Tá istá krvná skupina a snaženie sa o bábätko

25. máj 2023

Ahoj baby.. s priateľom (budúcim manželom ) by sme chceli začať pracovať na bábätku o taký rôčik.. ale obaja mame krvnú skupinu 0 pozitív. Myslite ze by nebol problém s počatím. A hlavne zo zdravím bábätka.. počula som veľa prípadov ale zas aj veľa prípadov že už je iná doma ako kedysi že není to absolútny problém. Ďakujem

siska53
25. máj 2023

Preco by to mal byt problem? Viem, ze je to horsie, ak jeden je pozitiv a druhy negativ bez ohladu na skupinu, ale to, ze ste obaja rovnaka, to som este nepocula.

martul
25. máj 2023

Choď lekárovi teraz a všetko mu povedz on ti povie najlepšie, lebo také že,, myslíte že " to ti je nanič. Problém nie je krvná skupina ale to, ktorý z vás je neg a ktorý pozit.
My máme obaja 0 a máme 3 zdravé deti počaté bez problémov.

gejb
25. máj 2023

@siska53 áno, RH faktor je problém. Ale to len vtedy, keď je žena negatív a muž pozitív. Opačne to nevadí, ani keď maju rovnaky.

divokykonik
25. máj 2023

Moji rodičia majú obaja 0+ a všetci traja súrodenci sme v pohode, nič nám nie je.

sono2
25. máj 2023

@gejb môžeš napísať konkrétne problém?

barbora19911
25. máj 2023

my sme s mužom 0+ 0- a nič nám Nikto nepovedal ani gyndoš tak ma veľmi zaujíma co zase si vymyslel kto problém ...

barbora19911
25. máj 2023

@gejb tiež ma to veľmi zaujíma ...

renka30
25. máj 2023

Rovnaká krvná skupina nie je žiadny problém, problém je Rh faktor, dieťa môže zdediť Rh - po matke a vzniká medzi nimi inkompatibilita - "Ak Rh negatívna matka čaká Rh pozitívne dieťa, je riziko, že organizmus matky vytvára protilátky voči krvi vlastného dieťaťa, t. z. organizmus matky „sa nebude znášať“ s organizmom dieťaťa. (Kedysi bol tento problém častou príčinou potratov a úmrtí novorodencov. Dnes už vieme k tejto komplikácii pristupovať úspešne.)"

milanemila
25. máj 2023

Nie je to vobec problem vo vasom pripade. Problem je ak by ste mali rozny RH faktor. My mame s muzom rovnaku krvnu skupinu ako vy a jedno dieta mame na prvy pokus a druhe na druhy, takze neboj sa ;)

jaskolka
25. máj 2023

@sono2 ak má žena Rh - a muž Rh +, tak v prípade, že plod má Rh po mužovi, tak ženské telo vytvára protilátky voči nemu. S každý, ďalším tehotenstvom sa riziko zväčšuje (ak má plod Rh +)
Preto sa počas gravidity zisťujú protilátky a po pôrode (potrate) sa žene pichá Rhega - injekcia na zastavenie tvorby protilátok.

zuzulka558
25. máj 2023

Nejaká blbosť my máme jeden A druhý B,, prvá dcéra ma B druhá je 0,, takže pre mňa je blbosť ze v tom hra krvná skupina už len kvôli druhej lebo ma 0 a my nie

renka30
25. máj 2023

pardon - ak zdedi Rh + po otcovi tak medzi Rh- matky a Rh+ dieťaťa vzniká inkompatibilita...

gejb
25. máj 2023

@sono2 nie je problém otehotniet kvôli tomu, ale následné tehotenstvo je považované za rizikové - to som tym myslela ze je problém. Dôvody napísali už dievčatá vyššie... ale nie je to autorkin pripad, takže všetko bude OK 🍀

lelelienka
25. máj 2023

Nepocula som este nikdy ze by bol problem s krvnou skupinou pri otehotneni, co problem moze byt, je rh faktor ak ma zena - a muz +. Na to sa vsak robia testy a podla toho sa dalej postupuje. Vacsinou to nie je problem pri prvom tehu, ale az ked sa krv matky a plodu zmiesaju, cize napr. pri porode alebo nejakom inom probleme kedy to moze nastat. Ak sa narodi babatko a zisti sa mu + faktor, tak potom sa matke poda injekcna liecba aby pri dalsom tehu jej telo nebojovalo proti babatku, ktore by malo rh+ krv. Snad som to napisala zrozumitelne.

