icon

Tehotenstvo po potrate: Ako ďalej postupovať?

24. mar 2026

Ahojte. Potrebujem nadej, pocut pozitivnu skusenost (aj akukolvek inu). Mam 1 dieta, ma 2r. Podarilo sa nam na supu. O druhe dieta sme sa snazili pol roka, no skoncilo to spontannym potratom v 8tt. Po kontrole sme nemuseli cakat do najblizsej menstruacie, ale mohli sme sa snazit hned dalej. To mi dalo obrovsku nadej, ze to ihned vyjde. Ta nadej mi pomahala sa vyrovnat so stratou babatka. No nevyslo to a prisla menstruacia. Strasne ma to zlomilo, pricom to v podstate bol len 1. cyklus, ak ratam krvacanie pri potrate ako ms. Uz vyse tyzdna som uplne mimo z toho a vkuse myslim na to, ze nam to druhe dieta asi nebude sudene. Sama sa na seba hnevam, lebo je to dost iracionalne. No neviem si pomoct. Neviem, co robit, ako sa nastavit. Navyse si musim hladat novu pracu, a tak vobec neviem, co s tehotenstvom, snahou o dieta a co s hladanim novej prace. Ked nastupim, tak na matersku nebudem noct hned ist. A zas odkladat snazenie? Po tych skusenostiach? Som z toho celeho na nervy :(
Mam 27. Rodicak mi konci v novembri, no od septembra chcem dat dieta do skolky. Co by ste robili? Viem, ze riesim 2 temy, no suvisi to spolu :( tak velmi chceme 2.dieta, no neviem ako dalej. Tento posledny cyklus ma uplne zdeptal. Navyse kazdy v okoli bud uz rodi 2.dieta alebo je v ocakavani. :(

arianna25
24. mar 2026

Môže sa ti tehotenstvo podariť počas ďalšieho cyklu. Možno po troch, šiestich cykloch. Nádej tam je. Teraz veľa premýšľaš nad tym a aj nad prácou, chápem, ale skús si dať prechádzku v prírode, vypnúť hlavu, pomaly si hľadaj prácu, a uvidíš čo ako bude. Mozno bude dieťa chorlave v kolektíve (neprajem ale stáva sa a tak bolo u mojich detí že vkuse choré) no a potom budeš musieť s pracou počkať, čiže celkovo neviem ako sa situácia bude vyvíjať. Na nič netlač, nestresuj sa, všetko bude ako má byť.

patta89
24. mar 2026

Veľmi to prežívaš a "tlačiš na pilu"...Hľadaj si prácu a nemysli stále na otehotnenie. Do novembra je času dosť a ak sa Ti podarí otehotnieť, tak do práce ani nemusíš nastúpiť.

sisska96
24. mar 2026

Mať takéto problémy, viacerí ani jedno nemôžu mať

nikushka8
24. mar 2026

Odsmut si stratu babatka, je to normalne, ze sa citis zle, chce to cas. Hlavu zamestnaj hladanim prace a ostatne nechaj plynut. Cim viac budes tlacit na pilu, tym to bude horsie.

autor
24. mar 2026

Viem, že to tlačenie a premýšľanie je viac na škodu, no nedokážem vypnuť hlavu. Na toto som hrozná povaha. Mňa keď niečo trápi, neviem to odsunúť vedľa. Neviem, ako si mám s tým pomôcť.

biba_18
24. mar 2026

tak si zájdi za psychologičkou ...

anonym_7e0cac
24. mar 2026
@sisska96

Mať takéto problémy, viacerí ani jedno nemôžu mať

@sisska96 nic v zlom, ale toto su veci, ktore su pre cloveka v danej situacii dost necitlive. Ona nemoze za to, ze niektore pary nemozu mat ani jedno dieta a ona sa zamysla a trapi svojou osobnou situaciou. Tak ako kazdy, co je prirodzene. Teba tiez zaujima tvoja zivotna situacia, tvoje rozpolozenie, to co chces a mozes, pripadne nemozes mat a nie druhi ludia. Na co su vhodne taketo poznamky?

anonym_80cfff
24. mar 2026

Ja si tiež myslím, že moc na to tlacis a nieje to ok
Máš muža, dieťa a byt na nervy?

