Strašný strach z chorého, postihnutého dieťaťa
Neplánujem síce deti zatiaľ, ale už dlhší čas možno rok mám neustály strach, že keby, tak mám choré dieťa, postihnuté a budem musieť zvažovať potrat. Čo si o tom myslíte?
@zuzuliennka1 výnimočné dieťa sa narodí len takým rodičom, ktorí ho prijmú? Vieš koľko žien zostalo samých po tom,ako sa narodilo postihnuté dieťa alebo keď prepukla diagnóza? A ocinkovia si užívajú život a dieťa zavrhnu.taketo frazicky môže rozprávať len ten,kto takúto situáciu nikdy nezažil
@breznica “frazicka” - hlavne ze pisem, ze mam svojim sposobom take dieta aj ja sama.
Dieta za to nemoze, komu sa narodi, ale “odhodit” ho, lebo nie je “dokonale”, alebo zvazovat, ze ziadne nechcem, co ak bude postihnute - to je zmyslanie hodne maleho nedozreteho decka, nie dospelej osoby..
@zuzuliennka1 ja nemám také dieťa "svojim spôsobom" ale tínedžera, ktorý je ležiaci,plienkovany, mentálne retardovaný plus ďalšie diagnózy,jeho otec sa na nás vykakal keď synovi dr.napisala definitívnu diagnózu.desat rokov sa oňho starám sama, nemám viac ako hodinu voľno raz za čas,nespavam... Preto mi frázy typu že dieťa si vyberá rodičov a podobne vyvolávajú nevoľnosť, lebo rodičia sú dvaja a keď jeden dieťa odvrhne,tak ako je to s tým výberom?
@breznica praveze nevybera, a vy ste sa nevzdali a nepohodili ho ku kontajneru, lebo je, aky je.. a o tom cely cas pisem…
ale zozierat sa dopredu, ked este ani tehotna nie je - a nechce byt, lebo “co ak sa narodi postihnute” - je zmyslanie hodne maleho decka.
Opakujem sa - tak si nesadajte ani do aut a nejazdite - co ak havarujete, nepustajte si doma plyn - co ak vybuchnete, ani v lete k moru - co ak padne lietadlo alebo sa utopite…..🙄🙄
uvazovat vopred o tom, ze sa narodi postihnute dieta - nie je normalne a treba v prvom rade autorke navstivit psychiatra, to v dobrom
@zuzuliennka1 a otec nie je rodič? Nechápeš?
@breznica dieta preveri vztahy, to je znama a 100% vec.. aj to postihnute, aj nevladne, ale aj to uplne zdrave.
Ked jeden dieta odvrhne, tak opat - za to ale to dieta nemoze…
to su potom take “kecy” pre mna, ktore pocuvam a citam
okolo seba ze “vztahy na skusku”, vyskusame si, alebo naivky, ze “chcem decko, nech ostaneme s partnerom spolu, nech nezdrhne”…
no naopak - zdrhne, lebo to nefungovalo uz predtym
treba si dat dokopy vztahy a preco sme vlastne spolu a ci naozaj “v dobrom aj zlom”, a nie, ani dieta s postihnutim pevne vztahy nerozdeli, a poznam niekolko takych vztahov
@zuzuliennka1 jedna vec je rozísť sa s partnerom,ale odvrhnut dieťa, ktoré prvé dva roky miloval,prebaloval, kúpal,hral sa s ním? To sa ti zdá ok?
Že rozmýšľaš negatívne.Mas uzkostnu poruchu asi..to by si mohla rozmýšľať aj nad tým, že dostaneš infarkt, muža zrazí auto...budes riešiť, ked to nastane nie dopredu katastrofy.Nikdy nevieš čo Ťa stretne počas života...
ak jedneho dna otehotnies a na poradniach sa zisti, ze tvoj plod je tazko postihnuty, mozes ist na umele prerusenie tehotenstva. Teraz sa nad tym zamyslat a mat strach, je zbytocne. Drviva vacsina tehotenstiev konci porodom zdravých deti.

@esteregres tvoj pohlad na vec, vsetko sa da zvladnut, ja sama som sa ocitla v “neriesitelnej” situacii, ale nevzdala som sa…
opustit sa a vzdat sa nie je riesenie, tak isto, ako ani ukoncit zivot samovrazdou, to si dala dost nestastny pripad…
ludia si hlavne musia usporiadat priority, lebo az ked ide o zivot, vtedy je to vazne… nie ked sa napr. pubertiak rozhodne pre samovrazdu z nestastnej lasky. alebo ked tuto ako autorka sa niekto zacne dopredu deptat a zozierat, lebo sa jej mozno narodi postihnute dieta…
tak si nesadajte do auta - mozno v nom zomriete pri nehode, nevarte doma - mozno vam buchne plyn, vyhorite, nechodte sa ani v lete kupat - mozno sa utopite,…..