Tehotenstvo a obezita: Ako to zvládajú ostatné ženy?
ahojte babenky. S manzelom sa snazilkujeme uz 9 mesiachov(uz by z toho bolo aj babo 😀 ) a stale nic. Ide o to,ze mam nadvahu. Snazim sa schudnut a je to dost tazke, kedze priberam uz pomaly 19 rokov. Velmi tuzim po mimi. Lekarka mi povedala,ze zdravotne som na tom ok. Kazdy mesiac mi meska mrcha a kazdy mesiac ocakavam,ze som tehu,ale zakazdym je to iba sklamanie. Uz ani nepocitam kolko testov som si spravila. Som na to pomaly expert 😀. Chcem len vediet ako ste na tom vy, co ste tiez obezne a snazilkujete a ako s tym bojujete. Moc po mimi tuzim a snazim sa schudnut,len chcem vediet vas nazor na tuto temu. A mensiu pomoc. Dakujem...
kamca uplne mam zimomriavky z tvojho pribehu...ja si to tie nechcem ani predstavit ze sa nieco mojim rodicom stane....
inac mozno trochu krivdim mojmu dokymu lebo toto je prvy co mi nerozprava stale o vahe predtym co som mala tak stale schudni schudnite...lenze tetno ma daako neriesi raz mi dal clostyl nezabral a od vtedy som na duphastone a to je o nicom ano mrcha chod ako ma ale ovlaciu chcem nie mrchu 😒
a kamca tiez sa pripajam vsetko len to naj naj zelam syncekovi nech je stastny uspeny a nech vas poslucha...a tiez zelam skoreho surodenca 😀
dakujem marki ale myslela som ze tych 10kg bude na mne viac vidiet lebo ked kuknem do zrkadla tak sa mi to moc nezda 😀 ale asi mi uz zacina preskakovat... 😀
jaj este jedna story moja byvala kolegyna schudla 20 kg a nevedela otehotniet tak prestavte si povedali jej nech pribere lebo ze ma uvolnenu maternicu ci co koli tomu ze bola volakedy silna a ten tuk okolo tam teraz chyba... 😅 neviem ci existuje take nieco ale ak ano tak mi povedzte ako uz tym doktorom mame vyhoviet??? 😀
markiza:No ano je to tak..Ještě dnes vidím..a hlavně slyším ,jak mi řikala dej mi malého pochovat,ale já si sednu..sotva stojím na nohou.A pak když jsme jeli k nám do prahy--seděla sním vzadu v autosedačce a povidala..ten mrnousek má ale sílu-ten mi tiskne palec.A u nás v praze pobyla jeden den a řekla at jí odvezem domu,že se podivala jak žijeme a že jí není dobře..Odvezli jsme jí dom..V domnění ,že jí není dobře--vše tajila.
A asi za týden na to mi volal dr..že u něja mamka byla ,že je to špatné at jí domluvíme nemocku.Tak jsme s chlapem jeli hned ten den.Chlapovi sem řekla,at je s mimískem v autě ,že půjdu já..ten zas že ne ..že co kdyby abych se nesložila.Tak jsem šla já.No co vám mám povídat-mamka mě nepoznávala,ležela na zemi ,přikrytá prostěradlem..děsný pocit.Chvílema přicházela k sobě,tak jsem jí přemlouvala do nemocnice..Nechtěla.Že bude doma.A že jí nic není.Byla už v agonii..
Jen chtěla na wc,tak sem šla pro chlapa aby jí pomohl,ale to nešlo..pak chtěla posadit,dát ponožky že jí je zima a pak omdlela.Tak sem volala rychlou.
Ti ji odvezli,řekněme porovnali do kupy,byla na sondě vyživovací,aby mohla přijímat potravu.Zvládla i operaci na histologii-kostní dřen jí vzali.Byla sem i na návštěvě..udělalo se jí lépe.Tak jsem řikala-je vyhráno.Jenže druhý den tam byl tata-volal,že se jí udělalo zle,tak ji uspali..V sobotu se prý i normálně najedla..a po obědě --konec..50 let ..
😔
Takže vnuka měla na rukách asi 3 krát víc ne..