anonym_80cfff
24. mar 2026

A aj si uvadom, že si príklad pre dieťa čo máš
Tiez chces aby tak nervovalo, keď niečo nevychadza čo az tak nevie ovplyvniť?
Takže je fajn, že si to uvadomujes a musíš začať pracovať na sebe najprv a potom na dieťati

anonym_fb7786
24. mar 2026

Ahoj. V prvom rade ma velmi mrzi ze si prisla o babatko. Ja som sa velmi podobne citila po prvom potrate. Snazili sme sa zo 4 mesiace a Bum dve ciarky na teste, o necely tyzden krvacanie a potratila som. Bol to sok, nechcela som si nic pripustit, az spätne vidim ze som na seba vela tlacila. Ako aj na manzela. Presiel rok, otehotnela som znova no opakoval sa rovnaky scenar a znova som do tyzdna potratila. Momentalne su to asi zo 3 tyzdne od potratu, no tento x uz viem, ze tlacit na seba mi prinesie iba stres a bude to iba horsie. Hovori to bohuzial kazdy, no je pravdou ze sa potrebujes dat psychicky do poriadku, dat si cas, prist aj na ine myslienky, ci najst si nejaky konicek a podobne. Ja som sa cely rok bala zmenit pracu, lebo co ak otehotniem a pojdem pn a budem pocas skusobnej doby a bla bla. Bala som sa zarezervovat dovolenku lebo co ak otehotniem a nepojdeme. Nedokazala som sa z nicoho tesit, kazdy mesiac som len myslela na to ako to uz tento x vyjde, a ked prisla menstruacia tak sa mi zrutil svet. Spätne uz viem ze hoc to bolo tazke obdobie, chcem zit aj pre nieco ine, ako len pre tuzbu byt matkou. Za ten cas som zahodila tolko moznosti.. prajem ti, aby si sa dokazala sama nastavit lepsie, aby si sa na to neupinala. Samozrejme ak mas pocit ze nieco nie je v poriadku, stale su tu centra asist, reprodukcie a moznost vsemoznych vystreneni. 😊

autor
24. mar 2026
@anonym_fb7786

Ahoj. V prvom rade ma velmi mrzi ze si prisla o babatko. Ja som sa velmi podobne citila po prvom potrate. Snazili sme sa zo 4 mesiace a Bum dve ciarky na teste, o necely tyzden krvacanie a potratila som. Bol to sok, nechcela som si nic pripustit, az spätne vidim ze som na seba vela tlacila. Ako aj na manzela. Presiel rok, otehotnela som znova no opakoval sa rovnaky scenar a znova som do tyzdna potratila. Momentalne su to asi zo 3 tyzdne od potratu, no tento x uz viem, ze tlacit na seba mi prinesie iba stres a bude to iba horsie. Hovori to bohuzial kazdy, no je pravdou ze sa potrebujes dat psychicky do poriadku, dat si cas, prist aj na ine myslienky, ci najst si nejaky konicek a podobne. Ja som sa cely rok bala zmenit pracu, lebo co ak otehotniem a pojdem pn a budem pocas skusobnej doby a bla bla. Bala som sa zarezervovat dovolenku lebo co ak otehotniem a nepojdeme. Nedokazala som sa z nicoho tesit, kazdy mesiac som len myslela na to ako to uz tento x vyjde, a ked prisla menstruacia tak sa mi zrutil svet. Spätne uz viem ze hoc to bolo tazke obdobie, chcem zit aj pre nieco ine, ako len pre tuzbu byt matkou. Za ten cas som zahodila tolko moznosti.. prajem ti, aby si sa dokazala sama nastavit lepsie, aby si sa na to neupinala. Samozrejme ak mas pocit ze nieco nie je v poriadku, stale su tu centra asist, reprodukcie a moznost vsemoznych vystreneni. 😊

@anonym_fb7786 ďakujem, presne s tym bojujem aby som sa nastavila tak, ze nebudem toto obdobie lutovat ako premrhany cas. Len to nastavenie mysle je pre mna tentokrat tazke. Drzim ti palce. Teda nam obom! 🙂

autor
24. mar 2026
@anonym_80cfff

A aj si uvadom, že si príklad pre dieťa čo máš
Tiez chces aby tak nervovalo, keď niečo nevychadza čo az tak nevie ovplyvniť?
Takže je fajn, že si to uvadomujes a musíš začať pracovať na sebe najprv a potom na dieťati

@anonym_80cfff snazim sa pracovat na sebe a zamestnavat svoju mysel aj niecim inym. Urcite nechcem, aby bolo moje dieta po mne (co sa tyka povahy) 🙂 Tento mesiac je narocny po psychickej stranke. Snad sa spamatam rychlo 🙂

anonym_622011
25. mar 2026
@anonym_7e0cac

@sisska96 nic v zlom, ale toto su veci, ktore su pre cloveka v danej situacii dost necitlive. Ona nemoze za to, ze niektore pary nemozu mat ani jedno dieta a ona sa zamysla a trapi svojou osobnou situaciou. Tak ako kazdy, co je prirodzene. Teba tiez zaujima tvoja zivotna situacia, tvoje rozpolozenie, to co chces a mozes, pripadne nemozes mat a nie druhi ludia. Na co su vhodne taketo poznamky?

@anonym_7e0cac Úplne súhlasím. To milujem, keď niekto povie, ale ten sa má horšie a tá sa má horšie. Toto skonštatovanie nikdy nikomu nepomohlo v jeho situácii. Ešte to niekoho akurát tak vydeptá.