icon

Tehotenstvo a váha nad 130 kg

natalia1997
17. aug 2021

Nájde sa tu nejaké žena ktorá mala.130kg+ a je tohetna alebo otehotnela?

ki_ki2
17. aug 2021

@natalia1997 pokiaľ má žena pravidelný cyklus a ovuluje tak môže otehotniet s každou váhou . Otázne je ako sa bude cítiť v tehotenstve keď nedajbože priberie ďalších 24 kg .. je to veľký nápor na chrbticu , kríže , nohy , vysoký tlak atď .. s takouto váhou určite by som sa do plodenia dieťaťa nepúšťala už len kvôli môjmu zdraviu. Radšej sa začať hýbať , cvičiť zdravo jesť , schudnúť a potom rozmýšľať nad dieťaťom . 130kg je fakt extrém . Neviem si to ani predstaviť.

veronikaszabova
17. aug 2021

@natalia1997 to iste si riesila v maji... Odpovede si dostala

cervenaruza123
17. aug 2021

@natalia1997 Ja sice osobnu skusenost nemam, ale poznam viacere, ktore mali vysoke hmotnosti a vynosili zdrave deticky. Akurat jedna mala vyssi tlak, druha musela mat vyvolavany porod, obezita tieto rizika zvysuje, ale samozrejme sa to deje aj u stihlych zien, takze tazko povedat. Urcite si treba davat vacsi pozor v tehotenstve, nech je vacsi dohlad lekara. Ja som sice obezna, ale nie az tak, v tehotenstve som si davala velky pozor, aby som nepribrala viac ako je nutne a pravidelne som si merala tlak, aby som pripadny problem podchytila co najskor.

natalala
17. aug 2021

@natalia1997 treba mysliet aj nato co bude ked sa dieta narodi a potom ked bude vacsie. Ako s takou vahou budes vladat za nim behat, zoberies ho na korcule, naucis bicyklovat, plavat alebo sa s nim nahanat, zohybat v poeskovisku atd. Ak sa citis s takou vahou dobre, nemas zdravotne problemy a myslis si ze sa budes vediet dietatu plnohodnotne venovat, tak potom je to len na tvojom zvazeni ci sa o to babo s muzom budete snazit alebo nie.

cervenaruza123
17. aug 2021

@natalia1997 A neviem ci si tehotna alebo chces otehotniet. Ak chces otehotniet, asi ta nepotesim, mne sa velmi dlho nedarilo otehotniet a nepodarilo sa az kym som neschudla. Mohla to byt aj nahoda, ale nezda sa mi, lebo som sa aj zdravotne citila lepsie po zhodeni prvych kil a chudla som viac a viac, az som zistila, ze som tehotna. Podla mna telo same vie, ci by tehotenstvo zvladlo a ked nie, tak ani nedokaze otehotniet. Su velmi obezne zeny, ktore maju bezproblemove tehotenstve a su take, co maju 5kg navyse a pre ich telo je to uz zataz a maju problemy alebo ani nevedia otehotniet.

natalia1997
autor
17. aug 2021

@veronikaszabova usetrite si prosím vaše komentáre. Odpovedať len na otázku

heleninamama
17. aug 2021

@natalia1997 Tak sa opýtaj gynekológa, ktorý má prehľad. Nemyslím si, že extrémne obéznych tehotných žien je v populácii zas až tak veľa.

mina17
17. aug 2021

ono podľa mňa záleží aj od výšky... je rozdiel mať 160cm a 130kg a mať 180cm a 130kg ja mam nad 180cm cez tehotnstvo som mala zo začiatku 125kg a ešte som pribrala a bolo všetko v pohode

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
17. aug 2021

nemusíš pribrať v tehu vôbec... v pôrodnici bola so mnou na izbe maminka ktorá pribrala len 1 kg za celé tehu.... bola silnej postavy - ale na váhu som sa zo slušnosti nepýtala. Bábo bolo zdravé, vážilo okolo 4 kg... Držím palce.

guliver19
17. aug 2021

@natalia1997 co cakas aku odoved? Malo by ti byt blbe tu otazlu vobec klast. Mlada zena predokladam a 130 kg.. Nemas sebauctu?

nika523
17. aug 2021

Najprv sa dať dokopy a potom plánovať dieťatko, treba myslieť aj na to dieťa aký život bude mať s tak obeznou matkou ako sa s ním bude hrať a podobne o zdravotnom stay ani nevravím viem že to je asi ťažké ale treba to skúsiť napr aj s pomocou odborníkov a kým si v takom stave nad tehotenstvom nepremýšľať a odpoveď na otázku neviem či nájdeš či tu nájdeš takto obeznu mamičku 130kg to je už silná káva, nemyslím to zle len by si sa mala sústrediť najprv na chudnutie a potom na dieťa.