Kami, nasla som recept na krevetovy salat, je podla mna mnamkovy 😉
1/4 kg. uvarenych kreviet
Majoneza
Kecup
1/2 pohara (na vino) konaku
cerstvy zeleny salat
Priprava: v mise zmiesame spolu majonezu, dve lyzicky kecupu, pridame konak a dobre premiesame.
Na dno malych misiek (jedna miska = jedna porcia) dame salat nakrajany ma tenke pruzky, prelejeme ho pripravenou omackou, navrch ulozime varene krevety a polejeme este trochou omacky. Ozdobime pruzkami salatu, kolieskami citrona alebo pomaranca. Nechame odlezat 1/2 hodinu v chladnicke a podavame.
Babenky děkuju..za přáníčka a snad se brzy splní--ten sourozenec. 😅
Nezlobte se,za ten příběh ,ale nějak to ze mě vyšlo...
Jo a bacha na drastické diety..ona je to pak krasa když se vidí ty kila dole..
markizo děkujem za recept..konak..dal by se nahradit něčím jiným?to nepijem.. 🙂
Kami, velmi smutny rodinny pribeh, ani neviem co ti napisat, muselo byt strasne vidiet vlastnu maminu ako odchadza a nedokazat jej pomoct... su v zivote cloveka okamihy kedy sa citi maximalne bezmocny...
ahoj holky, vidim ze resite diety, ale ja na to taky ted zatim kaslu 😒
kami hodne smutny pribeh az mam z toho slzy na krajicku ☹
ja jsem opet v praci, takze nemam moc casu, lidi jak sracek 😠
mejte se vsechny fajn a uzivejte vikend 🙂
markiza:Je to asi osud..jen to nepřeju nikomu..tohle vidět na vlastní oči..KDO nezažil,neuvěří,že to může být tak strašné.
Kami, verim, ze clovek na take chvile nikdy nezabudne... sice mam oboch rodicov, ale pred rokmi som takto stala pri mojom vtedajsom snubencovi... tyzden som s nim bola na onkologii kym svoj boj neprehral... pocity a bezmocnost su v tychto chvilach neopisatelne....
beruška ahoj..No hlavně už sem se stím nějak sžila,ale sou hodně velký okamžiky,kdy mi prostě chybí..Nemám takřka nikoho..za kým jít,pokecat o životě,starostech..prostě ta máma chybí.
A hele holky ze začátkku..sem byla jak blázen--pořád sem jí za sebou cítila..Sem vařila a měla sem pocit,že je za mnou ..a tak.Dlouho mi to trvalo..sama sem se bala doma a tak.Vždy když byl chlap na noční..no konec.
Ale holky je to život,a jednou každej odejde at je tlustej nebo hubenej.Jen si kolikrát říkám,že svin* zůstávají a dobří odchází.
markiz vy mi taky chybite, ale nemam ted nejak vubec cas
holky mi stacilo to s mym tatkou, a to zije a je relativne ok, ale to co jste si prozili vy je hruza ☹ posilam pohlazeni na dusi, jo a kami postiskej maleho, preju mu vsechno nej...uz je to velky klucina 😵
markiza:Tak aspon víš o čem mluvím..Ono stačí i když člen rodiny vážně onemocní..to je pak taky pré..
Jsem ráda,že zalezu takhle na ten net a pokecám..Navíc jsem našla jednu super kamarádku tady na netu--bohužel z svk..je suprová --kéž by byla z čr..aby jsme se mohli i stýkat a nejen skypovat apod.. 🙂
beru díky moc..Už by k sobě potřeboval toho sourozenečka..zlobí..někdy pěkně.Tak by se nenudil,prý by vozil kočárek. 😀
Jsem ráda,že sem vás poznala..a že tohle téma je..Mám se komu vypovídat..a tak..prostě je to zas jiné.S chlapem taky nemůžu mluvit o všem.Atady na tom pidi sídlištátku kde jsme je vážně nuda a snad samý pipky..
kamca aj marki klobuk dole pred vami ja by som sa asi po tychto situaciach co sa vam stali uricite psychicky zlozila.... ☹
já jdu koukat na horor..tak zatím paaa--ale budu nakukovat..ve chvilkách kdy to bude drastický 😀

dakujem marki...
kamca tak to je smutne ze mate takto rozbite rodinne vztahy... ☹