Tehotenstvo po mimomaternicovom
Dobrý deň,chcem sa pýtať žien ktoré mali MMT a laparoskopiu a majú odstráneny vajcovod koľko čakali kým sa znova pokúsili bábätko
Mňa lekár odporučil 3 mesiace
chcela by som skúsiť aj skorej ale bojím sa
Nechcem samozrejme na nič tlačiť ale počula som že má v sebe žena ešte dostatok hormónov vraj je viac chytlavejšia ak by som to tak mala nazvať
A ešte jednu otázku by som mala k menstruacii či sa vám to nejako zmenilo myslím cyklus či ste mali pravidelne ďakujem pekne všetkým
Mne kázal lekár ukázať sa po prvej menštruácii po laparoskopii, ak bude všetko ok tak môžeme skúsiť... skúsili sme a vyšlo na prvý krát, máme zdravého syna, po ňom dcérku a čakáme tretie 🙂
@ingrida1127 povzbudim ta este viac. O dietatko sme sa nesnazili(samozrejme, ze sme ho chceli ale neskor) a prislo k nam aj napriek ochrane
@ingrida1127 ja som mala tento rok v auguste MMT a laparoskopiu, dva dni predtým mi robili aj kyret keďže si najskôr mysleli ze je to neúplný potrat a po výsledkoch z histologie zistili ze v maternici nič nebolo a HCG mi neuveritelne hore islo tak hneď ze to je MMT. Ked ma otvorili som mala už pol litra krvi v bruchu a zobrali mi ľavý vajcovod. Prva menštruácia mi prišla po 6 týždňoch. Dr. mi povedala ze príde tak ze to je ako keby som mala pôrod. A po prvej menštruácii mi robila vyšetrenia aj s odbermi ci je všetko ok. Našťastie bolo. Ze po 2 až 3 menštruácia sa môžeme začať snažiť. Akurát teraz okolo Vianoc to je 🙂 nasadila som si Inofolik tak uvidíme ;)
@linuska77 úplne presne ako ja som mala 20.11.kyretu a 2.12.laparoskopiu tiež mi zobrali ľavý vajcovod a mala som už aj menstruaciu bola som aj na kontrole ale iba na výbere stehov žiadne vyšetrenia mi zatiaľ nerobili 😒😒
Smiem sa.spytat aké vyšetrenia ti robili ?
A.inak držim päste ☺☺☺tiež chcem este počkať jeden cyklus a začnem brať aspoň kyselinu listovu
@ingrida1127 no robila mi to co berie pri ročnej prehliadke a niečo také ci nemám nejaký zapal v tele, ze to mohlo aj to spôsobiť MMT. Nakoniec som mala dobre výsledky ale ake presne vyšetrenia mi robila to neviem. Ked mi v nemocnici spravili laparoskopiu tak dr. Mi povedal ze ten vajcovod bol zväčšený tak asi preto sa to stalo

@ingrida1127 ahoj. Menstruacia prisla na den presne ako mala. Telo nereagovalo na tehotenstvo a laparoskopiu. Aj mne odporucali 3mesiace cakat ale lekar povedall, ze ak sa citim dobre, tak sa nic nestane ked skusim a otehotniem skor. V auguste mmr a v decembri //😍