpečiť, aj keď si uvedomujem, že je to úplný nezmysel keďže máme firmu 🙄 chvála Bohu všetko funguje🤦🏼♀️ mám strach z toho, že ho nebudem vedieť prebaliť, nebudem vedieť nakŕmiť, čo v prípade, že má nebude mať rado? Čo ak sa niečo stane…
cítim sa ako totálny debil keď píšem sem svoje pochybnosti, obavy a následne ich všetky vyvrátim 🤦🏼♀️😅
je to uplne normalne, znamena to, ze si zodpovedna a citliva a ze budes skvela mama...to co nebudes vediet, si bud nastudujes (plnyyyy internet, aj MK napr - kopec ochotnych zien hocikedy poradit), alebo vyskusas alebo sa naucis, alebo sa opytas v okoli....budes sa ucit, je normalne ze to nevieme ani dopredu a ani pocas, dieta sa vyvija, rastie, stale sa budes ucit nieco nove...jedina istota je, ze ta nieze ci bude mat rado...bude ta milovat najviac na svete, lebo ty budes na zaciatku cely jeho svet a na teba sa bude spoliehat a to ti da silu a motivaciu...co sa tyka zabezpecenia, usetrit si nieco velmi odporucam, uz len pre tvoj dobry pocit...hoci si urob normalne zoznam toho, co potrebujes dopredu - ci uz vediet, alebo mat, je to priprava
@mabenn veľmi pekne ti ďakujem.
Presne toto som ASI potrebovala počuť - dôležitá info pre mňa - finančne si niečo ušetriť. 🙃 ešte mi napadlo, čo bude robiť keď bude plakať… 😄 ja už mám normálne stresy a nervózna som dnes cely deň, až sa muž zo mna smial 😅 akú mám ufňukanú baladu dnes 🤣🤦🏼♀️ Pre mna je dôležité mať všetko tip top a všetko vedieť hneď a tak idem do neistoty a toto je pre mna veľmi nekomfortne toto 😳 celá situácia cely ten čas 🙁
kludne si dopredu studuj, da ti to pocit istoty, ze sa zorientujes...aj o detskom placi su clanky, videa, ako rozoznat typy...
@mabenn 😳🙄 to aj v tom je rozdiel? Ako že sa normálne až hanbím 😶
Tak ano, moze plakat od hladu, unavy, od pocitu samoty, od bolesti, atd, ale bud to intuitivne rozpoznas alebo aj nie- a staci ze mu das papat, prebalis, das spinkat, das prso, budes skusat...casom sa to bude menit...neboj, samotna tvoja pritomnost (a prsia 😀) budu robit zazraky ...coho sa bojis, to si studuj, ale v realite budes ajtak improvizovat
@mabenn asi len teraz sa mi to zdá by komplikovane však?! 😶 akurát sme sa s mužom bavili, že jeho sestra
“nikdy” nechcela deti, narodilo sa a už plánuje ďalšie 😂 že to asi tak sa zmení všetko tým dieťaťom no 🙄🤷🏼♀️ Tie pocity city k dieťaťu, uhol pohľadu na rodičovstvo…
Ak by niečo píšem 😉😂😄 ale si poklad a ĎAKUJEM všetkým, je to trochu lepšie, keď som si to všetko prečítala ❤️❤️
U nas to bolo skor opacne,ja uz by som aj chcela ale ked som to spomenula pred manzelom 31r tak sa branil,ze este nie a ze nemame z coho dieta uzivit a tak.pritom som videla ako pekne sa sprava aj ku kamosovym detom pekne,ze bude dobry tato.tak som bola nervozna ze ako ho presvedcim a ako dlho budeme cakat.pritom byt mame svoj.ale tak casom sam povedal ze budeme skusat,tak nie vzdy sa hned zadari.ked sa zadarilo a ukazala som mu pozitivny test tak bol sokovany ,teraz je rad,pusinkuje brusko,akurat som v 6mesiaci tak sa spolocne pripravujeme na vsetko co nas caka.samozrejme aj ja mam strach ze co a ako bude tak nejak to zvladneme,ci prezijeme z rodicaku ale beriem to tak ze nie som ani prva a ani posledna a beriem to ako prirodzenu sucast zivota mat deti.
@katarinka2290 😄 presne, mame to vymenené 😄🤦🏼♀️ Držím prsty nechc všetko dopadne dobre 😊 veľmi si ma povzbudila ďakujem 😊
Jasne, to sa časom naučíš, keď spoznáš svoje dieťatko. Ja už tiež teraz viem, kedy mala plače, lebo je hladná, kedy kvôli tomu, že chce spat alebo ju boli bruško, či sa nudí. Rodičovstvo je o neustálom učení sa, zodpovednosti a spoznávaní svojho dietka. A nikto učený z neba nespadol.

ano, je to normalne, mat dieta je to velka zodpovednost