barus26
25. máj 2023

to nie je vôbec žiaden probelm. Obaja mame 0+ a mame dve deti 😀

sono2
25. máj 2023

@gejb neni nič rizikové. Nerob prosím paniku
@jaskolka ale ja som práve ten prípad a nič si dieťa nevytvára! Picha sa injekcia úplne automaticky! Nerobte prosím vás paniku. To by musela vyložene doktorka zanedbať ako aj iné vyšetrenia. Žiadna tehotná sa nenechá na pospas prírode.

sono2
25. máj 2023

@lelelienka no veď to také rozširovanie dezinformacii. Jedna tu nemohla otehotnieť a bola presvedčená, že to je tým, že už neviem, či bola negatívna ci mala nulku. No úplná blbosť.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
25. máj 2023

@sono2 nerozumiem trochu... Si aký prípad? Rh-, či plus? Ja som takisto Rh -, manžel Rh plus, mala som prvý MA, hneď mi potom pichli injekciu, kvôli Rh negativite.
Takisto pri tehotenstve so synom, ten má Rh+po mužovi, pichali mi ju. Pri dcére nie, ta ma moju krvnú skupinu.
Čiže celkom nerozumiem, v čom je pointa tvojej reakcie.
Zensky organizmus s negatívnym Rh faktorom vytvára protilátky voči Rh pozitívnemu plodu. To je fakt. Ak neveríš, že to je tak, kľudne si pozri články na internete, normálne medicínske.

jaskolka
25. máj 2023

@sono2 a zdôraznujem, že protilátky nevytvára dieťa, ale matka. Teda jej telo voči plodu, nie opačne.
A určite sa nepicha injekcia paušálne automaticky každej žene.

jaskolka
25. máj 2023

@lelelienka presne tak. Nie su podstatne skupiny, ale Rh faktor.

jaskolka
25. máj 2023

@barbora19911 ak si ty Rh + a muž -, tak nič sa nedeje.
Ak opačne,(ty Rh-a on Rh+) a po pôrode zistia z bábätka Rh +, tam tebe z dôvodu negatívneho Rh faktora majú pichnúť injekciu na zastavenie tvorby protilátok
Nezáleží na skupine, ale na tom, či Rh faktor je, alebo nie je.

gejb
25. máj 2023

@sono2 aká panika? Píšeme fakty.

jaskolka
25. máj 2023

@gejb tiež nerozumiem, prečo tak píše, a aké dezinformácie. Toto sú úplne fakty a ľahko zistitelne aj pre laika

marylynn
25. máj 2023

@zuzulka558 to čo opisujes je dedičnosť krvných skupín. Krvné skupiny sú 4:
AB
0
A - môže byť AA alebo A0
B - môže byť BB alebo B0
Ty s manželom máte asi teda A0 a B0, teda Vaše deti môžu zdediť krvné skupiny ktoré sú ich kombináciou, od každého vždy jednu: A0, B0, ale aj AB aj 00

sono2
25. máj 2023

@jaskolka samozrejme keď je negatívna určite.

sono2
25. máj 2023

@jaskolka pointa je ta že sa picha v tehu cca 28tt možno mínus týždne, môžem zistiť z knižky presne, ale tak ja som v zahraničí, na sk možno na to kašlú a pichaju až po pôrode. Tu sa proste picha v tehu a aj po pôrode ak je dieťa negatívne áno som rh-

jaskolka
25. máj 2023

@sono2 tu sa 3x v tehotenstve zisťujú hladiny protilátok. Ak sú v norme, nepicha sa nič počas tehotenstva. A nemyslím, že na to "kašlú".
A pri negatívnom Rh faktore dieťaťa nemá význam podávať na zastavenie tvorby protilátky, takže ja skôr nechápem, prečo to v zahraničí robia. Okrem toho, tak ako píšeš, ty žiješ v zahraničí. Tam to robia tak,ok, ich vec. Ale nepíš, prosim, že my tu sirime paniku a neviem co ešte, a ze dieťa si vytvára protilátky, a ze sú to blbosti. Lebo nie su a nezhoda Rh faktorov je dosť vážna vec.

sono2
25. máj 2023

@jaskolka vidíš, možno keby pichli, nemuselo by sa to tu tak často riešiť.
Samozrejme sa zisťovali aj protilátky a pichali mi zakaždým jedna dcéra je plus druhá po mne mínus. Tam pichali aj po pôrode.